Denna trevliga stevia som jag fått prova tillverkas/extraheras i Europa ( lite lätt närproducerad) och är ekologisk.
Stevian odlas i Syd Amerika.
Den är 300 gånger sötare än socker och det är 100% Rebaudiosid A.
Ju högre andel rebaudiosid i en stevia desto bättre sötma och ingen beska/bismak.
Jag har provat den i semmelbullen, i en kladdkaka och i en mandelpuddingen. Den fungerar superfint och har ingen bismak av stevia alls. Jag tar max 1 krm och det räcker för en hel kaka, blir en perfekt sötma och det utan att fylla upp med erythritol. Vilket kan vara en fördel.
Man kan återfinna denna Stevia i affärer som specialiserat sig på ekologiska produkter.
I Göteborg är det FRAM
I Stockholm är det Cajsa Warg och Lemuria, Nybrogatan 26.
Vi har också blivit utlovade ett specialpris för bloggläsarna här så fort stevian är inne igen i deras webshop. Den har tydligen en strykande åtgång! Återkommer när vi har detta specialavtal i hamn!
Besök EkoBioLogisk hemsida där finner du också en lista över andra återförsäljare i Sverige. Man kan säkert annars tipsa affärer om att de kan börja köpa in denna fina Stevia.
Vill du kontakta dem för fler frågor så svara de snabbt och bra här: kontakt@ekobiologisk.com