Fylld benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater

fylld_benfri_kotlett_kotlettrad
Nu är jag tillbaka igen! Välkommen åter säger jag till kött och potatis! :-P Det är något som inte går ur tiden och lika mycket en kombination av den sorts mat jag inte kan vara utan. Det går bara inte! Kött och potatis och SÅS – så ska de va! Rejäl husman!

Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten. Det var Max & Frasses som gällde) ;-)

Vilken mat som än lagades oavsett snabbmat eller långkok så var det hemlagat och med kärlek… Och så vansinnigt gott! Snabbmakaroner med brynt renskav, eller fiskpudding med brynt smör. Köttfärslimpa med skysås, farmors pitepalt och mammas kotletter i panna för att inte tala om pappas röding med citronsås. Att få mat serverad som tillagats med omsorg oavsett hur lång tid det tar är nog det som gjort mig till ”Kryddburken” idag. En nypa kärlek i maten borde alla ha som obligatorisk ingrediens, det blir sååå mycket godare då! ;-)

Mat som äts utomhus smakar oftast alltid mycket godare, ta till exempel grillad korv med bröd. Ät det inomhus och NEJ det blir inte samma smakupplevelse. Men mufflaner dig med termobyxor i en snödriva och få grillad korv serverad i handen med lovikkavantar… ;-) Eller mat lagad på ett stormkök eller över öppen eld, tillagad på en muurikka eller vad som helst så blir hela matupplevelsen både roligare, godare, mysigare och mer motiverad på något sätt. Kanske är det så mitt matintresse byggts upp, bara genom rejäl hederlig mat, lagad här och nu där man är och står!

Dagarna framöver så väntar jag hem min mamma som legat på sjukhus på kirurgen i en vecka. Tarmficksinflammation a la albatross… :( Bara två månader sen sist hon var inlagd för samma… :(

Idag blev hon utskriven då värdena visade bra men BRA mår hon inte…  Jobbigt att se henne ha så otroligt och HAR fortfarande. Massor med morfin, smärtstillande, febernedsättande och antibiotika men trots de blev hon utskriven idag… Fattar inte hur sjukvården fungerar ibland… Hon är jättesjuk och allmäntillståndet påverkat, kraftlös, mår illa, spyr och har ont i magen….

Nicke och jag har varit och handlat probiotica-kost till henne idag. Vi ska ta hand om henne så gott vi kan nu. Tur att vi bor så nära! (1,5 km) Har handlat hem nyttigheter, fyllt kylen och städat upp i huset och bäddat rent åt henne. Imorgon ska jag laga goda, nyttiga och magvänliga grytor och soppor. Hon har ännu inte börjat äta riktig, lagad mat utan legat med dropp hela tiden och sista dagarna bara flytande kost. Har följt rekommendationer om just probiotica men misstänker att det kan vara någon sorts IBS eller Colon också så har ni tips eller erfarenhet så lämna gärna en kommentar eller maila mig, är så tacksam för alla tips jag kan få. ♥

Nu ska ni får dagens recept. En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Saftigt, mört och bara sååå supergott. Serveras varmt som kallt och kan förberedas dagen innan och är en uppskattad rätt till det kalla buffébordet. Prova gärna. :-P

Det här behöver du :
ca 1 kilo benfri kotlettrad
2 hg rökt skinka
1 rejäl knippa persilja
5 – 6 soltorkade tomater i marinad + 3 msk av marianden
3 – 4 vitlöksklyftor
Herbamare spicy örtsalt
Svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Putsa kotlettraden från hinnor. Skär ett längsgående snitt genom hela köttbiten ca 2 cm tjockt genom köttets fibrer, inte längs med. Fortsätt tills hela kotlettraden är uppskuren till ett brett, platt köttstycke. Banka ut köttet något så det blir en jämt yta. Finhacka persilja, soltorkade tomater och vitlök samt ett par matskedar av marinaden, antingen för hand eller i en mixer. Krydda med Herbamare örtsalt och svartpeppar. Lägg skivor av rökt skinka på köttet och bred ut röran och rulla ihop. Bin upp köttet med steksnöre.

Stek på hög värme i stekpannan så köttbiten får fin färg. Dra några varv med pepparkvarnen och salta. Klyfta morötter och lök och låt steka med i pannan. Lägg över köttet i en ugnsfast form och häll lök och morötter runtom. Täck med bakplåtspapper och låt eftersteka i ugn ca 4 -5 timmar i 100 grader. Låt köttet vila ca 20 min före du skivar upp köttet. (Glöm inte att klippa bort steksnöret)

Sila lök och morötter från formen och ta vara på stekskyn. Koka upp den tillsammans med en skvätt grädde. Bättra på smaken med en buljongtärning (kött eller grönsaksbuljong). Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens. Smaka av med salt och peppar och gärna en tesked vinbärsgelé. Skiva upp köttet och servera varmt eller kallt med önskade tillbehör.

benfri_kotlettrad_fylld_fyllning_recept
Fyllningen till den benfria kotlettraden.

fyllning_benfri_kotlett_fylld_kotlettrad
Blanda med örtsalt och peppar.

hel_benfri_kotlett_kotlettrad_fylld_fyllning
Banka ut köttet något efter att du skurit upp det.

hel_benfri_kotlettrad_fyllning_fylld
Rökt skinka och fyllning…

kotlettrad_benfri_fylld
Bred ut fyllningen…

fylld_benfri_kotlett
Rulla ihop och bind upp köttet till en rulle. (Hit kan förberedas dagen innan, förvara inplastad i kylskåp.)

kotlett_kotlettrad_benfri_fylld_recept
Stek i panna på hög värme så köttet får fin färg runtom. Lägg ner lök och morötter vid sidan.

helstekt_kotlettrad_benfri_fylld_fyllning
Flytta över köttet till en ugnsfast form och tillsätt lök och morötter runtom. Täck med bakplåtspapper och låt långlagas i ugn i 100 grader ca 4- 5 timmar.

kotlett_benfri_fylld
Efter 4 – 5 timmar är köttet klart. Saftigt, långlagat och mört. (Hit kan också förberedas dagen innan om köttet ska serveras kallt.)
Låt det vila ca 20 – 30 minuter före du klipper bort steksnöret och skivar upp det. Koka upp en sås på skyn av de silade grönsakerna.

fylld_kotlettrad
Servera köttet varmt eller kallt, beroende på ändamål.

söndagsmiddag_middagsztiås_recept_benfri_kotlett_kotlettrad_fylld
Här har jag serverat köttet med skysås, hasselbackspotatis och sallad. Smaklig måltid! :-P

Ost och paprikafylld köttfärslimpa

fylld_köttfärslimpa
Igår lyckades jag äntligen få fram en middag på bordet. Vi har fortfarande sjukstuga här hemma och Joline och jag började bli ganska trötta på eländet så vi beslöt oss för att försöka laga middag. Febriga och förkylda lyckades vi få ihop en köttfärslimpa, kokt potatis, morötter och gräddsås, men det tog en hel eftermiddag. Känns som vi hade bomull i huvudet bägge två men slutresultatet blev himla gott! ;-)

Av 800 gram färs blir det en köttfärslimpa som räcker gott och väl till 4 port. Vi fixade ihop en fyllning av finhackad paprika, philadelphiaost och riven ost – det blev super! En väldigt saftig och smakrik köttfärslimpa, självklart serverad med kokt potatis och rykande god gräddsås.

Det här behöver du : 
800 gram nötfärs
1 dl ströbröd
2 msk potatismjöl
½ dl mjölk
2 msk oxfond
2 tsk malen paprika
Salt & peppar

Fyllning :
½ röd paprika
½ gul paprika
50 gram philadelphiaost
2 dl riven, lagrad ost
2 tsk malen paprika

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop ingredienserna till köttfärslimpan. Låt stå kallt i kylen medan du gör fyllningen.
Finhacka paprika och rör ihop med philadephiaost, riven ost och malen paprikakrydda. Det ska bli en ganska fast fyllning, den går att forma till en avlång rulle att lägga i mitten. Ta ca 3/4 av färssmeten och forma till en avlång limpa i en ugnsfast form. Gör en urgröpning/skår i mitten och placera fyllningen där. Lägg på resten av färssmeten och släta till ytan. Grädda i ugn ca 50 min i 175 grader.

Gräddsås : 
2 dl grädde
2½ dl vatten
2 msk kalvfond
1 buljongtärning italiensk ört (Knorr)
1 msk soya
1 msk lingonsylt

GÖR SÅHÄR : 
Tillsätt alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sänk värmen. Låt småkoka ca 15-20 minuter. Smaka av.

fylld_köttfärslimpa_ost
Använd 3/4 av färssmeten och forma till en avlång limpa i en ugnsfast form. Gör en fördjupning och lägg i fyllningen.

köttfärslimpa_recept_husmanskost
Täck med resten av smeten och släta till ytan.

ostfylld_köttfärslimpa
Grädda ca 50 min i 175 grader. Koka ihop såsen och servera med potatis och morötter. Smaklig måltid!

Köttfärslimpa med godaste gräddsåsen jag gjort!

köttfärslimpa_godaste_gräddsås
Det var nån här hemma som var mycket nöjd, tillfreds och framförallt MÄTT efter söndagsmiddagen förgår. Köttfärslimpa och stekt lök… Kan man göra en man lyckligare?? Han mumlade något mellan tuggorna om ”godaste på hela året”… ”Fy satan så gott!!!”… ”Ska du inte ha den där biten på din tallrik??”… Ja, det är makens favoritmiddag bland många andra färsrätter och är han glad så är jag glad! :-P

Något som mannen i fråga däremot INTE är så förtjust i är såser, han tar aldrig sås till kött och potatis, aldrig sås till nånting egentligen och DÄR är vi sååå olika och jag fattar inte hur han kan bortse från såsen. Jag skulle själv kunna hoppa över kött och bara äta sås och potatis och enligt mig är det såsen som GÖR hela rätten! Jag är den som alltid ber om en liten skål extra sås på restaurang, haha… ;-)

Jag brukar ofta göra skysås men till köttfärslimpa blir det inte så mycket sky, utan mer ”flottigt fett” i formen och det vill jag inte göra sås på så den här gången kokade jag grädde med vatten, fond, buljong och kryddor vilken jag sällan brukar göra men JÖSSES AMALIA så god den blev. Det är verkligen den goaste gräddsåsen jag nånsin gjort! Enkel? Mycket… ;-)

En sak jag dock ALLTID tillsätter i en sås är det tillbehör av lingonsylt eller gelé som ska serveras till rätten. I det här faller lingon så det åkte ner i skvätt av det i såsen också. Se också till att koka ner såsen i alla fall en kvart för att få fram smaker och konsistens. En riktig gräddsås ska puttra en stund och det blir världsgott jag lovar! :-P

Det här behöver du :
1 kg blandfärs
4 msk ströbröd
1 dl mjölk
2 msk kalvfond
2 ägg
1 stor gul lök
salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Använd en stor bunke. Blanda ströbrödet med mjölken, och vispa ner kalvfond och äggen. Finhacka löken och tillsätt. Vänd ner färsen och blanda väl. Krydda med salt & nymalen svartpeppar. Forma till en avlång limpa, lägg i smord ugnsfast form och stek i ugn ca 50 min i 175 grader.

Gräddsås : 
2 dl grädde
2½ dl vatten
2 msk kalvfond
1 buljongtärning italiensk ört (Knorr)
1 msk soya
1 msk lingonsylt

GÖR SÅHÄR : 
Tillsätt alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sänk värmen. Låt småkoka ca 15-20 minuter. Smaka av.

karamelliserad_stekt_lök
Karamelliserad lök är inte svår. Skala, dela och skiva två stora gula lök. Ner i en stekpanna med en klick smör och ringla över 2 msk flytande honung. Bryn tills löken mjukat och fått lite färg. Slå på vatten och ”bräsera” löken ca 30 min. Slå på mer vatten efterhand den kokar in. Avsluta med salt och vitpeppar. På det här sättet får du en rejält smakrik, stekt lök som bara smälter i munnen, perfekt tillbehör till husmanskost.

världens_godaste_gräddsås

Snabb äggröra med broccoli, dagens jobblunch!

20130716-131709.jpg
En för ögat inte alltför bildskön lunch på jobbet idag, men det bjuder jag på för detta är så otroligt gott, enkelt och en perfekt lätt lunch i sommarvärmen men ändå mättande med något lagat.

Jag klipper ner små, råa broccolibuketter direkt i stekpannan med en klick smör. Låter det få fräsa ca 1 minut, knäcker i 3 ägg, en skvätt grädde, salt och peppar. Sen rör jag om så allt blandas och låter det sedan stå på svag värme ca 5 min – klart! Toppa med några skivor prästost.

Dagens snabba lunchtips alltså!
Till kvällsmiddag ska jag laga köttgryta med fläsk, lök och morötter. Rejäl husmanskost som köttfärslimpa, raggmunkar och ärtsoppa är något som gillas på mitt jobb och det är ju alltid kul att laga mat som uppskattas. ;-) Det var någon som undrade vad jag jobbar med! Jag jobbar i familjeföretag inom LSS, assistans och bemanning, både som arb.ledare, på kontor och som assistent. Så nu vet ni de! :-P

Biffar i tomat & paprikasås

biffar_pasta_tagliatelle_paprikasås
Tack för alla tips på facebook igår om vad jag skulle göra med färsen. Massor med kanonbra förslag såsom; järpar, köttfärslimpa, kåldolmar, köttfärspizza, kebab, paj, wallenbergare, falsk fläskfilé, civapcici, shepherd’s pie mm mm. Det föll på biffar som jag lagade till med en dundergod tomat & paprikasås serverad med tagliatelle. Nu ska jag bums i säng efter en lång dags jobb för imorgon är det smörgåstårt-tillverkning på agendan igen! En annorlunda variant ni inte sett här tidigare… ;-)

ca 14 st
Det här behöver du :
1 kg blandfärs
1 dl ströbröd
3 dl köttbuljong*
1 msk malen ungersk paprika (söt)
Salt & peppar

(jag hade en hemmagjord, nykokt köttbuljong
i kylen men det går bra med 1 tärning el 1 msk fond + vatten också)

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop färsen med ströbrödet som har fått stå och  svälla i buljong. Tillsätt paprikakrydda, salt & peppar. Forma till runda biffar och stek i panna. Lägg upp på fat vid sidan om allt efter de fått fin färg runtom.

Grillade paprikor : 
2 stora röda snackpaprikor

GÖR SÅHÄR : 
Skölj och kärna ur paprikorna och ta bort de vita ”väggarna”. Halvera och lägg på ugnsfast fat. Grilla i ugn 250 grader ca 10 – 15 min tills paprikorna fått svarta blåsor.
Ta ut och lägg över i en skål. Täck med plastfolie och låt svalna däri. Värmen och ångorna som stängs inne behåller smakerna och du kan lätt dra av skinnet när de svalnat.

*Grillade paprikor kan även köpas inlagda i glasburk, tex. Fontanas. 

Tomat & paprikassås :
1 gul lök
2 hela grillade paprikor, röda
2 msk tomatvinäger
2 msk tomatpuré
1 burk finkrossade tomater
3 dl grädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka lök och vitlök och fräs på i samma panna som du stekt biffarna i. Tillsätt paprikaköttet, tomatvinäger och tomatpuré. Slå på en burk finkrossade tomater. Låt såsen koka upp och sänk sedan värmen så den får småputtra ca 10-15 min. Tillsätt grädde och smaka av med salt & peppar. Lägg i biffarna i såsen och låt dom puttra med ca 5 minuter. Servera till pasta.

biffar_köttfärs_recept_middagstips_färs

Kryddburkens köttfärsrutor TEXAS style!

köttfärsrutor_texas_style_kryddburken_köttfärslimpa
Som ni vet så är min kära make en köttfärs-älskare av högsta rang! Han avgudar färs i alla former! Biffar, hamburgare och köttfärslimpor… Jag skulle kunna servera honom detta 7 dagar i veckan, året om och han skulle somna och vakna med ett leende på läpparna av bara vetskapen om att han får FÄRS till middag! :-P

Det händer då och då att jag smyger in en liten länk i hans favoriter här på datorn… Jag har döpt mappen till ”Kolla här Nicke!!”

För att han överhuvudtaget ska kolla mer än en tredjedels sekund på länkarna jag sparat så måste de va antingen ruffiga grabbar, coola truckers, krom och mullriga V8:or. Kockar som grillar och eldar, lyssnar på Meduza, drar dåliga skämt & dricker öl… De e kul de, tycker han! :-P

Sen kan han faktiskt till och med titta på klipp med ”Pit boys”. DOM går hem!
Har ni missat Pit boys på Youtube så lova att ni söker upp dom! Det är dom legendariska ”ZZ-top-kockar” jag pratar om. Ni förstår vad jag menar när ni ser dom! ;-)

Utifrån ett inspirerat klipp från dom så har jag nu skapat Kryddburkens egen version av köttfärslimpa, eller köttfärsrutor TEXAS style!! Det gick hem hos gubben och barnen med stora tummar upp! Detta ska ni testa, lova mig de!

6 port
Det här behöver du : 
1 kg blandfärs
1 dl kallt vatten
1 ägg
2 tsk Tony´s krydda
½ tsk salt
4 msk BBQ glaze (Santa maria sweet Pineapple)

Topping : 
1 stor gul lök
1  morot
1 orange el. röd paprika
½ purjolök
1 näve körsbärstomater
Salt, peppar & örtkrydda
1 dl vatten
1 burk hela champinjoner

GÖR SÅHÄR :
Skölj och skär grönsaker och lök till toppingen. Stek alltihop i het panna med lite smör så löken får mjuka och alla smaker framträder. Krydda med salt och peppar och örtkrydda. Om det börjar bli torrt i stekpannan kan du tillsätta lite vatten som får fräsa med. När löken mjuknat, ställ åt sidan så länge.

Rör ihop ingredienserna till färsen och tryck ut i en ugnsfast form. Pensla med BBQ glaze och lägg grönsaker och lök ovanpå. Stek i ugn, 175 grader ca 50 min. Lägg över folié på slutet om grönsakerna börjar bli brända ovanpå. Servera med kokt potatis och skysås.

Extra tillbehör : 
D´Elidas chilisås
Inlagd jalapeno

köttfärslimpa_köttfärsrutor
Toppingen till köttfärsen, allt detta bli otroligt gott ihop när det fått fräsa i stekpannan och smakerna fått komma fram.

tillbehör_topping_fyllning_ovanpå_köttfärslimpa_köttfärsrutor
Jag la av till en burk hela champinjoner som jag bara halverade men dom behöver inte fräsa med i pannan så dom rörde jag ner strax innan jag la allt på köttfärsen.

köttfärs_färs_rutor_bbq_meatloaf
Färs i form!

köttfärsrutor_meatloaf_bbq
BBQ glaze… Det är ett MÅSTE! Ta den glaze du tycker bäst om, speciell sort spelar inte så stor roll!

köttfärslimpa_färsrutor_köttfärsrutor_meatloaf
Topping/pålägg är PÅLAGT! Nu skjuts in i ugnen!

köttfärslimpa_rutor
Efter ca 50 min i ugnen.

köttfärsrutor_färsrutor_köttfärslimpa_rutor_meatloaf
Jag tycker det är gott! Det är GOD mat helt enkelt. Andra tycker att detta ÄR ”världens käk” å inget annat… Han har dock inte lyckats få mig att dela detta tycke till fullo, vare sig det gäller färs eller öl, men jag älskar honom ändå! ;-)

The post Kryddburkens köttfärsrutor TEXAS style! appeared first on Kryddburken.se.

Köttfärslimpa – grekiskt inspirerad

medelhavsinspirerad köttfärslimpa ca 4 portioner

800 g köttfärs
2 ägg
ca 250 gram grovhackad fetaost
ca 250 gram grovhackade kalamataoliver
1 liten grovhackad rödlök
3 msk  torkad basilika
1 tsk vitpeppar
1 msk lökpulver
lite vitlökspulver

Gör så här:
Blanda färs med alla ingredienserna och forma en limpa i en smord ugnsfast form, grädda i ugn 175 grader i ca 45-50 min, beroende på tjockleken.
Servera gärna med en sallad á la grekisk.

Bloggar etiketter: , ,

Köttfärslimpa med champinjoner och skysås

köttfärslimpa_recept
Nu ska ni få dagens recept, nämligen måndagsmiddan här i huset. Köttfärslimpa med färska, smörstekta champinjoner till, potatis, morötter och skyssås. Inte så dumt alls. När jag gör köttfärslimpa har den en strykande åtgång, det är en av Nickes många färs-favoriter, men de visste ni ju redan! :-P

Jag håller med honom, visst är det gott och speciellt med champinjoner till.

Jag vet, detta är inte burkchampinjoner (som jag är smått galen i) men de gånger jag hittar riktigt fina, små och kritvita färska då köper jag dom. Det blir tokgott om man skivar och steker i torr panna, saltar och låter dom ”vätska” av sig för att sedan få en klick smör och lite peppar, det är allt som behövs och då är dom snäppet godare än burkchampinjonerna faktiskt! ;-)

Varianten på köttfärslimpa blev denna gånger med ”löksoppa”… Jag ska förklara;
Istället för bara vanlig hackad, riven eller brynt lök så använder sig många av löksoppa i pulverform som smaksättning till köttfärslimpa. Det ÄR gott men man behöver ju nödvändigtvis inte använda pulver! Nä, så gör egen – det blir godare så och den är verkligen busenkel att göra själv.

6-8 port
Det här behöver du :
1 kg blandfärs
1 msk potatismjöl
1 dl ströbröd
2 dl mjölk

Löksoppa :
50 gram smör
3 stora gul lök
4 msk oxfond
2½ dl vatten
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Förbered löksoppan först av allt så den får svalna något. Hacka löken och fräs i stekpanna med smöret tills löken blivit mjuk och genomskinlig, låt den steka länge på låg värme, ca 30 min. Tillsätt oxfond och slå på vattnet, låt allt få bubbla ihop nån minut. Smaka av den med salt och peppar, när den är lite för salt är den perfekt! Ta sedan av plattan och låt svalna. Om du vill kan du mixa löksoppan med mixerstav så får du en finare konsistens på köttfärslimpan, det är en ren smaksak!

Blanda sedan ströbrödet med mjölken och låt svälla, rör ihop med löksoppan och blanda sist ner färsen. Smörj en ugnsplåt och forma färsen till en limpa. Stek i ugnen ca 1-1½ timme i 175 grader.

Använd lite grann av stekskyn som bildats på plåten och sila ner i en kastrull, späd med vatten eller buljong, lite soya, en matsked vinbärsgelé. Smaka av med salt & peppar. Red såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens.

* TIPS :
Tänk på det när ni steker svamp att alltid börja med torr stekpanna, inget smör eller olja alls. Stek svampen tills den får fin färg och ingen vätska finns kvar i stekpannan. Salt hjälper till att dra ur vätskan. Sen kan du peppra och avsluta med en klick smör för den goda smaken!

köttfärslimpa_champinjoner_sås

The post Köttfärslimpa med champinjoner och skysås appeared first on Kryddburken.se.

Kryddburken har passerat 2012 – året som gått och vad händer nu??

kryddburken_nytt_år_resume_kuriosa_sammanfattning
Ja vad händer med Kryddburken nu??
Många bloggare släpper sina rötter och styr kosan vidare, slår sig samman med likasinnade, hittar nya vägar och en del lägger ner helt eller kanske byter schanger och innehåll totalt…

Jag kommer inte flytta min Kryddburk nånstans!
Jag kommer fortsätta skriva om recept, mat, livet på Öland och norrland i mitt hjärta. Jag kommer faktiskt inte att ändra på något – för jag älskar det jag gör här och nu! Självklart bjuds det på en del spännande inslag, tävlingar, gästbloggare och påhitt men inget som förändrar helheten och det jag byggt upp under alla år.

- Ja, då vet ni det! :-P  

Som vanligt bjuder jag på lite statistik såhär i början på nyåret och missa för guds skull inte alla trevliga/knasiga/roliga sökord lite längre ner!

Kryddburks-fakta :

  • Under 2012 publicerades 389 st inlägg (förra året 348 st)
  • 9 st tävlingar har hållits (8 st förra året)
  • 5-års jubileum har firats med massor av härliga samarbetspartner under året!
  • Årets mest trafikerade dag inföll den 4 april med 12154 sidviningar!!
    (Ni slog därmed förra årets rekord då den mest trafikerade
    dagen var just nyårsafton 2011 med 11427 sidvisningar.)
  • 3295 st följer Kryddburken på Bloglovin (förra året 2288 st)
  • 2518 st följer Kryddburken på Facebook (förra året 1869 st)
Årets 5-i-topp populäraste recept enligt er läsare :

  1. Fyllda lövbiffsrullader i god skysås
  2. Italiensk buffé & 50års kalas
  3. Pinocchiotårta
  4. Rödvinsmarinerad hjortstek – så tillagar du en stek utan att misslyckas
  5. Pulled pork

Årets 10-i-topp sökord : 

  1. Kryddburken
  2. Smörgåstårta
  3. Pepparkakshus
  4. Äppelkaka
  5. Pinocchiotårta
  6. Muurikka
  7. Pulled pork
  8. Köttfärssås
  9. Köttfärslimpa
  10. Budapestrulle

Årets knasigaste/roligaste sökord :
Trollerimat, gelésoppa, rökta frallor, makaroner och röding, kalle anka, tortellini med nån jävla sås, hårigt renskinn, snattar nyårsmat, hamburgare av lera, snöhelvete, lappskoj, köttfärssås med klimp, lycklig sås, supmat, hungrig som en varg, kladdig kladdkaka, morgonstånd,…

Ehh… Jaaa…. Så kan de gå när man hittar hit! :-P  
Jag kan ju faktiskt upplysa er som blir lätt förbryllade nu att nån gelésoppa med rökta frallor, supmat och morgonstånd skriver jag inte om här på Kryddburken MEN de som knappat in just dessa ord i sin sökmotor har ändå haft oturen (turen?) att hamna hos mig! ;-) Det tackar jag ödmjukast för!

Jag avslutar detta inlägg med det största och viktigaste för mig…

STORT TACK, KÄRLEK & KRAMAR TILL ER & ETT GOTT NYTT ÅR!
Ni hänger väl kvar ni också va? ;-)

Jag tackar er alla för ett fantastiskt år med stort 5-års firande av bloggen, tack till alla er läsare som skriver kommenterar, mailar, påpekar, önskar, undrar och allt därtill och för att just DU läser här! Det gör mig glad och tacksam och även om jag inte kan klona mig själv som jag vill många gånger och även om jag är sen att svara på frågor/mail etc så läser jag allt, överallt. Inte bara när jag sitter vid en dator och har tid att skriva tillbaka lika snabbt men jag läser allt! Glöm inte de…

Tack till alla fantastiska samarbetspartner som kommit i min väg,
framförallt MUURIKKA.

nyår_skumpa_skåla
Välkommen år 2013! :-P

The post Kryddburken har passerat 2012 – året som gått och vad händer nu?? appeared first on Kryddburken.se.

Dagens lunch på jobbet, helt otippat…


Hehe… Jo, jag lagar en hel del mat på jobbet, idag blev det enligt önskemål köttfärslimpa! :-P Så otippat!

Funderade under tiden hur många gånger har jag inte lagat just denna rätt? Var tvungen att bläddra lite bland alla bilder, det blev en del, och då har jag ändå inte fotat varje gång! ;-)

Man skulle kunna summera det med att här på jobbet så ligger köttfärslimpan på 1:a plats av önskade maträtter! Ja, så därför får det bli dagens middagtips också! Köttfärslimpa... Hej så länge!