Källa: Helena.B
Portioner: ca 10
Ingredienser:
4 äggvitor
1 dl sukrin (eller efter din egen smak)
1 kryddmått salt
1 tsk vitvins vinäger
1 tsk bakpulver
4 dl grädde
bär efter tycke o smak
Gör så här:
Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Vispa ihop äggvitor o salt till ett hårt skum. Tillsätt lite sukrin i tagen under fortsatt vispning. Vispa i bakpulver och vitvins vinäger. Marängsmeten ska vara hård och lite glansig. Bre ut smeten som en tjock tårtbotten på bakplåtspapper. Ställ in i ugnens nedre del och sänk genast ugnstemperaturen till 125 grader. Grädda marängen i 1,5 timme. Ta ut och låt svalna helt. Vispa grädden och bre den på marängen. Toppa sedan med bär. På bilden har vi valt jordgubbar, stora blåbär och hallon. Servera ganska så omgående.
ENJOY!!!!