Bästa vinterpicknickmaten
Det absolut godaste jag vet när det är dags för utflykter är kolbulle, något jag fick låta bli under många år eftersom jag inte äter gluten sen jag började med LCHF för 9 år sen.
Men efter ett tips av några läsare som hade använt mitt glutenfria pannkaksrecept från Gammaldags husmanskost så blev det möjligt att njuta av den gamla klassiska skogshuggarmaten igen.
Några som delar min förtjusning över den här rätten är Lindha Vikström på bloggen Halva Lindha och hennes familj.
De vistas mycket uppe i Jämtlandsfjällen på vintrarna och brukar göra kolbullar efter en lång dag i skidspåret.
Både Lindha och hennes man Magnus har gjort en fantastisk vikt- och hälsoresa de senaste 5 åren.
Från att ha varit kraftigt överviktiga båda två under många år, så har de nu både blivit slanka och riktigt vältränade.
Lindha och Magnus Vikström idag
Magnus åkte Vasaloppet förra helgen och klarade de 9 milen mellan Sälen och Mora med beröm godkänt på drygt 11 timmar.
Lindha skulle ha åkt Tjejvasan helgen innan, men den krockade med årets största evenemang för alla oss som är intresserade av lågkolhydratkost, LCHF-kryssningen.
Hon valde istället att delta som en av föreläsarna där för att kunna inspirera många fler till en bättre vikt och hälsa med sin berättelse.
Jag hann tyvärr inte lyssna på henne då, jag var upptagen med kokbokssignering vilket var väldigt roligt då jag träffade många som även inspirerats av min hälsoresa.
Så nu tar jag chansen om en månad i Uppsala istället, onsdagen den 11 april berättar Lindha om hur hon lyckades med det svåra konststycket att på 18 månader tappa halva sin vikt, 70 kilo, med hjälp av rejält med god LCHF-mat och en lika rejäl portion träning.
En mycket stor bedrift, när många söker en quickfix med olika bantningsmetoder, så insåg Lindha och hennes man att det krävs ett hårt arbete för att lyckas.
Det krävs en hel del träning och självdisciplin för att på så kort tid gå ner så enormt mycket i vikt och inte behöva ta till plastikkirurgi efteråt.
Jag är fascinerad över hur de båda lyckats nå sina mål genom att stötta varann i både med- och motgång.
Så vill du också ha tips och hjälp med hur du kan förändra ditt liv, så kom till PriMaten och lyssna på Lindhas gripande berättelse.
Här kan du boka via PriMatens Facebookevent, har du inte Facebook så gå in här på Halva Lindha och läs mer.
Lars Fahlén, krögaren på Sveriges första LCHF/Paleorestaurang, dukar upp sin mycket populära buffé kl 17 innan föreläsningen börjar kl 18, om du vill passa på att äta middag samtidigt.
Där plockar man vad man vill ha bland alla godsaker och betalar efter vikt, ett väldigt bra och prisvärt system.
Här kan du ta del av den LCHF-pizza som jag skapade till PriMaten vid starten för 6 år sen.
Nu över till Lindhas tolkning av mitt recept på bästa picknickmaten, passar ju fint nu när det är sportlov i Norrland.
Kolbulle 4 port
4 ägg
2 dl grädde
2 msk fiberhusk
Salt/vitpeppar
Stekfläsk/bacon
Vispa äggen och grädden och blanda ner salt/vitpeppar. Vi tar med oss smeten i en väl tillsluten burk.
Vi blandar i fiberhusken i smeten strax innan vi ska till och steka, för smeten tjocknar snabbt annars, speciellt när det är kallt ute.
Min kommentar: Det grovtärnade fläsket, ca 200 g till den här satsen, brukar jag låta steka i smör en stund i pannan innan jag häller över smeten.
Låter sen kolbullen steka över öppen eld i en gjutjärnspanna tills den stannat och sen vänder den och låter steka färdigt på andra sidan.
Den ska vara välstekt och riktigt knaprig, en del vill ha den med lingonsylt, du hittar min sockerfria här i länken.
Ät, njut och må gott i snön i vårvinter, det finns ju minst sagt gott om den varan på många platser i år.