LCHF-rätter hos Cafe Barracuda i Borås

BarracudaHärligt att LCHF går att få tag på lite här och var!

Så här skriver Cafe Barracuda idag.
Dagens lunch: LCHFpaj 89 kr parma, mozarella och soltorkade tomater.

och de har alltid LCHF-rätter på menyn skriver de.

Så memorera Cafe Barracuda, Österlånggatan 33 i Borås om du kommer till stan!

Opastöriserat gräsbetes smör, vem vill köpa runt Borås?

getimageÄntligen så har jag funnit smör gjort på opastöriserad gräsbetes-grädde!!
Detta smör tillverkas i Jämtland på Ovikens ost.

Givetvis hettar du inte upp smöret och pastöriserar det själv, utan stek i vanligt ekosmör och använd detta smör  endast väldigt försiktigt smält och ex i våra grönsaksmoser, på goda smörgåsar, i de löskokta äggen osv osv.

Jag tänker mig att man kan beställa (bindande) till mig och smöret kommer hem till mig då jag ju jobbar hemifrån och kan ta emot smöret. Vi kanske kan beställa  varannan månad?
Smöret håller sig i frys i 4 månader och i kyl 4 veckor.
Det går att köpa både osaltat och saltat smör.
Smöret kostar 189 kr kilot. i  500 g förp. Frakten delar vi på och den ligger på 150-200 kr.

Hör av dig via kontaktformuläret här på bloggen, helst senast fredag. De tillverkar smör varje vecka och behöver veta senast slutet på veckan före.

En liten parantes, sådant här smör var det Weston. A. Price pratade om när han nämnde sacred food hos Alpfolket i Schweiz.

Så ät smöret med andakt…

 

Bloggar etiketter:

Kostdoktorn i Borås den 17/4

banner_kostdoktorn_boras2

Byttorps Finbageri i Borås säljer LCHF bröd och kakor

omossByttorps Finbageri säljer en fin variation av bakverk och bröd, läs här vad de själva skriver:
”Vi gör även bröd, bullar och chokladbollar som vi bakar enligt LCHF metoden. Allt är uträknat tillsammans med våran försäljare för bageriprodukter. Lchf är även bra för dig som inte tål vetemjöl eller är diabetiker. För att kunna baka bröd enligt detta så använder vi mandelmjöl, malda hasselnötter, fiberhusk, smör, ägg, keso och creméfraiche. Frön vi använder är linfrö, sesamfrö, kokos. ( Kan variera med kryddor eller flingsalt). Brödet är bakat helt utan gluten. Vi bakar ett ljust lchf bröd som är bakat på pofiber smaksatt med ost, vi skivar gärna brödet. Vill ni göra smörgåstårta kan vi skiva limporna på längden så har ni ett landgångsbröd. Vi gör även chokladbollar rullade i kokos och småkakor bakade på mandelmjöl.”
Byttorps Finbageri hemsida

 

Bloggar etiketter:

Köpa Bakery+ i Borås?

pase_ bakery+_mariannNu kan man köpa påsar av Bakery+ hemma hos mig för alla er som bor runt Borås eller har vägarna förbi av olika anledningar.
Maila mig bara i god tid så jag är hemma (vilket jag iofs oftast är).

Det blir lite billigare att köpa dem här  hos mig, du betalar 130 kr påsen och köper du 5 st får du dem alla för 600 kr.

Tillhör du skaran som gärna använder Bakery+ eller vill prova på det och bor för långt bort så kan man givetvis fortfarande köpa det på nätet.
BAKERY+

Bloggar du och använder bakery+ låt mig veta!

 

Bloggar etiketter:

Baka med LCHF video – Lussekatter

Med denna bak-video önskar jag alla läsare en trevlig adventstid och julmånad!


Jooo, jag är Göteborska…  trots över 22 år i Borås. ;)

 

 

 

 

Bloggar etiketter: , ,

Bakkursen i Borås gick strålande!

Tack vare deltagarna!
Helt underbara, härliga och fantastiskt snälla människor som  kom och bakade med mig idag i Borås. Vi var hela 14 personer och det rådde en härlig aktivitet och ugnarna fick verkligen gå varma. Hoppas alla fick veta vad de ville veta om “trix och fix” när det gäller lågkolhydratsbakning.
Alla fick ju baka både Frökusarna (ur framtida brödboken) och Kanellängd (ur bakboken), så man fick verkligen känna på hur degarna blir ;) .
Sedan fikade vi alla det jag hade svängt ihop och sitt egenhändigt bakade fikabröd fick tas med hem för att smaka i lugn och ro och bjuda andra nära och kära på. Här kommer lite härliga bilder från dagen.

Tack alla ni som kom och delade denna dag med mig, ni var super!

 

 

Bloggar etiketter:

Förberedelser för bakkurserna

Nu är jag inne i en intensiv fas med att förbereda för bakkurserna som ska hållas.
Först ut är Borås på söndag och den är fulltecknad, jag och 13 baksugna ska träffas och baka dels ett recept ur brödboken och dels ett ur bakboken!
Deltagarna här kommer också redan nu få 5 recept ur brödboken med sig hem att börja med. Det blir också 3 recept ur bakboken och flera bonus recept. Hoppas de alla kommer uppskatta den lilla receptfoldern!
Möjlighet att köpa Mariannsocker och bakboken till ett billigt pris finns också.

Sedan den 26/11 är det Uppsalas tur och PriMaten, där bakar vi också ett recept ur brödboken men däremot blir det lussekatter där då 1 advent är i antågande. Även där får alla deltagare med sig en liten receptfolder med i stort sett samma recept som de i Borås.
Även här kommer bakbok och Mariannsocker att kunna köpas för ett billigt pris.
maila lisa@primaten.org om du är intresserad att höra om det finns finns platser kvar till den.

Ser så fram emot att få träffa er alla!

 

 

 

 

Hemma igen från ett Marseille i 25 graders värme

till ett regnigt och kallt Borås… visst brukar man säga “borta bra men hemma bäst” men det vete katten om det stämmer just nu…

Marseille rekommenderas ett besök och jag kan konstatera att 2,5 dagar är för lite. Att sedan besöka Marseille nästa år eller framöver kommer vara en helt annan upplevelse när man ska till att uppleva Vieux-Port/The old Port, för nu bygger man om så gamla hamnen kommer vara bilfri! Marseille blir 2013 Europe capital of culture. Så ska man någon gån besöka Marseille kanske nästa år är året!

 

Vad vi såg i Marseille:

I första hand medelhavet och de vita klipporna

 Det första vi såg på morgonen när vi öppnade vår balkongdörr var
med fängelsen ön If, där romanfiguren Greven av Monte Christo var fängslad
*****

Vart man gick eller åkte så kunde man se Marseilles Notre-Dame de la Garde
Utsikten från Notre Dame är magnifik!
Vackra hus fanns det gott om
Den lilla mysiga byn Cassis fick ett besök, området är känt för sina calanques.


Det hans också med en liten vinprovning i Cassis utkant!
Efter tre timmars vistelse i Cassis och bilturen ner till en calanque
som går att komma åt med bil på hösten, gick färden vidare med Laurent,
vår privatguide som hotellet samarbetade med till det stora lite röda berget ni ser i bakgrunden här 
Där hade  vi en vidunderlig utsikt över Cassis 
och många idkade bergsklättring på den stupbranta vägg… och andra fick vänta på husse och matte ovanför…

Sedan körde Laurent oss till en för turister så gott som helt okänd och svårhittad calanque.
Calanque de Figuerolles 
Oerhört spektakulär och vacker plats!
Denna plats utropades till republik 1956…
Sista dagen njöt vi bara området nära hotellet, Hotel Peron.
Kan varmt rekommenderas om man inte bryr sig så mycket om att man hör andra gäster… men bästa läget i stan? Helt klart!
Mer tillmötesgående hotellägare får man nog leta efter.
Ägg fanns ju som sagt på lilla buffén,
men att de hade gjort sig omaket att köpa glutenfritt sötebröd
(hade ju dock inte behövts men ;) ) och fet skinka till vår frukost enbart för oss
är oerhört gulligt och generöst. Enkelt hotell (2**) men
oerhört tillmötesgående och måna om sina gäster har jag sällan varit med om

*****

Något av detta åt vi inte…


men gulliga är ju grisarna, annat kan man inte säga!

Men detta kunde däremot slinka ner…

Bloggar etiketter:

Vill du vara med och baka med mig i Borås?

Bloggläsaren Eveline har dragit ihop ett gäng som vill baka bröd och kakor här i Borås och det finns några få platser kvar om det finns någon bakintresserad här!
Söndagen 18/11 i Borås, Sandared mellan kl 11.00-14.00

Vi träffas i Sandgärdsskolans hemkunskapslokal och där börjar vi med att jag bakar ett matbröd och en kaka och berättar om ingredienserna och tips och trix vad gäller lågkolhydratsbakning.
Sedan bakar ni alla deltagare detsamma som ni får ta med hem.

Ni får också med er ett litet kompendie med 10 recept, varav 4 recept är från nya boken Baka matbröd med LCHF som kommer ut jan/feb och 3 recept ur Baka med LCHF.
Kompendiet innehåller också information om bakning mm.

Vi ger oss också tid att fika och smaka på det som jag bakat.
Sista anmälan 1 nov och priset är 350 kr.
mail: kontakt@mariannslchf.se

Varmt välkomna till en trevlig liten stund med mig och alla andra kursdeltagare i Sandared!