Bucatini med chilifräst bacon & kycklingsås


Provade en pasta idag som jag inte brukar köpa, barillas bucatini, tjocka ihåliga spagetti kan man säga! Perfekt till rätter med krämig sås, såsom carbonara eller som den här som blev ganska likt fast med bacon och grillad kyckling i såsen! Grymt gott! Har ni provat pastan förresten?

Nähä, nu måste jag rusa till soffan och kolla Sveriges mästerkock! :-P

4 pers
Det här behöver du : 
Barilla Bucatini till 4 port
120 gram bacon eller stekfläsk
2 tsk chiliflakes (Beroende på hur starkt man vill ha de, 1 tsk är kanske mer lagom…) 
1 burk creme fraiche (2dl)
1 grillad kyckling
Salt & peppar
½ kruka persilja

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär bacon i mindre bitar och fräs ihop med chiliflakes till knaperstekt. Sänk värmen. Rör ner en burk creme fraiche. Dela en grillad kyckling i bitar (jag använder inte skinnet) och fördela ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.  Avsluta med finhackad persilja före servering.


Knaperstekt bacon ihop med chiliflakes är verkligen en hit om man gillar chili! Kan såklart uteslutas också…


Det blir en krämig sås med smak av knaperstekt bacon, grillad kyckling och rejält med hetta!


Supergott, speciellt till bucatini!

Bloddpudding, vitkål, knaperstekt bacon och lingonsylt! – Det tycker väl ALLA om???


Blodpudding äter väl alla, trodde jag… Men efter en ”todo-status” på facebook förstår jag nu att många verkligen _avskyr_ denna rätt. Med benämning, äcklig, vidrig, inte människoföda etc etc… Men många kommentarer var också tvärtom vilket glädjer mig! Det är inget fel på blodpudding! Välj en sort med inte så mycket socker i och gärna med riktigt blod istället för blodpulver så är det en nyttig och fullvärdig måltid tillsammans med rätt tillbehör! Billig dessutom!

Ja, den innehåller ju blod förstås, en inälvsmat som många rynkar på näsan åt! Men en miljösmart maträtt då jag tycker om när man tar tillvara och ÄTER av allt från en slakt, inte bara kotletter och fläskfilé! Men självklart är smaken som baken!

Själv åt jag kall blodpudding direkt från skärbrädan när jag var liten… ;-) Här hemma gillas rätten av samtliga i familjen!! Att den är fullproppad med järn som vi kvinnor kan behöva lite extra av, ja andra med för den delen är ju ett stort plus! Jag serverar blodpudding tillsammans med en vitkål/persiljasallad med en liten skvätt olja, ättika, salt och peppar! Knaperstekt bacon och lingonsylt!

Stekt ägg var det någon som hade till, det lät gott! En annan hade falukorv till men det tycker jag blir lite kaka på kaka… Eller? Hur äter ni blodpudding eller blodkorv? (Ja, ni som nu äter det då förstås!) :-P

Blodkorven är mer känd här nere i söder och det är egentligen inte så stor skillnad förutom att ”halvmånen” är en smet som hälls i form och kokas i vattenbad och korven är lite tjockare i konsistens och fylls i fjälster, ibland även med russin och sedan kokas.

För några år sen gick jag nästan dagligen omkring med torkad blodpudding i tärningar i jackfickan… Nån som kan gissa till vad och varför?? ;-) (Detta får nog anses som överkurs dock)

*JUST DET! 
Måste ju tipsa om hur jag tillagade blodpudding när Joline var liten! Runt 1år gammal nånstans där, introducerade jag blodpudding i små små bitar som jag stekte i mjölk! Inga hårda kanter och hon älskade det! Prova!


Vitkålssallad med blodpudding är bara sååå gott! Men det behövs lite olja/ättika tycker jag, annars blir det väldigt ”rå” seg konsistens.

Lchf-tagliatelle med Carbonara

Källa: Bibbi
Portioner: 2

Ingredienser:
Detta pastarecept flyter omkring på olika bloggar och andra sidor. Vem källan är, verkar ingen veta. Carbonaran är mitt eget recept.

Lchf-tagliatelle
4 ägg
1,25 dl färskost (enligt 'experter' så är Lidls färskost bäst)
0,5 dl Fiberhusk.

Carbonara
140 g ca, bacon eller rimmat fläsk
3 äggulor
1-1,5 dl grädde

Gör så här:
Lchf-tagliatelle
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Olja ett annat bakplåtspapper.
Vispa äggen poröst. Tillsätt färskost och Fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut på plåten. Lägg på det oljade pappret och tryck med handen ut smeten över hela plåten. Från mitten och ut.
In i ugnen, med det oljade pappret, i 5 minuter, dra sen av pappret och låt stå inne 5 minuter till. Kolla så det inte bränns.
När kakan svalnat, så skär den i tunna strimlor till tagliatelle.
Kan förvaras i kylen någon dag, eller frysas. Värm då den i micron.
Obs! Jag gjorde så, att jag bredde ut smeten på två plåtar, för att få tunnare pasta. Perfekt och enkelt!! Kan visst användas till lasanga och makaronpudding beroende på vilken form man skär kakan i.

Carbonara
Skär fläsket i småbitar. Fräs i olja. Blanda äggulorna med lite grädde i en skål.
Häll i resten av grädden i fläskfräset. Salta och rejält med svartpeppar.
Stäng värmen på spisen, häll i äggulesmeten och rör om ordentligt. Blanda ner pastan försiktigt. Toppa med riven ost av något slag
Lchf-pytt
Källa: Ida och Camilla
Portioner: 4

Ingredienser:
1st zuccini
1st paprika
1st röd lök
250g färska champinjoner
Valfri mängd kött ex bacon älgkött eller kryddig korv
salt och peppar
smör

Tillbehör
creme fraiche med smulad fetaost

Gör så här:
Stek ihop allt i en stekpanna med rikligt med smör.
Mosa fetaosten i creme fraichen (kan smaksättas med vitlök om man vill.)
LCHF recept för plankstek

En supergod LCHF plankstek som tar under en timme att göra!

LCHF Plankstek
Portioner: 2
Tid: 50 minuter

Ingredienser
500 g rostbiff (entrecote, oxfilé, biff eller vad man föredrar)
Salt
Peppar
1 dl bearnaisesås
8 st sparris
6 skivor bacon
2 st blomkålshuvuden
300 g philadelphiaost
3 st äggulor
1 dl riven ost
2 st tomater
3 msk persilja
3 msk parmesan
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

Så här gör man

Blomkåls duchesse:
Koka blomkålsbuketter till dom är mjuka, häll av vattnet med hjälp av ett durkslag, skaka bort så mycket vatten som möjligt. Ha tillbaka blomkålen i kastrullen och sätt på låg värme så vattnet förångas. Mixa blomkålen till mos, ha philadelphiaost, äggulor och riven ost, mixa ihop allt till ett jämt mos. Smaka av med salt och peppar, moset kräver rätt mycket salt för att bli så där gudomligt gott.

Fyllda tomater:
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur fruktköttet. Blanda persilja, riven parmesan, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar i en skål. Ha i röran i de tomma tomaterna.

Planksteken:
Koka sparrisen och linda in i bacon, 4 st sparris och 3 st skivor bacon per person. Stek och salta och peppra köttet (250 g per person) som ni vill ha det, ta det lite blodigare eftersom det steks klart i ugnen. Smörj plankorna med smör. Börja med att spritsa ut moset, lägg på köttet, tomaten, sparrisbaconpaketet och bearnaisesås. Ställ in det i ugnen på 250 grader tills moset får en fin färg. Ät och njut!

Recept från Camilla på http://jimpslchf.blogspot.com/