Tillfälligt reklamavbrott
Jag är just nu inne i en riktig skrivarbubbla, håller på och sammanställer, skriver och provlagar recept till min nya kokbok.
Det är 4 år sen jag skrev min senaste, nu har jag till min stora glädje fått möjlighet att göra en tillsammans med min författarkollega Lars-Erik Litsfeldt.
Jag gör idag ett litet avbrott i det skrivandet för att sprida ett erbjudande från Swedish Paleo, där jag tidigare bidrog med recept.
De lottar nu ut en Wonderbag bland sina nya medlemmar i Paleoklubben, läs mer hur du registrerar dig och deltar i utlottningen här.
Du kanske inte har en aning om vad Wonderbag är?
Jag har använt den klimatsmarta långkokningspåsen i snart 2 år nu.
Den svenska återförsäljaren Wonderbag Sweden hade då sett här på bloggen att jag ofta lagar långkok och undrade om jag inte ville testa den för mig då helt okända långkokningspåsen.
Jag brukar sällan nappa på sådana erbjudanden, men tyckte att den här typen av klimatsmart matlagning passade min matfilosofi.
Att det förutom att vara väldigt energisnålt och arbetsbesparande, så är det även väldigt bra för fattiga familjer i Sydafrika, Wonderbags hemland.
Dels genom att bagen sparar energi, matlagningen blir möjlig med minimal åtgång av ved, gas eller el.
Men även genom Wonderbags välgörenhetsprogram, att för varje långkokningspåse som säljs, så skänks en till en behövande familj.
Allt det här fick mig att bli nyfiken och vilja lära mig mer om Wonderbag.
Så jag testade och blev mycket positivt överraskad av det fina resultatet, du kan läsa mer om det här.
Vill du vara med i utlottningen av en Wonderbag?
Så här skriver Cecilia Nisbet Nilsson, klubbens grundare:
Nu lottas det ut en Wonderbag i Paleoklubben hos Swedish Paleo!
I Paleoklubben finns över 150 recept på autoimmun paleo, AIP (men även vanlig paleo).
Där finns en kockskola med filmer, fakta om råvaror och mycket mer.
Läs mer om utlottningen här eller gå med här på Swedish Paleo.
Tävlingsdags
Mitt förlag Pagina har kampanjpris på min senaste kokbok, Långkok för LCHF och Paleo. Via den här länken kan du köpa den tom 5 oktober för bara 119 kr inkl frakt och moms.
Ordinarie pris ligger på mellan 180-250 kr i olika nätbokhandlar och på en vanlig bokhandel.
Bra julklappstips för den som gillar att laga mat eller till den som ännu inte lärt sig så mycket.
Jag lottar ut ett signerat exemplar bland alla som delar det här inlägget på bloggar, Facebook, Twitter, Instagram och alla andra sociala medier.
Dela och skriv en kommentar om det och varför du vill vinna boken under det här inlägget så är du med i tävlingen, jag lottar en vinnare när kampanjen är över och skickar den signerade boken i ett paket.
Här nedan hittar du flera bilder från boken, tagna av min duktiga fotograf Mikael Erikson.
Hur är det med mina semesterfirare därute? Sugna på en tävling till kanske?
Vad sägs om en årsförbrukning svensk SMÖR till ett värde av 300kr?
Allt du behöver gör är att berätta för mig vad som är skillnaden på smör och margarin!?
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!
Jag vill ha ditt svar här i kommentarsfältet senast torsdag 31 juli.
Din kommentar kommer att synas efter att den godkänts.
Vinnaren får välja hälften svenskt smör havssalt och hälften vanligt smör om de vill.
Lycka till!
Tävling i samarbete med Arla svenskt smör
Då jag själv använder dessa färskostar i matlagning brukar jag framförallt ha dom som fyllning till kött såsom lövbiff, rullader eller fylld grillad ytterfilé etc. Men dom är även goda att vispa ner i en helt vanlig skysås för lite extra piff och smak. Tunnbrödsrullar, där är färskosten grym tillsammans med något gott rökt pålägg. Självklart åker nån ask fram till ostbrickan tillsammans med kex, vindruvor och andra godast ostar. Barnen speciellt brukar gilla färskosten framför grönmögelost.
Hur använder du den?? I samarbete med Cantadou lottar jag ut 10st askar valfri smak Cantadou färskost, vill du hänga på?
FÖR ATT TÄVLA :
Skriv ner ditt bästa tips här i kommentarsfältet hur du använder cantadou och vilken favoritsmak du har?
Glöm ej uppge en giltig epostadress.
Tävlingen pågår fram till och med söndag 1:a april.
Smaken pepparrot och 4 peppar tycker jag gör sig grymt bra i såser just.
Fläskrullader, fyllda med cantadou pepparrot, receptet hittar du här >>
Tunnbrödsrullar fyllda med cantadou pepparrot & rökt hjortkött. Recept här >>
Vitlök och örter samt paprika/chili är mina favoriter på ostbrickan.
Inlägg och tävling i samarbete med Cantadou.