Fransk rabarberkaka

Tina pajdegen. (Om du inte använder färdig pajdeg: Arbeta samman ingredienser till pajdegen och ställ den kallt i 1 timme.) Kavla ut degen till en rundel och flytta över den i en smord pajform(cirka 30 cm i diameter).

2.Pressa degen mot formens kanter,nagga botten och klä degen med smord folie. Den smöriga sidan ska vara ned mot pajdegen. Sätt in pajen i ugn, 225 grader, cirka 15 minuter. Ta bort folien efter 6 minuter.
3.Skala och skär rabarberna i skivor.
4.Blanda hälften av skivorna med citronsaft och socker.
5.Lägg resten av skivorna i en kastrull tillsammans med lite vatten och rivet citronskal. Koka upp och koka under omrörning rabarberna till mos. Smaka av med calvados eller likör. Låt svalna något.
6.Mixa aprikoserna till ett slätt mos.
7.Bred rabarbermoset över pajen och täck med äppelrabarberskivor. Gräddapajen ytterligare cirka 20 minuteri ugn, 225 grader.
8.Bred aprikosmoset över den varma pajen och låt den kallna.
9.Servera rabarberkakan med lösvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass.

INGREDIENSER
Pajdeg:
1 rulle färdig pajdeg
(finns i frysdisken)
eller
4 dl vetemjöl
3 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 knivsudd bakpulver
100 g smör, kallt
1 ägg
2 msk vatten

Fyllning:
1 kg syrliga rabarber
2 dl socker
1 citron, saften av
1 msk calvados eller cointreau (kan uteslutas)
1 liten burk aprikoser

Originally posted 2009-09-17 01:42:21. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Fransk rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

Äppelkaka äppelpaj

Recept på äppelkaka, äppelpaj som är en smulpaj med äpplen. Enkel och god äppelpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Ingredienser  * 6 äpplen * 2 msk socker eller efter smak Ingredienser pajdeg: * 1 dl vetemjöl * 1 dl grahamsmjöl eller havregryn * 2 tsk socker * 100 g smör eller margarin Tillagning av … Continue reading Äppelkaka äppelpaj

Inlägget Äppelkaka äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj med havregryn

Äppelpaj med havregryn – ett enkelt och gott recept på äppelpaj med havregryn – enklaste äppelpajreceptet med havregryn. Hör ni också till dem som gillar smulpaj med äpplen, men inte gillar att bli kladdig när själv pajdegen ska blandas till? Så är det med mig, men för något år sedan hittade jag ett recept där … Continue reading Äppelpaj med havregryn

Inlägget Äppelpaj med havregryn dök först upp på Äppelpaj.se.

Världens enklaste äppelpaj

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir … Continue reading Världens enklaste äppelpaj

Inlägget Världens enklaste äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Fransk äppelkaka

Fransk äppelkaka – recept på en riktig god Fransk äppelkaka! Ingredienser Pajdeg 1 rulle färdig pajdeg (finns i frysdisken) eller 4 dl vetemjöl 3 msk socker 1/2 tsk vaniljsocker 1 knivsudd bakpulver 100 g smör, kallt 1 ägg 2 msk vatten Pajfyllning 1 kg syrliga äpplen 2 dl socker 1 citron, saften av 1 msk … Continue reading Fransk äppelkaka

Inlägget Fransk äppelkaka dök först upp på Äppelpaj.se.

Jordgubbsmilkshake


Efter en intensiv vecka ska vi nu coola ner oss lite tänkte jag. Det är fredag, helt underbart med helg igen. Sommarlov och familjen är ledig allihopa för ett par dar. Drar en lättnads suck över veckan som varit med allt därtill. Loppis, jobb, skolavslutning, utflykter, shopping, förberedelser och aktiviteter utöver det vanliga. Skönt med helg, fruktansvärt skönt med helg! Jag älskar HELGER!! ;-) Fler recept, inlägg och uppdateringar kommer så fort jag hämtat andan… Kram till er alla! 

Jordgubbsmilshake 4 port
Det här behöver du : 
1½ liter färska jordgubbar
½ liter vaniljglass
ca 2-3 dl mjölk
En gnutta vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Fyll en blender, måttbägare eller skål med glass och jordgubbar, slå på lite mjölk och en gnutta vaniljsocker. Mixa till slät konsistens. Häll upp i glas, tillsätt tjocka sugrör och njut! :-P

 

Äppelpaj på härliga vinteräpplen

Härligt äppelpaj recept på en skånsk äppelpaj och smulpaj från Bakspecialisten Jessica!  Receptet är en blandning  av skånsk äppelpaj och smulpaj. Ingredienser Pajbotten Smör, att smöra formen med 2 dl ströbröd Pajfyllning 5-6 äpplen 3 dl äppelmos 3 msk mald kanel Smultopping 250 g smör 2 dl strösocker 2 dl havregryn 2 dl ströbröd 2 dl … Continue reading Äppelpaj på härliga vinteräpplen

Inlägget Äppelpaj på härliga vinteräpplen dök först upp på Äppelpaj.se.

Holländsk äppelpaj

Smarrigt god holländsk äppelpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk äppelpaj. Portioner: 8-10 Ingredienser: 250 g osaltat smör, skuret i små bitar 50 g strösocker, knappt 4 msk 400 g vetemjöl, knappt 7 dl vatten, iskallt 2 kg äpplen 50 g smör 250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl 1 krm kanel 1 msk … Continue reading Holländsk äppelpaj

Inlägget Holländsk äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Fransk äppelpaj (tarte tatin)

Fransk äppelpaj! En riktigt smarrig fransk äppelpaj (tarte tatin) – ett enkelt och gott recept på fransk äppelpaj (tarte tatin). Smarrigaste franska äppelpajreceptet för dig som gillar smulpaj med äpplen som är både enkelt och gott. Ingredienser: (4-6 portioner) – 60 g osaltat mjukt smör – 150 g mjöl – 1 äggula – 1 msk … Continue reading Fransk äppelpaj (tarte tatin)

Inlägget Fransk äppelpaj (tarte tatin) dök först upp på Äppelpaj.se.

Rabarbarpaj med maräng

Rabarberpaj med marängsviss är en dessert som går hem varje gång! En smarrig dessert som uppskattas av både ung som gammal!

Ingredienser

(ca 8 portioner)

Ingredienser, paj:

5-7 st rabarber

1 dl socker

4 msk vaniljsocker

Ingredienser, smuldeg:

2 dl smör

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

Tillbehör:

– Vaniljglass

– Maränger

– Vispgrädde

Gör så här, paj:

1. Skiva rabarberna i  ½ cm tjocka skivor.

2. Smält smöret i en stekpanna.

3. Häll i rabarberna och sockret.

4. Stek tills sockret blir karamelliserad och rabarberna blir mjuka.

Gör så här, pajdeg:

1. Blanda samman alla ingredienser till en deg.

2. Lägg degen i en pajform och låt det gräddas tills den blir gyllene i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.

3. Ta ut pajdegen och låt den svalna.

Gör så här, servering:

1. När smuldegen har svalnat – krossa smuldegen och marängerna lätt.

2. Blanda ihop den krossade smuldegen och marängerna med lättvispad grädde och de karamelliserade rabarber skivorna.

3. Portionera upp i mindre skålar och avsluta med lägga 4 skedar av vaniljglass runtom i skålen.

Tips! Om rabarbern inte har kvar sin syra, riv i lite citronskal för att höja smakerna!

 

 

 

Originally posted 2011-07-03 17:04:01. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarbarpaj med maräng dök först upp på Rabarberpaj.se.