Söndagsmiddag – Pepparfläsk med broccoli

Njutbart smakminne

Den här rätten lagade min mamma ofta på helgerna när jag var liten, den väcker väldigt goda smakminnen till liv.

Hon fick receptet från ett TV-program nån gång i början på 70-talet.

Mamma använde bogfläsk, men här har jag använt fläskkarré, det är så mört och gott.

Då serverades grytan med kokt eller pressad potatis, men nu äter jag hellre broccoli eller blomkål till.

Pepparfläsk 4 port

500 g benfritt fläskkött

4 dl grädde

1 dl chilisås

2 msk senap

50 g smör

Rejält med krossad vitpeppar

Salt

Skär köttet i tunna skivor, gnid in ordentligt med peppar och salt.

Stek i omgångar i smöret, flytta över till en gryta, vispa under tiden grädden.

Blanda ner senap och chilisås i skyn i stekpannan, när du tagit upp sista köttet.

Rör om och häll i den vispade grädden.

Låt koka upp under omrörning, häll sen ner allt över köttet i grytan.

Koka upp och låt puttra i 30 minuter på svag värme.

Servera med kokt broccoli, tomat och persilja.

Recept på min sockerfria chilisås och BBQ-sås hittar du i kokboken ”Birgitta Höglunds bästa grilltips”.

Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och vaktelägg

rostbiff_smörgås_smörebröd
Efter helgens melodifestivalhelg måste jag ju visa vad vi gjorde för gott på lördagskvällen. Min tanke var en blandning av smörrebröd och landgång fast i mindre format så man kan väl snarare säga smörrebröd.

En härlig blandning av rostbiff, remouladsås, kokta vaktelägg, inlagd gurka, ost och rostad lök blev goda vinnarsmörgåsar! Melodifestivalens vinnare var såklart värdig sitt pris fastän vi hejade på Ralph här hemma i TV-soffan! :-P

4 lite större smörrebröd : 
4 skivor valfritt bröd, helst danskt rågbröd
Sallad
Rostbiff
Remouladsås
Vaktelägg
Inlagd gurka el. bestongurka
Ostskivor
Rosdtad lök

Ta fram pålägg och låt var och en få göra sig egen vinnarsmörgås! ;-)

Vakteläggen har nu också fått en hemsida (Klicka HÄR)

rostbiff_smörgås_smörrebröd_remouladsås_vaktelägg

smörrebröd_rostbiff_vaktelägg_remouladsås

Varma ostfrallor AB

ostfrallor_fyllda_gratinerade_fredagsmys
Fredagsmyset står på tur, äntligen helg och familjen är samlad!

Detta jag visar nu var nått nytt jag provade. Vanliga små vacumförpackade minibaguetter, du vet dom där i 6-pack? Billiga bakup-baguetter som finns att köpa överallt. Ganska tråkiga i vanliga fall men heeey!! – Detta ska du prova så lär ni älska dom i fortsättningen! ;-)

Innan du gräddad dom färdiga i ugnen så fyll dom med ost och skinka, vik ihop, lägg i en ugnsfast form och riv över ost! Det blir absolut godast med port salut, den osten är som gjord för gratinering och extra fin färg av den gula kanten, vad består den av egentligen? cheddar eller?  Ja, ni fattar hur gott det är och en riktig fredags-mysare! Varma ostfrallan AB! :-P

baguetter_fyllda_ostgratinerade
Fyllda med ost och rökt skinka. Riven port salut ovanpå och skjuts in i ugnen i 200 grader till de fått fin färg, ca 15 min!

The post Varma ostfrallor AB appeared first on Kryddburken.se.