Festlig fisk till helgen
Det här är en av mina personliga favoriter från mitt stora receptarkiv här på bloggen.
Mycket god och lättlagad lyx att unna sig nu till helgmiddagen, jag tycker om torskrygg men du kan välja den fisk du föredrar.
Ät, njut och må gott!
Stekt torskrygg med räksallad 2 port
2 x 125 g fryst, ekologisk torskrygg (eller färsk)
3 msk smör
Pressad citron
Havssalt och vitpeppar
Räksallad
200 g Änglamarks frysta, skalade räkor (eller 300 g färska räkor)
2 kokta ägg
2 dl majonnäs
2 msk finhackad gräslök
2 msk finstrimlad bladpersilja
½ pressad citron
Lite salt och peppar
Tina fisk och räkor långsamt i kylen, då blir de godast.
Pressa citron över torsken och krydda båda sidor med salt och peppar.
Hacka ägget och blanda med majonnäs och örter. Vänd ner räkorna.
Smaka av med salt, peppar och citron.
Stek fisken 2 minuter på hög värme, vänd och stek ½ minut.
Dra pannan från värmen och låt eftersteka ett par minuter.
Servera med räksalladen och garnera med t ex lite finhackad paprika och gröna blad.
Ugnsbakade rotfrukter, broccoli eller blomkål smakar gott till.
Fler njutbara recept och tips hittar du i mina kokböcker, läs mer om dem i länkarna nedan.
De översta två är med på Bokrean som startar 20/2, de går att förboka redan nu i länkarna.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv 59 kr på Bokrean
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt 79 kr på Bokrean
Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (Skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)