Kycklinggratäng med zucchini och vitlök

En god gratäng som är enkel och snabb att göra. Receptet kan enkelt modifieras efter vad du har hemma! Gratängen serveras med en fräsch sallad, t.e.x rucola.Kommentera gärna med förslag på förändringar!

Såhär gör du Kycklinggratäng med zucchini och vitlök
Börja med att sätta ugnen på 180 grader.

Tillaga sedan kycklingen. Hur du tillagar den är upp till dig men välj mellan att tillaga den i ugn eller att steka den.

Dela sedan din kyckling i mindre bitar och skiva din zucchini i tuna bitar.

Vispa sedan ihop ägg med resterande ingredienser.

I din ugnsform börja med ett lager zucchini och sedan hälften av kycklingen. Häll sedan på hälften av äggblandningen. Lägg sedan ytterligare ett lager av zucchini, kyckling och äggblandningen. Precis som i en lasagne.

Låt gratängen sedan grädda i ugnen i ca 20 minuter, tills gratängen fått fin färg.

Servera med en fräsh sallad som t.e.x rucola!

LCHF Lasagne

Fräsch och nyttig lasagne som innehåller 13 kcal, 33 g protein, 0 g kolhydrater, 568 g fett.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Finhacka vitlök och rödlök och stek i rikligt med smör.
3. Bryn köttfärsen och blanda med löken.
4. Häll krossade tomater och sambal oelek över köttfärsröran och rör om.
5. Smula över buljongtärningen och låt koka upp.
6. Tillsätt crême fraichen och dessertosten.
7. Smaka av med chilipulver, svartpeppar och/eller andra kryddor och låt puttra på spisen i ca 10 minuter.
8. Skölj zucchinin och huvla den på längden med en osthyvel.
9. Lägg ett lager zucchini-skivor i sen smord ungfast form.
10. Lägg på köttfärsröran och varva sedan zucchini och köttfärs.
11. Sluta med köttfärs överst och strö över ost.
12. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter, tills lasagnen har fått fin färg.

LCHF recept för Kokt ägg med majonnäs och avokado

En nyttig och bra start på morgonen med ägg ochh avokado.

Gör så här
1. Koka äggen i en kastrull i ca 6-7 minuter.
2. Ställ äggen i äggkoppar och lägg en klick kaviar eller majonnäs vid sidan om.
3. Strö salt och peppar på avokadon och servera med äggen.

LCHF recept för Bacon- och ostpaj

Ett gott och enkelt recept att följa för att göra din nya favorit paj!

LCHF Bacon- och ostpaj
Portioner: 4 st
Tid: 30 min

Ingredienser
4 msk smör
4 ägg
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
1/2 dl grädde
250 g riven ost
1 pkt bacon
1 burk svarta oliver utan kärnor
1 ask körsbärstomater
svartpeppar
blandad sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, smält smöret och häll i pajformen.
  2. Vispa ihop ägg och grädde, håll i formen och grädde i ugnen i ca 15-20 min.
  3. Klipp baconen i bitar och stek dom.
  4. Smält crème fraichen i en kastrull och lyft sedan bort den från värmen. Lägg i den rivna osten, grädden och baconen.
  5. Lägg i olver och halverade körsbärstomater på pajbotten och fördela ostsmeten över. Strö över svartpeppar.
  6. Grädda 15-20 min och servera med en god sallad.
LCHF recept för Kycklinggryta i ugnen med bacon och champinjoner

En gryta med kombinationen kyckling-bacon som inte är helt fel, god gryta som kan serveras men sallad enligt LCHF metoden.

Kycklinggryta i ugnen med bacon och champinjoner
Portioner: 4-5 st

Ingredienser
140g bacon
4 kycklingfiléer
1 gul lök
300-400 g färska champinjoner
2 dl creme fraiche
½ dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 dl riven parmesanost
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Strimla bacon och stek. Lägg på ett hushållspapper för att rinna av.

Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform.

Skär löken i klyftor och skiva svampen och stek. Häll i creme fraiche, grädde och tomatpuré och låt röran koka upp. Ta av från värmen och rör i parmesanen.

Lägg lök- och svampröran ovanpå kycklingen och toppa med baconet. Gratinera i ca 15 minuter i 225 grader.

LCHF recept för Fettuccini med pestogrädde och skinka

En snabblagad Fettuccini som du enkelt slänger ihop med endast 7 ingredienser. Perfekt för en LCHF middag eller lunch!

Fettuccini med pestogrädde och skinka
Portioner: 2-3 st

Ingredienser
2 pkt Miracle Noodle Fettuccini
2-3 dl grädde
1,5 msk pesto
200g rökt skinka
1 tomat
Svartpeppar
Riven ost och olja till stekning

Gör så här
Skölj fettuccinin i kallt vatten. Skär skinkan i bitar. Fräs den i lite olja. Häll på grädde, pesto och svartpeppar. Rör om. Tillsätt nudlarna och låt dem koka i ca 10-15 minuter. Skär tomaten. Vänd ner innan servering och smaka av med riven ost.

Servera och njut!