Tomatsoppa med kyckling och varm smörgås

Tomatsoppa med Kyckling och Avocado

Tomatsoppa 2 port

3 tomater

½ gul lök

3 msk smör

1 färskt kycklingskrov

Några persiljekvistar

4 dl vatten

2 msk tomatpuré

1 msk ekologiskt buljongpulver

1 tsk balsamvinäger

1 tsk timjan

Havssalt och peppar

2 dl grädde/kokosgrädde

Skär tomaterna i små bitar och hacka löken. Bryn dem lätt i smöret några minuter.

Tillsätt tomatpuré och kycklingskrovet delat i mindre bitar.

Låt bryna en liten stund till, så blir tomatpurén mildare i smaken. Häll på vatten, buljong, vinäger och kryddor.

Koka upp, lägg i persiljekvistarna och koka tomatfonden i 30 minuter. Sila genom nätsil.

Låt skrovet svalna och plocka bort allt kycklingkött som sitter kvar på benen. Skär det i mindre bitar.

Koka upp fonden igen och låt reducera 10 minuter. Tillsätt grädden och låt puttra 15 minuter tills soppan tjocknat lite. Rör ner det tärnade kycklingköttet.

Har du inte något kycklingskrov att ta hand om så kan du röra ner lite frästa bacontärningar i soppan när den är färdigkokt.

Servera soppan med några skivor avocado och kokta ägghalvor så blir den matigare.

Vill du ha en riktigt god, varm smörgås till soppan, så prova det här.

Det brödet är en föregångare till det som Almuths Baksterhus på Frösön bakar till Ecocaféet och som Lindha Vikström nu gjort en smörgåstårta av.

Läs mer om det i ett inlägg om caféet på hennes blogg Halva Lindha.

Mackjärn från Eldmark.se

Varm macka LCHF i mackjärn från Eldmark

Varm macka LCHF i mackjärn från Eldmark

Ekologiska tomater i Alanya