Julens smörgåstårta

Självklart ska julen även få sätta smak på mina smörgåstårtor. Den här gjorde jag igårkväll till Nicke som han har med sig till jobbet idag, då han arbetat på Barks Flytt o Alltjänst i exakt 20år – HURRA!! Bästa flyttgubben ever!

Naturligtvis ville jag göra den lite annorlunda så jag tyckte det var passande att smaksätta den med lite av julens delikatesser. Mimosa, gurk och legymsallad, köttbullar, grönkål och rödbetssallad… ett eget litet julbord i denna smörgåstårta. 😉

 

Jag har angett mängden på salladerna i gram så blir det enkelt för er ifall ni vill köpa salladerna i charken, annars är det himla gott att göra egen mimosasallad och rödbetssallad om man orkar och hinner.

 

8 – 10 port

Det här behöver du :

8 halvmånar Polarbröd eller hönökaka

1 ask 400 gram Fjällbrynt mjukost Edamer

200 gram mimosasallad

2 hg kokt skinka

200 gram gurksallad

200 gram legymsallad

300 gram rödbetssallad

8 – 10 skivor ost, port salut

300 gram köttbullar

1 kvist färsk grönkål

2 hg skivad saltrulle

 

GÖR SÅHÄR :

Bred mjukost på varje lager innan fyllning och även som avslut runtom före garnering.

Lager 1;

Mimosasallad blandad med finskuren, kokt skinka.

Lager 2;

Gurksallad med majonäs

Lager 3;

Legymsallad

Täck hela tårtan med mjukost när alla lager är klara. Fäst ostskivor runtom. Skär köttbullarna i skivor och dekorera tillsammans med rödbetssallad, några blad av färsk grönkål och hoprullade skivor av saltrulle.

 

För en godare jul… 😉

Festlig och annorlunda smörgåstårta

Det är äntligen ett nytt år som börjat! Ett år med nytt hopp o ny energi. Mer bus, fart o fläkt och mer positiva saker som händer och sker hoppas jag också. 

2016 var ett innehållsrikt år på alla sätt. Både bra och dåliga stunder. Släktrelationer som slets isär, gorm o bråk oss sinsemellan. Norpan (tamråtta) som blev illa biten av en annan hona så hon fick operera bort halva svansen men klarade narkosen galant och har återhämtat sig fint. Medan vår nya råtthona Selma som var dräktiga med endast en vecka kvar blev olyckligt offer för katten Alfred och fick lämna oss. Kean (dobermann) dog också hastigt o plötsligt i september av mystisk lunginflammation o tarmvred. Han klarade däremot inte av sövning och narkos och fick även han lämna oss… Många ord att begrava, liksom våra älskade djur. Innan dess fick dock Norpan en fin kull på 13st små långsvansar som alla fått nya fina hem runtom i Sverige som jag är väldigt glad och tacksam över. Vi ska inte nämna hur mycket pengar som lagts på djuren 2016, det är en annan historia, eller snarare en halvårslön… Men vad gör man inte för sina djur. 

2017 ska i alla fall bli ett lugnt, fridfullt, harmoniskt år med fokus på att alla ska må bra, vara friska och rädda om varann. Pappa kom ju också hit och hälsade på innan jul och Bronco var ”beställd” och det blev en fin jul hemma med bara lilla familjen, och en massa förväntningar. 

Bronco får symbolisera detta år på ett lättsamt sätt, fyllt med kärlek och bus och så bedårande go och fin som han är så lyser han upp den mest trista, gråa vardag hur lätt som helst. Min pappa gick också och förlovade sig med sin Anita på tolvslaget på nyårsnatten vilket jag är jätteglad över för deras skull. Det kan ju liksom inte bli bättre. Även övriga släkten här på ön har lappats ihop efter diverse trasiga intriger o tråkigheter så nu simmar vi lugnt och tar en dag i sänder så blir det nog bra de här! 

Kryddburken däremot står med stadiga ben på jorden och kommer naturligtvis att fortsätta i samma anda som tidigare, dock med bättre plattform så vi undviker senaste tidens avbrott som duggat tätt. 

Nu ska ni få receptet på den lite annorlunda och festligare smörgåstårta jag gjorde till nyår. 

En rund, formpressad tårta fylld med rökt skinka, ägg, ostcreme mm.

 Med en mer sparsmakad dekoration är det viktigt att inte snåla med fyllning och smak. Här med två lager, formgjuten i en rund springform med avtagbar kant. 

 

4 – 6 port 

Det här behöver du : 

Ca 12 skivor vit rostfranska 

Bregott till brödskivorna 

Lager 1 : 

0,5 tub mjukost naturell 

3 kokta, hackade ägg 

Lager 2 : 

200 gram strimlad, rökt skinka 

3 msk konserverade mandariner 

Några msk av ostcremen 

Ostcreme : 

200 gram philadelphiaost

4 msk créme fraiche 

1 msk cheddarkrydda

1 tsk lökpulver 

0,5 tsk vitpeppar 

Salt – smaka av! 

 

GÖR SÅHÄR : 

Ta fram en rund springform med löstagbar kant. Lägg bakplåtspapper på bottenplattan och kläm ihop. Detta för att lätt kunna flytta över tårtan på ett fat senare. Kantskära värdet och pussla ihop till ett lager i botten. 

Bred med Bregott. Blanda kokta hackade ägg med mjukost och bred ut. Lägg på ytterligare ett lager bröd och tryck till. Bred med Bregott. 

Blanda strimlad rökt skinka med mandariner och lite av ostcremen till en bredbar konsistens. Bred ut och täck med sista lagret bröd. Bred med Bregott. Täck hela formen med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten. 

Dag 2. Ta ut formen och lossa kanten. Putta försiktigt över hela tårtan från bakplåtspapperet på faten du tänkt servera den på. 

Täck hela tårtan med ostcremen och dekorera med blad av gurka, rosor av sotrökt skinka, skivade jordgubbar, fikon, krasse, spenatblad mm. Täck kanterna med ostskivor och spritsa ut ostkrämen runtom på toppen. 

 

Nyårsbubbel, vår klassiker som alltid! En stor flaska Pommac! 

 

Tårtan igen. 

 

Fick bli en liten sladdis till mamma också dagen efter då hon inte var hemma på nyåret. 

Följ med mig på instagram! 

KRYDDBURKEN – 

@kryddburken 

SNUGGLESKOGENS TAMRÅTTOR –

@snuggleskogens 

BRONCO – 

@bronco_riesenschnauzer   

Smörgåstårta och bilder från födelsedagen

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_garnering

Hej igen alla fina läsare!

Nu ska jag uppdatera er lite om min födelsedag igår. Jösses så roligt det är att fylla år ändå. Jag hade dock helt ställt in mig och förmodligen räknat fel i alla år för jag var JÄTTESÄKER på att jag fyllde 36… Men se de gjorde jag INTE! Är man född 1978 blir man 38 år och inget annat. Var tvungen att slå på miniräknaren i telefonen till och med. 😛 Hur kan man missta sig så…? Jaja, 38 år och väldigt, väldigt glad över livet, lycklig med min fina familj och goa vänner runtomkring så det gör inte så mycket att man blir äldre. Så länge man är pigg och frisk och håller ångan uppe! Dessutom väntas ett litet nytillskott till familjen framåt jul och det ska bli såååå roligt! Berättar mer inom kort.

 

Hade en helt fantastisk dag igår från morgon till kväll. Blev bjuden på frukost med tända ljus tidigt på morgonen innan vi åkte vidare mot skola och jobb. Slutade tidigare så jag skulle hinna handla o fixa smörgåstårta och piffa till lite hemma. Beställde en tårta från Nya Conditoriet i Borgholm också då jag inte skulle hinna med att baka även det. Ölandstårta – så galet god! Prova den om ni inte gjort. Marsipan i botten sedan sockerkaka, grädde med hasselnötssmak och mandariner. Lite stuk av budapeststubbe, riktigt god!

 

Smörgåstårtan jag gjorde blev en snabbis – tre lager fyllning med rökt bog/ägg/mjukost/. Leverpastej/bostongurka samt skinka/mandariner. Tar inte lång tid att svänga ihop och när jag ska servera den direkt samma dag gör jag den extra saftig med lite lösare fyllning och extra av allt! 😉 Receptet kommer nedan.

 

Jag vill även passa på igen att tacka för alla fina kommentarer, sms och gratulationer både på facebook och instagram. Ni är för härliga! Tusen tack! ♥ Nu bjuder jag på ett litet bildregn av gårdagen smat receptet på smörgåstårtan som räcker till 8- 10 personer.

 

Rund charktårta med ost, skinka, ägg och leverpastej – 10 bitar
Det här behöver du : 

2 förp hönökaka (8 halvmånar)

150 gram rökt bog eller skinka

5 kokta ägg

1 tub mjukost naturell

4 msk leverpastej (Lindbergs husmorspastej GRÄDD)

4 msk bostongurka

1 burk konserverade mandariner

 

Garnering : 

1 kruksallad

Herrgårdsost i skivor

200 gram sotrökt skinka i skivor

3 kokta ägg i skivor

Gurka i skivor

Pärltomater

150 gram jordgubbar

1 burk konserverade mandariner

 

Grundröra : 

3 dl grädde

1½ dl majonäs

1 knippe persilja

1 tsk trocomare örtsalt

1 tsk Lawry´s kryddsalt

Några varv med pepparkvarnen

 

Lager 1 : 

Rökt bog som jag river på grovsidan av rivjärnet

1 tub mjukost

2 kokta, hackade ägg

 

Lager 2 : 

4 msk leverpastej

4 msk bostongurka

3 slevar grundröra

 

Lager 3 : 

Rökt bok som jag river på grovsidan av rivjärnet

1 burk konserverade mandariner

3 slevar av grundröran

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_frukost

Morgonmys innan jobbet!

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_biobiljetter

Joline hade skrivit ett fint brev och klistrat in biopengar för två personer och ansiktsmask så jag anar att vi tar en heldag med hemmaspa, bio och restaurang inom kort! 😛 Morran och Tobias nya har premiär den 26 oktober så den måste vi se.

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_halsband_vaga

Från mamma! Vackert halsband från VÅGA med sten i plommonlila som jag älskar. Även en plommonlila cyklamen med biobiljetter från morbror Anders.

 

 

le_creuset_soppterrin

Nicke köpte en otroligt fin höstbukett och presentkort från min favoritbutik ÖNSKA i Borgholm och jag har redan beställt denna nya soppterrin i rött till min samling! ♥ Han som verkligen älskar soppa (hahaha!!) kommer i fortsättningen bli serverad den ur denna röda skönhet! 😛

Bildkälla; https://www.lecreuset.se/

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas

Fick så många vackra buketter i dessa färger som jag bara älskar. Så höstigt och varmt!

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_indiska

Ljuslyktor från INDISKA av Joline! ♥

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_recept

Från min man… ♥

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_onska

Jag tjuvstartade min födelsedag lite i förra veckan då jag köpte lite nytt porslin från bland annat ÖNSKA av märket BRUKA och den nya serien från INDISKA i havsblått relief. Så snygga! Lite fler dessertgafflar och knivar blev det från IKEA också.

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_rund

Smörgåstårtan är monterad och klar för garnering.

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_tailsweep

Blombud från mina uppdragsgivare och kollegor på Tailsweep dök upp på gården i samma veva som jag kom hem. Dom prickade helt rätt i min typ av stil och färger! Tusen tack till er!

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_vas

Mamma kom med en fin bukett i en alldeles speciell vas med tillhörande ljuslyktor från ÖNKSA. (Nybro Crystal Ink) Riktigt fina! ♥ Fick även en skärmaskin som jag önskat mig länge, så till jul blir det finfina, tunna skivor av julskinkan och diverse kallskuret pålägg. Nånting som jag verkligen saknat då jag tycker påläggsskivor man köper är alldeles för tjocka.

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_vas_liljor

Vackra liljor av mamma!

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalasjordgubbar

Smörgåstårtan är redo att serveras!

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_garnera

Till bords med smörgåstårta, presenter, buketter, cyklamen, lyktor och presentkort!

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_oland

Nybakade sockerkringlor och Ölandstårta från Nya Conditoriet i Borgholm.

 

kryddburken_fodelsedag_blommor_bukett_tarta_smorgastarta_olandstarta_sockerkringlor_ljuslycktor_fira_fest_kalas_recept_fyllning

Och kanske det absolut godaste dagen efter, då det finns smörgåstårta kvar i kylskåpet till frukost! 😉

 

Smörgåstårta med ost & bacon

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.01766972144576506,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Nu har vi haft lite ”bebis-ledigt” ett tag. 😛 Nya småttingar av Norpan föddes sista juli så det har varit fullt upp och dom har redan hunnit bli två veckor och öppnat ögonen precis. Det huserar nu 24 råttor här hemma. 😉 Så småningom kommer bebisarna flytta till nya hem och det blir åter ”bara” 9 stycken kvar.

Sommaren har onekligen gått galet fort och det är redan mindre folk på gator och torg och inte samma hysteriska trängsel med köer och trafik. Höstblåsten har också kommit så lite tända ljus om kvällarna är riktigt mysigt nu.

Jag gjorde en smörgåstårta förra veckan då vi hade  besök av ett par gamla råttköpare som nu har tingat några ur nya kullen. En tårta med rejält med fyllning av krämig ost och knaperstekt bacon. Riktigt saftig och god. Den rekommenderar jag att ni provar. En ”snäll” och barnvänlig tårta i smaken.

 

10 bitar
Det här behöver du :
2 förp hönökaka (8 st halvmånar)

 

1 sats grundröra : 
4 dl grädde (vispas lös)
1 dl majonäs
Herbamare örtsalt

 

Lager 1 : 
3 pkt kanperstekt bacon
1 burk ca 200 gram krossad ananas

+ lite av grundröran

 

Lager 2 :
1 tub baconost

 

Lager 3 :
4 kokta, hackade ägg
+ lite av grundröran

 

GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden till grundröran löst. Blanda med majonäs och smaka av med herbamare örtsalt. Lägg ut hönökakorna till en cirkel. Bred bregott på varje lager bröd. Fyll med första fyllningen av knaperstekt, finhackat bacon, en burk krossad ananas och lite av grundröran för att få det saftigt. Nästa lager med bregott och en tub baconost. Sista lagret med bregott, kokta, hackade ägg och ytterligare lite av grundröran. Lägg på sista lagret bröd och täck tårtan med grundröran runtom hela. Garnera.

 

Garnering : 

250 gram rökt skivad skinka

14 skivor goudaost

4 kokta ägg

Tomater

Gurka

Vindruvor

Kiwi

Rostbiffstårta

smörgåstårta_rostbiff_fyllning_recept_rund_rostbiffstårta

Pingsthelgen har gått i rasande fart här på ön! Vi har haft fullt upp med både bilar, djur, matlagning, storstädning och ombygge av lite burar och nu har även dom sista två tjejerna ur råttkullen flyttat. Ett så trevligt par från södra Öland kom hit igår och hälsade på och var intresserade. Jag hade egentligen inte tänkt sälja fler utan behålla de vi nu hade sparat men efter lite övervägande så tog jag rätt beslut och dom har nu fått en fin familj och ett nytt kärleksfullt hem dom också. ♥ Söta lilla Rakel och Beata! 😛 Tamråttornas sidor hittar du HÄR på facebook, och HÄR på instagram.

 

Idag är det dock lugna gatan här hemma, det regnar ute och vi är bara inne och myser med tända ljus och TV:n i bakgrunden. Mycket film och bokläsande blir det. Vi ska dock fixa till lite matlådor för jobbveckan och Joline ska göra sin favorit; kycklingsallad då hon ska ut på praktik på en lantgård i veckan och liten matsäck ska då med. Det kommer nog bli roligt. Det är hon och bästa kompisen som fått plats på samma ställe hela veckan så jag hoppas vädret blir fint.

 

Jag svängde ihop en smörgåstårta igår på pingstafton helt apropå, hade lite idétorka till vad vi skulle äta och då är alltid smörgåstårta välkommet som helgmat! En rund hönökaka-tårta med rostbiff och remouladsås och härligt krispiga rädisor och jordgubbar på toppen kändes lite vårlikt. Supergod och saftig blev den.

 

Ha en fin söndag, allihopa så hörs vi snart igen!

 

10 bitar

Det här behöver du :

2 förp hönökaka (8 st halvmånar)

 

1 sats grundröra : 

4 dl grädde (vispas lös)

1 dl majonäs

Herbamare örtsalt

 

Lager 1 : 

3 pkt bacon

1 burk ca 300 gram konserverade mandariner

Grundröra

 

Lager 2 :

1 tub naturell mjukost

4 kokta, hackade ägg

Grundröra

 

Lager 3 :

3 msk leverpastej

1 msk bostongurka

Grundröra

 

GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden till grundröran löst. Blanda med majonäs och smaka av med herbamare örtsalt. Lägg ut hönökakorna till en cirkel. Bred bregott på varje lager bröd. Fyll med första fyllningen av knaperstekt, finhackad bacon, en burk mandariner och lite av grundröran för att få det saftigt.

Nästa lager med bregott, en tub mjukost och fyra kokta, hackade ägg samt lite av grundröran. Sista lagret med bregott, och leverpastej, bostongurka hopblandat med grundröra. Lägg på sista lagret bröd. Kantskär och täck med en tub remouladsås. Garnera med ostskivor runt kanterna, rostbiff, ägg, sallad, vindruvor, jordgubbar, mandariner rädisor och lite persilja.

Smörgåstårtor – mitt esse!

små_smörgåstårtor_smörgåstårta_liten_rund_dag_recept_fyllning_garnering_dekoration
Ingen har väl undgått att det är fredag den 13:e idag? En för mig inte någon otursfull dag alls då min första dobermann föddes på denna dag för 19 år sen. ♥ Även om jag är skrockfull och aldrig lägger nycklar på bordet eller går på A-brunnar, eller under stegar så har jag aldrig haft otur dessa fredagar! *peppar-peppar* 😛 Tack Gasso för de.

 

Det är dessutom smörgåstårtans dag och ingen är lyckligare än jag då jag bläddrar i mitt instagram-flöde med mängder av skönheter, den ena ser läckrare och godare ut än den andra. Smörgåstårtor ÄR mitt esse och det jag älskar att göra mest i köket så naturligtvis har inte denna dagens utmärkelse undgått mig heller.

 

Jag har varit iväg halva dagen och helghandlade samtidigt som jag hämtade ut paket, aktiverade Jolines bankkort, köpte lite presenter, var en sväng till apoteket då nässpray och astmaspray var slut och till sist hämtade jag Joline på skolan. Men SEN vart det full fart hem för att snabbt fixa ordning tre ”små” (haha, ja…) smörgåstårtor till henne, Nicke och mig. Oj vilken fart vi fick men vi hann bli färdiga med allt innan mannen klev in genom ytterdörren! 😉 En varsin rund, personlig-favorit-tårta med… Ja, man kan nog säga extra-extra-allt på utan att överdriva.

 

Smörgåstårtor tar ju lite tid att göra och det är många moment så att snåla med fyllning och garnering är en ren synd enligt mig, då behöver man inte ge sig i kast med dom överhuvudtaget! Det SKA falla och trilla både ägg, ostskivor och skinkrullar och fullkomligt överösa fatet när man skär upp en bit.

 

Såhär såg våra tårtor ut ikväll och som vanligt hittar ni alla mina recept på smörgåstårtor HÄR i en egen kategori. Det har blivit några stycken genom åren… 😉

 

Önskar er alla en underbar fredagskväll! ♥ Ät, njut och må gott!

 

små_smörgåstårtor_smörgåstårta_liten_rund_dag_recept_fyllning_garnering_dekoration_tips
Min smörgåstårta med en salig garnering av kokta ägg, skinka, rostbiff, remouladsås, ostrullar, vindruvor, jordgubbar, mandariner… Alla tre tårtor har två lager fyllning. Det första med rökt skinka/krossad ananas/grundröra, det andra lagret med mjukost/ägg/grundröra. Garnering och dekoration till min och Nickes stod jag för. Joline gjorde sin egen. 😛

 

små_smörgåstårtor_smörgåstårta_liten_rund_dag_recept_fyllning_garnering_dekoration_joline_nicke_öjkroken
Jolines smörgåstårta med ostrullar, räkor, mandariner, vindruvor och jordgubbar.

 

små_smörgåstårtor_smörgåstårta_liten_rund_dag_recept_fyllning_garnering_dekoration_kryddburken
Närmast i bild är Nickes tårta med ägg, rostbiff, ostrullar, räkor, vindruvor, mandariner och jordgubbar. Självklart extra peppar och Tony´s krydda också! 😉

 

 

Smörgåstårta kryddburkens special

kryddburken_smörgåstårta_rund_special_bacon
Igår åt smörgåstårta här hemma. 18:e oktober… The day I was born! 😉
Jag blev uppvaktad från morgon till kväll av familjen med sång och paket på sängen och en lång härlig söndagsfrukost. Fler överraskningar vid lunch och på eftermiddagen kom även min mamma o syster. Vi åt smörgåstårta och rundade av med kaffe, glass, päron och chokladsås. En toppenfin dag på alla sätt och så fina presenter.

 

Tusen tack till er alla som gratulerat mig på facebook och instagram. ♥

 

Ni ska givetvis få receptet på min egen specialare ”Smörgåstårta Kryddburken special”. Efter alla år med dessa tårtor vid verket har jag en egen absolut storfavorit numera. Ost, skinka. Kokta ägg, mjukost och knaperstekt bacon med en blandning av saftig grundröra och lite fruktiga smaker av ananas och mandarin är detta den tårta jag gilla bäst! Varsågoda! 😛

 

10 bitar
Det här behöver du :
2 förp hönökaka (8 st halvmånar)

 

1 sats grundröra : 
4 dl grädde (vispas lös)
1 dl majonäs
Herbamare örtsalt

 

Lager 1 : 
3 pkt bacon
1 burk ca 200 gram krossad ananas

 

Lager 2 :
1 tub naturell mjukost
4 kokta, hackade ägg

 

Lager 3 :
1 burk  strimlad rökt skinka
1 burk ca 300 gram konserverade mandariner

 

GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden till grundröran löst. Blanda med majonäs och smaka av med herbamare örtsalt. Lägg ut hönökakorna till en cirkel. Bred bregott på varje lager bröd. Fyll med första fyllningen av knaperstekt, finhackad bacon, en burk krossad ananas och lite av grundröran för att få det saftigt. Nästa lager med bregott, en tub mjukost och fyra kokta, hackade ägg. Sista lagret med bregott, strimlad rökt skinka, konserverade mandariner och ytterligare lite av grundröran. Lägg på sista lagret bröd och täck tårtan med grundröran runtom hela. Använd nu din fantasi och garnera efter konsten alla regler. 😛 Ät och njut!

 

Garnering : 
1 kruksallad
250 gram rökt skivad skinka
16 skivor goudaost
4 kokta ägg
Tomater
Vindruvor

 

smörgstårta_godaste_rund_special_ost_skinka_bacon

 

 

födelsedag_smörgåstårta_festmat

 

Rostbiffstårta på hällakaka

smörgåstårta_hönökaka_rostbiff_enkel_dekoration_garnering
Vad säger ni, har sommaren anlänt hos er alla nu?
Här på Öland har vi verkligen haft toppenväder senaste veckan och inte minst i helgen. Strålande sol och massa roliga påhitt med familj och släkt har stått på agendan. Grillkvällar och norra Ölands-utflykter och både Cadillac och Cheva-rundor och några restaurangbesök så därför har det ekat lite tomt här inne. Nu är midsommarveckan i full gång och det är ju underbart! Ön börjar fyllas på och alla sommar-varuhus och uteställen är fullproppade med folk. 😛 Välkommen efterlängtade sommar.

Tänkte bjuda er på en otroligt enkel och god smörgåstårta för två. Fyra runda hällakakor och tre goda lager fyllning. Väldigt busig och lite slarvig smörgåstårta som du snabbt kan svänga ihop på väldigt lite och få ingredienser. Rostbiff och jordgubbar hör ihop så denna tycker jag ni ska prova i sommar, en riktig favorit hos mig!

Grundröra : 
1 dl grädde (som vispas löst)
2 msk majonäs
salt & peppar

Lager 1 : 
2 kokta ägg + salt
3 msk naturell mjukost

Lager 2 :
2 – 3 msk remouladsås på tub (Mills; den innehåller inte curry) eller hemmagjord

Lager 3 :
1 hg rökt skinka
2 msk krossad ananas
2 – 3 msk av grundröran

Täcke/topping : 
Resten av grundröran breds ut runtom. Om du tycker att det inte är tillräckligt mycket för att täcka hela så kan du blanda ut med lite creme fraiche, remouladsås eller mjukost.

Garnering :
Romansallad
1 hg skivad rostbiff
Jordgubbar
Vindruvor

Rostbiffstårta på hällakaka

smörgåstårta_hönökaka_rostbiff_enkel_dekoration_garnering
Vad säger ni, har sommaren anlänt hos er alla nu?
Här på Öland har vi verkligen haft toppenväder senaste veckan och inte minst i helgen. Strålande sol och massa roliga påhitt med familj och släkt har stått på agendan. Grillkvällar och norra Ölands-utflykter och både Cadillac och Cheva-rundor och några restaurangbesök så därför har det ekat lite tomt här inne. Nu är midsommarveckan i full gång och det är ju underbart! Ön börjar fyllas på och alla sommar-varuhus och uteställen är fullproppade med folk. 😛 Välkommen efterlängtade sommar.

Tänkte bjuda er på en otroligt enkel och god smörgåstårta för två. Fyra runda hällakakor och tre goda lager fyllning. Väldigt busig och lite slarvig smörgåstårta som du snabbt kan svänga ihop på väldigt lite och få ingredienser. Rostbiff och jordgubbar hör ihop så denna tycker jag ni ska prova i sommar, en riktig favorit hos mig!

Grundröra : 
1 dl grädde (som vispas löst)
2 msk majonäs
salt & peppar

Lager 1 : 
2 kokta ägg + salt
3 msk naturell mjukost

Lager 2 :
2 – 3 msk remouladsås på tub (Mills; den innehåller inte curry) eller hemmagjord

Lager 3 :
1 hg rökt skinka
2 msk krossad ananas
2 – 3 msk av grundröran

Täcke/topping : 
Resten av grundröran breds ut runtom. Om du tycker att det inte är tillräckligt mycket för att täcka hela så kan du blanda ut med lite creme fraiche, remouladsås eller mjukost.

Garnering :
Romansallad
1 hg skivad rostbiff
Jordgubbar
Vindruvor

Rostbiffstårta på hällakaka

smörgåstårta_hönökaka_rostbiff_enkel_dekoration_garnering
Vad säger ni, har sommaren anlänt hos er alla nu?
Här på Öland har vi verkligen haft toppenväder senaste veckan och inte minst i helgen. Strålande sol och massa roliga påhitt med familj och släkt har stått på agendan. Grillkvällar och norra Ölands-utflykter och både Cadillac och Cheva-rundor och några restaurangbesök så därför har det ekat lite tomt här inne. Nu är midsommarveckan i full gång och det är ju underbart! Ön börjar fyllas på och alla sommar-varuhus och uteställen är fullproppade med folk. 😛 Välkommen efterlängtade sommar.

Tänkte bjuda er på en otroligt enkel och god smörgåstårta för två. Fyra runda hällakakor och tre goda lager fyllning. Väldigt busig och lite slarvig smörgåstårta som du snabbt kan svänga ihop på väldigt lite och få ingredienser. Rostbiff och jordgubbar hör ihop så denna tycker jag ni ska prova i sommar, en riktig favorit hos mig!

Grundröra : 
1 dl grädde (som vispas löst)
2 msk majonäs
salt & peppar

Lager 1 : 
2 kokta ägg + salt
3 msk naturell mjukost

Lager 2 :
2 – 3 msk remouladsås på tub (Mills; den innehåller inte curry) eller hemmagjord

Lager 3 :
1 hg rökt skinka
2 msk krossad ananas
2 – 3 msk av grundröran

Täcke/topping : 
Resten av grundröran breds ut runtom. Om du tycker att det inte är tillräckligt mycket för att täcka hela så kan du blanda ut med lite creme fraiche, remouladsås eller mjukost.

Garnering :
Romansallad
1 hg skivad rostbiff
Jordgubbar
Vindruvor