God morgon fredag!


Gomorron!! :-P Det är fredag, å det bubblar så härligt i hela kroppen, vet inte varför men det är väl helgen som stundar och att ha familjen ledig och hemma som bara känns så bra. Solen skiner, fåglarna kvittrar och det jag ser fram emot allra mest just nu är kvällen ute på gården med Nicke och Joline och bara mysa framför elden… Jag förberedde en liten överraskning igår som jag har gömt till stunden i TV-soffan ikväll också… Ska visa lite senare.

Vill ni ha ett himla gott smörgåstips så ska ni ta favoritbrödet i två delar, gärna en grov fralla eller baguette. Bred på philadelphiaost, isbergssallad, prästost, skinka eller rökt korv, tomatskivor, salt och philadelphiaost på översta brödet. Packa in i lite smörpapper och kör i micron 10 sekunder! Osten ska inte smälta, det ska bara bli så där ljummet gott och med en kopp kaffe till så känns det alldeles nybakat och passar extra bra just en fredagsmorgon. Prova! ;-)

Mjukt LCHF-Bröd med Frön och Halloumi

Smörgås à la Lowcarb

Efter att ha ätit mina Frökex med Kardemumma till morgonkaffet i flera veckor, så kom nu lusten att baka ett mjukt bröd med lite kolhydrater.

Har provat att baka bröd med halloumi tidigare, med gott resultat.

Nu ville jag testa ett bröd bakat helt utan Fiberhusk, Kokosnötmjöl, Pofiber, Mandelmjöl och andra liknande bakprodukter som passar till glutenfria lågkolhydratbröd.

Eftersom jag hade tre äggvitor över, sen jag gjorde en Örtsmörsås, så fick de bli degvätskan i mitt bröd.

Har också testat det här receptet med 2 hela ägg istället, men då blir det som många andra LCHF-bröd, mest smak av stekt ägg.

Äggvitorna band istället ihop fröna väldigt bra och gav en fin struktur till brödet, utan att ge någon äggsmak.

Här kommer länkar till en del av mina tidigare recept på mjuka LCHF-bröd;

Vitt formbröd med Kokosnötmjöl

Glutenfria Småfranska med Boveteflingor

Bröd LCHF

Morotsbröd med Halloumi

Mandelbröd

Fröbröd med Halloumi

3 Ekologiska Äggvitor

2½ dl riven Halloumi

1½ dl Sesamfrön

½ dl Linfrön

2 msk kallpressad Olivolja

ca 1 krm Havssalt

Vispa upp äggvitorna lätt. Blanda ner riven ost, frön, olivolja och salt.

Eftersom osten är rätt salt, så smaka av försiktigt med havssaltet.

Låt smeten svälla i en timme. Forma ovala bröd med en matsked eller slev, lägg på bakplåtspapper.

8 större eller 12 mindre blir det av den här satsen.

Grädda gyllenbruna på 175°  i 15-20 minuter, beroende på storleken på bullarna.