Första sommarkänslan i köket borde väl vara att plocka in de första rädisorna från landet. (Eller som jag – köper dom i affären!) Jag har nämligen inget trädgårdsland att rota i men med ett styckpris på 5 kr/knippet så känner jag att jag överlever ändå!
Rädisor är ju bara så förbenat gott. Lite peppriga och krispet när man tuggar… Dom är dessutom VACKRA att se på! Mat ska ju vara vackert.
Jag vill gärna ha dom på knäckebröd, i en kall potatissallad, eller tillsammans med en len färskost och flingsalt och peppar. Att servera dom till grillat och bara doppa i vitlökssmör är inte heller tokigt. MEN höjdaren – Det här är min absoluta favoritsmörgås på våren.
Ett gott bröd, rökt skinka, rejält med philadelphiaost, skivade tomater och rädisor… Det är löjligt gott och behöver nödvändigtvis inte ätas till frukost för det är nämligen den godaste natta-mackan som finns. Strössla över flingsalt och några varv med pepparkvarnen, lite riven persilja och där har du vårens fröjd i ett nafs! Godare än gott just nu.
Ikväll är det lille-lördag igen, onsdag dock men kanske ändå fredag med tanke på långhelgen som stundar. I köket håller jag nu på att förbereda middag tills resten av familjen kommer hem. Två fina rapsgris-filéer ska jag helsteka och servera med smörstekta rotfrukter och en sallad med grönmögelost. Tror det kan bli riktigt gott!
Glöm nu inte att köpa rädisor, tomat, skinka och philadelphiaost till dessa underbara smörgåsar!
Dela gärna med dig av ditt bästa tips med rädisor här i kommentarsfältet och TREVLIG HELG önskar jag er alla! ♥