Min hemliga ingrediens i godaste köttfärssåsen

köttfärssås_fyllig_rotselleri
Att få till en riktigt fyllig och smakrik köttfärssås är inte svårt och alla har nog sina favoritrecept och knep. Mitt hemliga vapen är den klumpiga, lilla knölen rotselleri! :-P Jag har sagt det innan, men det tål att upprepas. Den missar inte många köttfärssåser i mina grytor. Smaken blir otroligt mustig och fyllig. Jag grovriver den och fräser med färsen i början sen smälter den in fint i såsen med övriga ingredienser och ingen brukar kunna gissa att det är rotselleri i men många undrar vad som gör den så god! ;-)

Det som till 99% alltid finns i min köttfärssås är förutom nötfärs; Rotselleri, morot och lök.

6 port
Det här behöver du : 
400 gram nötfärs
150 gram rotselleri
1 morot
2 msk tomatpuré
4 dl kraftig köttbuljong
3 dl ketchup
1 tsk oregano
½ tsk vitpeppar
½ tsk grovmalen svartpeppar
1½ dl grädde
Maizenamjöl utrört i lite vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Börja med att bryna färsen i en rejäl traktörpanna eller gjutjärnsgryta. Under tiden färsen bryns skalar du rotselleri o morot och river grovt.

Tillsätt i färsen tillsammans med tomatpuré och låt allt få fräsa ihop några minuter. Häll sedan på buljong, ketchup, kryddor och grädde. På med lock och låt köttfärssåsen få puttra på svag värme minst en timme, gärna längre om du har tid.

Red av åsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Klar att servera med spagetti.

rotselleri
Rotsellerin skalar du enklast med en osthyvel.

riven_rotselleri
Och river sen på grova sidan av rivjärnet.

fyllig_köttfärssås_rotselleri