Njutbar fiskmiddag
Visst är det otroligt gott med nyrökt fisk så här på sommaren, särskilt med en hemmagjord majonnässås till.
Ett ypperligt sätt att få i sig det viktiga Omega-3, både från den feta fisken och från äggulorna i majonnäsen.
Vitlökssås med örter ca 4 port
2 dl smetana, crème fraiche eller kokosgrädde
1 dl majonnäs
2-3 finhackade vitlöksklyftor
½ dl hackad dill
½ dl hackad persilja
½ dl hackad gräslök
½ pressad citron
½ tsk Worcestershiresauce
Salt och peppar
Rör ihop smetana och majonnäs, vänd ner övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Låt stå i kylen några timmar så smakerna mognar fram.
Servera såsen till rökt fisk, avokado, citron och lite sallad, jag hade rökt sik på min tallrik.
I min senaste kokbok Gröna, sköna tillbehör hittar du både majonnäs gjord på ghee och en äggfri majonnäs med kikärtsspad.