Räkor med Rhode Islandsås

Inspirerande recept

Sen en tid tillbaka har jag börjat dela med mig av dagliga recept för att ge inspiration till njutbar och hälsosam mat, båda bra komponenter i måltiderna just nu.

Näringstät mat behöver vi alla lite extra av idag för att stärka immunförsvaret.

Idag får du tips på en av de bästa såserna till skaldjur, en klassisk Rhode Island så som jag gjorde den när jag jobbade på restaurang.

Räkor, kokt ägg och den krämiga såsen till blir en riktigt härlig frukost, gärna med en skiva rostat valnötsbröd.

Den passar förstås väldigt bra även till påskbordet, jag kommer att dela recept med anknytning till en av våra största mathelger nu den kommande veckan.

Att maten är extra god även till vardags gör också sitt till för att det ska bli mer uthärdligt att vistas så mycket inne som vi alla måste göra nu i Coronatider.

Försök göra måltiderna extra festliga nu när du har mer tid att lägga på matlagningen än normalt.

Duka med ditt finaste porslin, ta fram dina vackraste glas och servetter och gör alla de ansträngningar för att få ett vackert bord, som du skulle gjort om du väntat gäster.

Jag lovar att maten smakar lite annorlunda om du lägger ner lite själ i dukningen, då kan både finare mat och vardagsrätter smaka extra gott.

Klicka på bilden så kommer du till Adlibris

Vill du stötta mitt arbete med att sprida recept så blir jag förstås väldigt glad och tacksam om du vill köpa min nya kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

Den här veckan skulle jag varit hemma i Östersund för kokboksrelease och vernissage med bilder från boken på 2inspire – Ecocaféet på torsdag, men som du förstår så är det inställt och kommer att bli vid ett senare tillfälle.

Jag har även fått ställa in flera föreläsningar och boksigneringar under våren, får ta dem senare i år.

Här hittar du boken på Adlibris och på Bokus, de finns även i vanliga bokhandlar från och med torsdag.

Rhode Islandsås 4-6 port

3 dl majonnäs

1 dl chilisås

½ pressad citron

Salt

Cayennepeppar

Vispa samman majonnäs och chilisås, smaksätt med citron och kryddor.

Det ska vara lite sting i såsen, så snåla inte på cayennepepparn.

För ännu lite mer krut i såsen till kvällsräkor så kan du smaksätta med lite whisky eller konjak, men just till frukost är den här varianten godare tycker jag.

I Gröna, sköna tillbehör hittar du recept majonnäs gjord med ghee och en äggfri variant gjord på aquafaba, kikärtsspad.

Här nedan bilden på dem som jag tog på Ås Trädgård en vacker dag i somras.