Brukar ni laga rullader? Det är bland det godaste jag vet. Jag köper lövbiff i storpack och gör ofta rullader på hälften och strimlar hälften och fryser in till biffgrytor. Så otroligt gott! Dessa har jag fyllt med dijonsenap, emmentalerost och flatrökt skinka. Om det är stora skivor lövbiff delar jag dom på mitten så blir dom inte så galet stora och tar heller inte lång tid att tillaga. Såsen som de får puttra i är en riktigt 10-poängare. Vispa ur pannan efter du brynt rulladerna och du får smak av både köttet, senapen och osten som smält lite. Den godaste fyllningen är helt klart den här kombinationen. Ni måste prova!
4 port
Det här behöver du :
8 skivor lövbiff
3 msk dijonsenap
16 skivor Emmentalerost
16 skivor (halvor) flatrökt skinka
Salt och peppar
2 msk kalvfond
1 msk grönsaksfond
6 dl vatten
Maizenamjöl till redning
GÖR SÅHÄR :
Dela varje skiva lövbiff på mitten. Bred på ett tunt lager dijonsenap på varje. Lägg på ost och skinka och rulla ihop. Fäst med en tandpetare. Bryn i het stekpanna, 4-5 st åt gången. Salta och peppra. När alla är stekta vispa ur pannan med vatten. Tillsätt fond och lägg i rulladerna. Låt sjuda ca 45 minuter. Red av såsen med maizenamjöl utrört i vatten. Smaka av. Glöm inte att dra ut tandpetarna före servering.
Råstekt rösti :
500 gram fast potatis
1 gul lök
1 msk torkad timjan
Svartpeppar
Salt
GÖR SÅHÄR :
Skala potatisen och skär i strimlor. Hacka löken. Vänd ner i het panna med olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Stek på medelvärme, ca 30-40 minuter tills potatisen fått fin färg. Vänd runt då och då.
Alltså när vårsolens strålar sträcker sig in i köket blir man ju riktigt lycklig! Eller hur? Allt blir sååå synligt genom dom väldigt välputsade fönsterna och inte ett dammkorn syns på lister eller ens några kaffefläckar på de vita skåpsluckorna, näeeedå…
Bara att ta fram stora trasan och putsflaskan och sätta igång känner jag! Men inte idag…
Nu bjuder jag istället på en riktigt favorit i matväg istället. Gör det enkelt för dig och skjutsa in ett par bakpotatisar i ugnen och sväng ihop en god röra i lugn och ro under tiden. Här har jag brynt helstekt strimlad kyckling lite lätt i stekpanna med olivolja och kryddor bara för att få fart på smakerna lite extra. En kall dragonsås som toppar hela härligheten är pricken över i:et och du har en komplett kvällsmiddag utan krångel och med minimal arbetsinsats. Glöm inte en god, fräsch sallad till.
4 port
Det här behöver du :
4 bakpotatis
Ca 500 gram tillagat kycklingkött
Olivolja
1 msk dragon
Örtsalt
Svartpeppar
1 pressad citron
Dragondressing :
2 dl creme fraiche
2 msk torkad dragon
2 msk färskost
Rivet skal av en citron
Svartpeppar
Örtsalt
Ett knippe färsk, finhackad dragon
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna till den kalla dressingen i god tid. Får den stå till sig i kylskåpet några timmar blir den som allra godast.
Bakpotatisarna naggar jag med gaffel, gnider in i olivolja och salt och slår in i aluminiumfolie. Bakar dom i ugnen ca 1,5h i 200 grader.
Jag brukar ofta ha stekta kycklingfiléer i kylen då dottern äter mycket protein i och med att hon tränar. De är bara kryddade med lite salt och peppar och stekta i ugn. Skär kycklingköttet i strimlor och stek på hastigt i het stekpanna med olivolja. Krydda med dragon, örtsalt och svartpeppar. Pressa över en citron och låt fräsa upp ordentligt. Lägg upp i kryssade bakpotatisarna med en klick smör i botten, och toppa med den kalla såsen överst.
Härlig, enkel maträtt med lite vårkänslor.
Dragondressing ovanpå den varma, lite krispiga kycklingen blir så vansinnigt god när den smälter lite och smakerna möts. En riktigt höjdare!
Smaklig måltid!