Godaste matpajen med broccoli, skinka och ädelost
Jag måste verkligen säga TACK!! Full av beundran så är ni kvar här på Kryddburken och följer mig även att uppdateringarna duggar snålt. Det är så otroligt roligt att få sån feedback från er på mail att ni saknar mig. Jag ska försöka ge er en sammanfattad bild av min status här och nu idag. […]
Knäckig rabarberpaj
Dom absolut godaste rabarberpajerna gör du av dom allra första små som sticker upp. Att rabarber växer enormt fort gör att det blir en hel del att skörda. Ta tillvara på första skörden till just pajer. Även om du inte bakar upp allt på en gång så kan du skära ner dom i 1cm-slantar, sockra […]
Knäckig rabarberpaj
Dom absolut godaste rabarberpajerna gör du av dom allra första små som sticker upp. Att rabarber växer enormt fort gör att det blir en hel del att skörda. Ta tillvara på första skörden till just pajer. Även om du inte bakar upp allt på en gång så kan du skära ner dom i 1cm-slantar, sockra […]
Smördegspajer med köttfärs
Idag är våren tillbaka på ön, regnet har bytts ut mot solsken, fågelkvitter och ljudet av traktorer som påbörjat vårbruket.☀️ Igår däremot när regnet stod som spön i backen passade jag på att laga en rejäl gryta köttfärssås på 1kg nötfärs, härligt långkokt och mustig med soffritto (fintärnad lök, morot och stjälkselleri). Några matlådor med […]
Smördegspajer med köttfärs
Idag är våren tillbaka på ön, regnet har bytts ut mot solsken, fågelkvitter och ljudet av traktorer som påbörjat vårbruket.☀️ Igår däremot när regnet stod som spön i backen passade jag på att laga en rejäl gryta köttfärssås på 1kg nötfärs, härligt långkokt och mustig med soffritto (fintärnad lök, morot och stjälkselleri). Några matlådor med […]
Smördegspajer med köttfärs
Idag är våren tillbaka på ön, regnet har bytts ut mot solsken, fågelkvitter och ljudet av traktorer som påbörjat vårbruket.☀️ Igår däremot när regnet stod som spön i backen passade jag på att laga en rejäl gryta köttfärssås på 1kg nötfärs, härligt långkokt och mustig med soffritto (fintärnad lök, morot och stjälkselleri). Några matlådor med […]
Matpajer, så lyckas du!
Ja, matpajer som är så galet gott och som dessutom kan förbereds god tid i förväg och serveras på buffé, bjudningar och mottagningar av alla de slag. Perfekt nu på vårkanten när det nalkas både många bröllop, studenter, examen, dop och likande. Matpajer överlag går ju att variera i all oändlighet med fyllningar men jag […]
Blåbärspaj, bara att röra ihop i en kastrull och sen skjuts in i ugnen!
Helgen som gick bjöd ju på strålande sol och riktig vårvärme. Idag har vi haft snöstorm här på Öland så kontrasterna är verkligen typiskt aprilväder. Vi kunde då iallafall sitta ute i solen och grilla korv och äta blåbärspaj. Det här är mitt bästa recept som är så lätt att röra ihop och fylla med […]
Påskfin smulpaj med hallon och mango

Vårdagjämning är här och vi går verkligen mot ljusare tider. Dagarna blir längre och solen visar sig från sin bästa sida. Dags att fira vårens ankomst och påsken som snart står fullfjädrad med färgglada påskägg, godis och den härliga påskmaten. I veckan firar vi också kära maken som fyller år och på fredag ska vi hälsa på valpen som nu är lite mer är tre veckor. Så mysigt det ska bli.

Den här busenkla smulpajen får stå för våren, färgglad och bara sååå god! Något att laga till påskbuffén kanske?

Det här behöver du :

1 förp, 250 gram frysta hallon

1 förp, 250 gram fryst mango

150 gram smör

1 äggula

2,5 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 msk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :

Häll de frysta bären i en ugnsfast pajform. Strö över en matsked potatismjöl och en matsked strösocker och vänd runt.

Mät upp kallt smör i en bunke, tillsätt äggula, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker. Nyp ihop till en smulig deg med fingrar.

Fördela smulorna över bären. Grädda i 175 grader, ca 45 minuter. Servera varm tillsammans med vaniljsås eller glass.

Hallon och mango är en riktig fullträff ihop. Perfekt till en dessert-paj.

Redo för ugnen. 175 grader ca 45 minuter.

Färdiggräddad och pudrad med florsocker.

Varsågoda! 😉

Påskfin smulpaj med hallon och mango

Vårdagjämning är här och vi går verkligen mot ljusare tider. Dagarna blir längre och solen visar sig från sin bästa sida. Dags att fira vårens ankomst och påsken som snart står fullfjädrad med färgglada påskägg, godis och den härliga påskmaten. I veckan firar vi också kära maken som fyller år och på fredag ska vi hälsa på valpen som nu är lite mer är tre veckor. Så mysigt det ska bli.

Den här busenkla smulpajen får stå för våren, färgglad och bara sååå god! Något att laga till påskbuffén kanske?

Det här behöver du :

1 förp, 250 gram frysta hallon

1 förp, 250 gram fryst mango

150 gram smör

1 äggula

2,5 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 msk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :

Häll de frysta bären i en ugnsfast pajform. Strö över en matsked potatismjöl och en matsked strösocker och vänd runt.

Mät upp kallt smör i en bunke, tillsätt äggula, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker. Nyp ihop till en smulig deg med fingrar.

Fördela smulorna över bären. Grädda i 175 grader, ca 45 minuter. Servera varm tillsammans med vaniljsås eller glass.

Hallon och mango är en riktig fullträff ihop. Perfekt till en dessert-paj.

Redo för ugnen. 175 grader ca 45 minuter.

Färdiggräddad och pudrad med florsocker.

Varsågoda! 😉