Onsdagstips – gör eget tillsatsfritt pålägg + recept på tunna ost- & blomkålsbröd
God morgon på er! Ska ni hitta på något idag när det är alla-hjärtans-dag? Idag får ni tips på hur ni lätt kan göra eget pålägg… kanske något att överraska med där hemma? Om inte annat en annorlunda alla-hjärtans-dag present ;) Dessutom får ni ta del av ett recept från min kokbok Matfilosophie och tips […]
Onsdagstips – gör eget tillsatsfritt pålägg + recept på tunna ost- & blomkålsbröd
God morgon på er! Ska ni hitta på något idag när det är alla-hjärtans-dag? Idag får ni tips på hur ni lätt kan göra eget pålägg… kanske något att överraska med där hemma? Om inte annat en annorlunda alla-hjärtans-dag present ;) Dessutom får ni ta del av ett recept från min kokbok Matfilosophie och tips […]
Onsdagstips – gör eget tillsatsfritt pålägg + recept på tunna ost- & blomkålsbröd
God morgon på er! Ska ni hitta på något idag när det är alla-hjärtans-dag? Idag får ni tips på hur ni lätt kan göra eget pålägg… kanske något att överraska med där hemma? Om inte annat en annorlunda alla-hjärtans-dag present ;) Dessutom får ni ta del av ett recept från min kokbok Matfilosophie och tips […]
Favorit i repris – makaronipizzan!

annorlunda_pizza_makaronipizza_pastapizza
Det här är ett himla fiffigt recept då både kylskåp och skafferi tenderat att ha små slattar av allt mjöligt som bara blir liggande. En makaronipizza är egentligen en ”makaronipudding” fast med lite roligare pålägg, tunnare form, mer smak av pizza i och med tomatsås och kryddor och så mycket godare. Barnen tycker dessutom det är himla roligt att äta pizza med makaroner på! :-P

Det brukar oftast bli falukorvskivor på våra, hackad lök och tomatskivor. Som du förstår kan du laborera och ändra och lägga till och ta precis det som just du har små slattar av i kylskåpet. Kanske skinka, bacon, svamp, spenat, rivna morötter etc etc. Det är lätt att göra denna ”pizza” till en favorit, och snabbt, smidigt och enkelt är det! ;-)

Det här behöver du :
5 dl Barilla fusilli (okokta)
4 ägg
6 dl mjölk
2 dl tomatsås (ex. Mutti passata)
Salt & peppar

Pålägg :
400 gram skivad  falukorv
2 salladslök
4 tomater

Gratinering :
2 dl riven ost
Pizzakrydda

GÖR SÅHÄR :
Smörj en långpanna. Fördela pastan, okokt över botten. Lägg på korv i skivor, tomat, hackad lök och oregano. Vispa ihop ägg, mjölk och tomatsåsen och slå i långpannan. Toppa med riven ost. Grädda i ugn 180 grader ca 25-30 min.

pizza_makaronipizza
Pasta i plåten sen är det bara att lägga på vad man vill ha på ”pizzan”.

makaronipizza_pizza_falukorv
Slå sen på äggstanningen med tomatsåsen.

makaronipizza_ugnsplåt
Riv över en god ost och skjuts in i ugnen, ungefär en halvtimme.

makaronipizza_falukorv
Sådärja! ;-) Middan på bordet.


Servera pizzasallad till!

Pizzasallad :
1/4 vitkålshuvud
en kastrull kokande vatten
2-3 korkar ättika (Perstorps ättika 24%)
3/4 dl solrosolja eller annan matolja
2 msk vatten dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk salt
2 msk oregano
1 tsk finmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Om du lägger vitkålshuvudet i en stor matkasse så kan du hyvla utan att du får vitkål i hela köket! Lägg sedan all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Skölj sedan under kallt vatten och låt rinna av. Använd en rymlig plastbunke med tättslutande lock till salladen eller en plastpåse. Tillsätt alla ingredienserna, på med locket och skaka om burken/påsen väl. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet : 1 vecka.

makaronipizza_pizza_falukorv_pastapizza
Smaklig måltid och glöm inte att prova receptet och gör din egen favorit.

Söndag o sandwich

sandwich
Goförmidda’ på er! Var ni uppe sent? Sovit gott?
Vi kollade på melodifestivalen och senare Åsa-Nisse, det sistnämnda klart bäst! :-P

I morse till frukost stekte Nicke ägg… Inte min ”cup of the” med stekos så direkt på morgonen, istället gjorde jag sandwich till mig o barnen och kokade varm choklad! De doftar myyyycket godare! ;-)

groddar_sandwich

Favoritpålägg till sandwich är inte gurka, det är groddar. Alfalfagroddar, ost o skinka. Dubbelmums!!

stekta_ägg

Nickes stekta ägg som han sen täcker med ett lager Tony´s krydda! :-P

The post Söndag o sandwich appeared first on Kryddburken.se.

Ostburgare med stekta champinjoner


I
t´s fridaytime! Vad ska ni äta ikväll??
Världens godaste hemmagjorda ostburgare kanske? ;-)

För det är ju bara så vansinnigt gott med hemmagjorda burgare med fyllning och tillbehör precis som man vill ha dom.  Jag är ju en sucker för champinjoner och hittar jag små vita, fina i affären då åker dom med hem vare sig jag tänkt ha dom till nåt eller inte. Denna gång fick dom blir lätt smörstekta med salt och peppar för att pryda dom goda ostburgarna vi lagade. Och så bort med köpebrödet, dom är så torra och tråkiga. Använd några skivor rustikt surdegsbröd, vallmofrallor eller rågbullar som du rostar lätt i stekpannan, vad som helst blir godare. Nå, vad skulle ni nu äta ikväll? ;-)

4 stora burgare
Burgare :
700 gram blandfärs
½ dl vatten
knappt 1 msk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 krm vitpeppar malen

GÖR SÅHÄR :
Blanda ingredienserna till burgarna, det ÄR viktigt med just Tony´s krydda så har ni inte den så införskaffa omgående! Det är hans allt och får inte glömmas!! Inte ens på den godaste köttfärssåsen eller på den nykokta palten. Min man kan inte leva utan Tony´s! Så inga konstiga genvägar; köp hem Tony´s kryddan! Finns bland annat i de större matvarukedjorna eller att beställas hem från nätet. Info här >> Stek burgarna i stekpanna. Servera med bröd och allehanda tillbehör.


Trevlig helg!!

The post Ostburgare med stekta champinjoner appeared first on Kryddburken.se.