Plockmat till helgen med grillade revben, ölkorv, rostbiff och potatissallad

plockmat_plocktallrik
Gomorron vänner! Vilket hejdundrande väderomslag?? Här svajar tallarna på gården så man blir nästan lite orolig att de inte ska stå kvar. Alla lösa föremål flyger omkring som i en virvelvind. Är glad att det bara är storm och inte SNÖstorm i alla fall. :-P

Vi ska strax bege oss ner till ÖoB och handla lite smågrejer som strumpor, hundben och sånt där som brukar gå åt i en jämn ström. På hemvägen blir det ett stopp på Arontorps kroppkakor och senare ikväll om stormen lugnar ner sig blir det grillat! :-P Ska se om jag hittar lite goda kryddor och marinader ska jag svänga ihop sen och nåt gott aromsmör också! ;-)

Vad tycker ni om plockmat då? Är det något ni äter ofta hemma hos er?
Här blir det nog en gång i veckan i alla fall, oftast en fredag eller lördagskväll framför TV:n. Det är praktisk mat, lätt att plocka ihop en god tallrik av det som finns i kylen och alla kan välja de dom gillar bäst. Här är nog min favorit med grillade revben, rostbiff, krämig potatissallad, lite ölkorv, lantchips och en god dip och sallad.

Hur ser din favorittallrik ut?

plockmat_fredagsmat_mat
Grillade revben, recept HÄR >>
Krämig potatissallad, recept HÄR >>
Rostbiff, recept HÄR >>

plockmat_grillade_revben_rostbiff_ölkorv_potatissallad

LCHF recept för Pizzaomelett


Har du 10 minuter över och sugen på en pizza – men vill inte äta all den där degen? Spana då in vårat snabba recept på Pizzaomelett!

LCHF Pizzaomelett
Från: Charlotte Helgesson på www.motbattreliv.se
Portioner: 2 st
Tid: 10 min

Ingredienser
2-3 ölkorvar (valde chili- och ostsmak)
6 st champinjoner
1 bunt grönsparris
5 ägg
2 dl vispgrädde
250g mozzarella
Salt
Pizzakrydda
Kokosolja för att steka i

Så här gör man:
1. Sker ner ölkorven i mindre bitar och hackar ner champinjonerna och sparrisen.
2. Ner med en klick kokosolja i en stekpanna och stek korven, sparrisen och champinjonerna, så att de får lite färg.
3. Vispa ägg och grädde. Tillsätt salt och pizzakrydda efter smak.
4. Häll ner smeten över det andra i stekpannan.
5. Får kanske skruva ner värmen något.
6. När omeletten börjar bli lite fast, så skär mozzarella och lägg ovan på omeletten. Låt den för smälta något innan den serveras. Klart!

Servera med grönsallad eller en vitkålssallad.