Svalkande sommardrink!
Halloj! Eftersom det är galet varmt så vill jag bara tipsa om en svalkande och uppfriskande drink som jag gjorde i helgen. Den är lätt, superfräsch och kan avnjutas alkoholfri eller så kan du ha den som drinkbas i en somrig drink som du kanske spetsar med lite vit rom, gin eller vodka. Vi drack […]
Svalkande sommardrink!
Halloj! Eftersom det är galet varmt så vill jag bara tipsa om en svalkande och uppfriskande drink som jag gjorde i helgen. Den är lätt, superfräsch och kan avnjutas alkoholfri eller så kan du ha den som drinkbas i en somrig drink som du kanske spetsar med lite vit rom, gin eller vodka. Vi drack […]
God röra att ha på ägg
God morgon! Som jag berättat om tidigare så har även jag lagt till lite bönor till min kost. Jag har hittat en bra variant på tetra som innehåller ekologiska bönor av lite olika sorter: kidneybönor, stora vita bönor och kikärter. Gott med lite blandat och kidneybönorna ger fin färg om du, som här, använder dem […]
Nya rätter från årets buffé – del 3
Det var länge sedan jag gjorde egen tzatziki, men efter en vecka i Grekland så kändes det som den givna såsen till köttet på sommarbuffén. I många recept så står det ofta att man ska skära gurkan, sedan salta den och låta saltet dra ur vätskan. Jag gör istället så att jag skär bort kärnhuset […]
Nya rätter från årets buffé – del 2
Hej på er! Den här vattenmelontårtan kanske inte är helt LCHF eftersom den innehåller frukt. Men, den är ett väldigt bra alternativ till en vanlig söt och sliskig tårta. Dessutom är den snygg, enkel att göra och uppskattas av både barn och vuxna. Jag tycker den funkar som ett lågkolhydratalternativ, och det är ju inget […]
Tzatziki med äpple och mynta

Äppeltzatziki med mynta

Äppeltzatziki med mynta 2 port

2 dl grovriven gurka

½ grovrivet äpple

2 msk finhackad, färsk mynta

1 finriven vitlöksklyfta

½ dl majonnäs

Saft från ½ citron

Salt

Blanda den rivna gurkan med salt i en bunke.

Låt stå och vattna ur 10 minuter, pressa ut vätskan ur gurkan genom en nätsil.

Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av om du vill ha mer salt eller citron.

Ställ kallt en halvtimme så mognar smakerna fram mer.

Här hittar du mitt recept på vanlig tzatziki.

Har du gott om äpplen i din trädgård kan du göra en god kompott på dem.

Klicka på bilden så hittar du till ett av mina kompottrecept.

Äppelkompott Paleo/LCHF


Lammfärsbiffar med mos

Goda lammfärsbiffar som serveras på ett fat med en mos gjord på ärtor och mynta.

Gör så här
1. Börja med att blanda färsen med lök, vitlök, spiskummin, salt och peppar.
2. Forma sedan ca 8 biffar och stek dem tills de blir gyllenbruna i en stekpanna.
3. Fräs sedan ärtorna i smör och mixa dem i en matbredare med mynta och saften från en citron. Salta även.
4. Servera biffarna och moset, gärna med en fräsh sallad till!

Kycklingsallad á Thaistyle

En supergod rätt som är fulladdad av smaker! Kräver dock ganska många ingredienser, men precis som med alla recept så kan man använda det man har hemma.

Gör så här för att tillaga kycklingsalladen:
Börja med att ta bort det yttersta skiktet av citrongräset och finhacka den sedan.

Hacka sedan vitlöken och skär din chili i väldigt fina strimlor.

Stek chilin, citrongräset, riven ingefära, vitlök och färs till den är färdig. Låt det sedan stå och svalna.

Blanda ihop limejuice, fisksås och farinsocker. Häll detta sedan över färsen.

Strimla sedan selleri och lök tills det blir fina strimlor. Blanda samman med färsen när den är helt sval.

Smaka av och addera mer fisksås om det behövs.

Servera sedan på ett salladsblad och toppa med hackade jordnötter, limeklyfta och mynta/koriander.