Ägg & bacon cocotter

cocotter_egg_bacon
Efter en skön och avkopplande lördag med sovmorgon, sen frukost, eller snarare brunch med pannkakor och cocotter har vi ägnat dagen åt att rita & måla med barnen tills jag kom på strax innan 17 att det ju faktiskt är trettondagsafton idag och då äter alla ölänningar kroppkakor… Visste väl att jag hade glömt nåt!?!

Men sagt o gjort, några minuter innan klockan slog 17 åkte Nicke iväg och köpte nykokta kroppkakor borta hos ”Eva´s kroppkakor” i Salomonstorp! TACK mannen, det gjorde du bra! :-P

Nog så skönt ändå att inte va helt slut efter en dags kroppkake-kokande.
Ja, så här är jag NU! 
Proppmätt efter två kroppkakor och har äntligen satt mig för att blogga upp detta vansinnigt goda, otroligt enkla men ändå lyxiga recept med små cocotter a la ägg & bacon!

Ni kan aldrig ana hur gott det är…

6 st
Det här behöver du : 
6 skivor rostfranska
6 ägg
Persilja
50 gram bacon
2 msk grädde
Örtsalt

GÖR SÅHÄR : 
Kavla ut varje brödskiva med kavel riktigt tunt. Värm bröden lätt i micron så går det lättare att få ner dom i muffinsplåten utan att dom går sönder. Ett tips är att riva remsor av bakplåtspapper och lägga i muffinsplåten innan du trycker ner bröden då går de lätta att lyfta ur sen.

Knäck ett ägg i varje brödform. Strö över hackad persilja, strimlor av bacon som du lägger lite över kanten, örtsalt och några droppar grädde i varje.

Grädda i 225 grader ca 10-15 min beroende på hur ”tillagade” du vill ha äggen. Om ytan skulle börja bli något bränd men du ändå vill ha äggen mer tillagade kan du köra dom i micron före servering till önskad konsistens. Tänk också på att de fortsätter att tillagas en stund efter att du tagit ut dom ur ugnen.

ägg_muffinsplåt_bacon
”Brödkorg” med ägg och persilja. Glöm inte remsan med bakplåtspapper i botten så kan du enkelt o lätt lyfta ur dom sen när dom är klara.

cocotter_ägg_bacon
Bacon & örtsalt…

ägg_bacon_cocotter
Efter 12 minuter var jag nöjd. Äggulan är perfekt krämig. Vill man ha ägget mer tillagat går det utmärkt att köra några sekunder i micron före servering.

ägg_bacon_frukost_brunch
W
oooillaaaa!! :-P

egg_cocotte_bacon
Ett sånt här recept kräver sin ”insider-bild” också! ;-)

The post Ägg & bacon cocotter appeared first on Kryddburken.se.

Höga och fina bananmuffins


Nu har jag varit flitig och förberett både kvällsmat städat och eldat här hemma idag. Tjo va de går undan! :-P Tack för alla värmande ord igår… Ja, rösten den är borta med vinden och vill inte komma tillbaka och som jag skrev på facebook så är det 5:e veckan nu så det börjar bli lite tjatigt och inte kändes det ett dugg bättre av att jag tvingade mig till doktorn heller, för det är ju nånting jag verkligen tycker de där med sjukhus…. :(

Det är inte så mycket man kan göra åt det utan att va TYST, å de e ju lätt… ;-) Ska höra av mig igen nästa vecka å då blir det kanske remiss till öron/näsa/hals och talpedagod o sånt där kul… *bävar* Men idag är energin på topp hur som haver och det är bara att gilla läget, nån gång kommer den väl tillbaka i alla fall!

Till dagens recept; Här har vi ett gäng söta bananmuffins som jag ska ge bort i eftermiddag. Höga, fina och saftiga och lite extra gulliga blev dom i nya formarna jag hittade på Netto.

Det här behöver du : 
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 mogna bananer
1 dl grädde (alt. mjölk el. naturell yoghurt) 

4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikaronat

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop smör, socker, ägg, bananer och grädde med en slev. Tillsätt de torra ingredienserna, sikta gärna för att undvika klumpar då smeten inte ska röras i så mycket. Blanda till en slät smet med slckepotten. Fyll 10 stora muffinsformar, grädda i 200 grader ca 15-20 min.


Söta muffinsformar från Netto…


Fyll formar till lite mer än hälften…


Dom blir garanterat höga och fina!


Å så en stor kram och tack till er för att ni alltid är så omtänksamma och bryr er! 

The post Höga och fina bananmuffins appeared first on Kryddburken.se.

Chokladcupcake med hallontopping till Fars Dag

Varför inte bjuda på Chokladcupcakes  till Fars Dag?

Chokladcupcake ca 12 st:
5 ägg
75 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
2 msk  Bakery+ sötning
0,75 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver

Hallontopping:
100 gram  frysta hallon silade
200 gram färskost typ philadelphia, cream cheese eller mascarpone
1,5  msk bakery+ sötning
0,5 dl grädde

Gör så här:
Kakan: Vispa ägg och sötning fluffigt i några min. Tillsätt grädden och de smälta avsvalnade smöret och blanda väl. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten. Häll alt skeda upp i muffins formar, ställ gärna formarna i en muffinsplåt. Grädda i 175 grader i ca 15-20 min. Låt de svalna.
Toppingen: hetta upp hallonen att de saftar sig och sila dem genom trådsil. Vispa upp färskost med sötning till en krämig smet. Blanda ner hallonpurén väl, ta i lite grädde i taget och vispa upp till en fluffig topping.

Spritsa eller bred över toppingen. Dekorera  gärna med färska hallon.

©Mariann Andersson

Bloggar etiketter: , , , ,

Blåbärscupcakes med blåbärsfrosting


Tjingeling i blåbärsskogen! :-P

E ni sugna på blåbärscupcakes? Gör som jag, köp hem ett 4-pack, saftiga blåbärsmuffins från hemköp (nä, köpte gjorde jag inte, jag fick dom på en kupong i reklambladet, och vem kan motstå de??) och gör din egen frosting på frysta blåbär. ”Sprits-e-li-sprits” en stund senare så har du fyra fina cupcakes! Så kan man också göra och det blir sååå bra sååå! ;-)

Det är inte alltid man har tid och ork till att vara överambitiös och gör allt själv från grunden. ”Jag är faktiskt mamma också inte bara matbloggare…” Haha! Håll med om att dom stora fina muffins som säljs i affärerna är ruskigt goda och i ett litet nafs så har du piffat till dom till världsklass-cupcakes. Här får ni i alla fall receptet på en väldigt enkelt frosting att svänga ihop, helt utan färskost! Du kan välja smaksättning själv efter eget tycke och smak.

Räcker till 8-10 väl dekorerade cupcakes
Det här behöver du : 
200 gram rumsvarmt, mjukt smör
4 dl florsocker
½ msk vaniljsocker
1 msk mjölk (mängden beror lite på hur ”blöt” smaksättning du använder. Justera till en jämn fin konsistens.
3 msk frysta, lätt upptinade blåbär
Alt. inga blåbär alls utan egen smaksättning. T ex. choklad, citron, hallon, banan etc etc.

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop frostingen med elvisp, men se till att smöret är riktigt mjukt. Fyll en spritspåse och spritsa på dina muffins. Dekorera med mini-smarties.


Världens enklaste frosting som du smaksätter själv med din egen favorit, idag blev det blåbär… En annan gång choklad, eller citron, eller hallon… ;-)

200 söta muffins & cupcakes

200 söta muffins & cupcakes av Joanna Farrow

A Piece of Cake

Muffins med det lilla extra!

Oavsett om du vill bjuda på enkla muffins, överraska på barnkalaset med fantasifulla figurtoppings eller om du vill ha en sofistikerad och utsökt cupcake med en oemotståndlig smörkrämsfrosting på toppen – här finns bakverk för alla!

Alla recept är enkla utan onödiga och tillkrånglade fackbegrepp.
Varje recept är praktiskt och enkelt presenterat över ett uppslag med ett inspirerande färgfoto till.

  

Köp 200 söta muffins & cupcakes här!

200 söta muffins & cupcakes

200 söta muffins & cupcakes av Joanna Farrow

A Piece of Cake

Muffins med det lilla extra!

Oavsett om du vill bjuda på enkla muffins, överraska på barnkalaset med fantasifulla figurtoppings eller om du vill ha en sofistikerad och utsökt cupcake med en oemotståndlig smörkrämsfrosting på toppen – här finns bakverk för alla!

Alla recept är enkla utan onödiga och tillkrånglade fackbegrepp.
Varje recept är praktiskt och enkelt presenterat över ett uppslag med ett inspirerande färgfoto till.

  

Köp 200 söta muffins & cupcakes här!

The post 200 söta muffins & cupcakes appeared first on Cupcakes.se.

Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery

Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery av Tarek Malouf

A Piece of Cake

Oemotståndligt läckra och lyxiga bakverk. Recepten kommer från Hummingbird Bakery i London (Gwyneth Paltrows favorit bageri).

Här finns recept på stora, saftiga, frestande cupcakes, mjuka kakor, söta pajer, brownies, muffins och småkakor.
Ta en titt i den här boken så förstår du varför Hummingbird Bakery-fansen köar runt kvarteret för att få köpa sina favoritkakor!

Tarek Malouf fick idén till Hummingbird Bakery när han firade thanksgiving i North Carolina i USA 2002. Efter att ha frossat i cupcakes, äppelpaj och banankaka med grädde frågade han sig varför det inte fanns något bageri i London som gjorde sådana godsaker. År 2004 öppnade han det första Hummingbird Bakery på Portobello Road.

Med den här boken kan du själv baka de enastående kreationerna. Låt ditt kök fyllas av förföriska dofter, upplev glädjen i att arbeta med de små mästerverken och njut!

“Hummingbird Bakery är ett paradis för den som gillar sötsaker, och deras cupcakes är legendariska. När vi firar något står det alltid bakverk från Hummingbird Bakery på bordet.” / Gwyneth Paltrow

Köp Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery här!

The post Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery appeared first on Cupcakes.se.

Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery

Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery av Tarek Malouf

A Piece of Cake

Oemotståndligt läckra och lyxiga bakverk. Recepten kommer från Hummingbird Bakery i London (Gwyneth Paltrows favorit bageri).

Här finns recept på stora, saftiga, frestande cupcakes, mjuka kakor, söta pajer, brownies, muffins och småkakor.
Ta en titt i den här boken så förstår du varför Hummingbird Bakery-fansen köar runt kvarteret för att få köpa sina favoritkakor!

Tarek Malouf fick idén till Hummingbird Bakery när han firade thanksgiving i North Carolina i USA 2002. Efter att ha frossat i cupcakes, äppelpaj och banankaka med grädde frågade han sig varför det inte fanns något bageri i London som gjorde sådana godsaker. År 2004 öppnade han det första Hummingbird Bakery på Portobello Road.

Med den här boken kan du själv baka de enastående kreationerna. Låt ditt kök fyllas av förföriska dofter, upplev glädjen i att arbeta med de små mästerverken och njut!

“Hummingbird Bakery är ett paradis för den som gillar sötsaker, och deras cupcakes är legendariska. När vi firar något står det alltid bakverk från Hummingbird Bakery på bordet.” / Gwyneth Paltrow

Köp Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery här!

Stora muffins fyllda med rabarber och banankräm


När jag ändå var i växthuset igår och norpade vindruvor så tog jag lite rabarber också, inte så många men som tillsammans med gamla tråkiga bananer fick bli en fin krämig fyllning till muffins. Smaken på dessa muffins blev riktigt god med bananens mjuka sötma ihop med lite syrligt sting av rabarber, saftiga blev dom också. Men väldigt stora och maffiga, så man kan lätt dela en på två! ;-)

Detta recept ger 20 stora muffins. Krämen på rabarber & banan räcker till det dubbla, 40 muffins så antingen gör du dubbel sats av muffinssmeten eller så frysen du ner fruktkrämen som blir över till ett annat tillfälle.

Du kan också ha den på gröten till frukost eller som en god smaksättare till glass. Men hälften av krämen blir iaf över så gör vad du vill med den, eller halvera receptet med rabarber/banan.

20 st STORA muffins

Torra ingredienser : 
8 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 tsk bakpulver

Blöta ingredienser : 
250 smält smör
4 dl naturell yoghurt
2 stora ägg

Fyllning : 
2 msk rabarber/banankräm på varje

GÖR SÅHÄR : 
Mät upp de torra ingredienserna i en stor skål och rör om väl. Blanda de blöta ingredienserna i en annan skål och rör sedan ner i skålen med de torra. Klicka ut smeten i 20st stora muffinsformar, (ställ dem i muffinsplåt). Klicka ut lite mer än hälften i varje, sedan 2 msk fyllning och sedan 2 msk muffinssmet till uppe på.

Grädda i 175 grader ca 30 min.

Rabarber & banankräm : 
400 gram rabarber skurna i små bitar
4 bananer
knappt 1 dl strösocker
½ dl vatten

GÖR SÅHÄR : 
Låt ingredienserna få koka upp i kastrull och sedan sjuda på svag värme tills rabarberna blivit mjuka. Mixa allt med stavmixer till en slät kräm. Låt svalna något. Använd som fyllning i muffins, smaksättning till glass eller som en ”sylt” till gröten etc.


Rabarber och bananer får småkoka i kastrull tills rabarberna blir mjuka, ca 10 min.


Mixa.


Låt svalna något innan du fyller muffinsarna.


Muffinssmet + fyllning + lite mer smet.


In i ugnen 175 grader ca 30 min.


Färdiga! Stora, fina muffins som mättar gott på strand och utflykt! :-P

Lollos Äppelkaka

Gör sockerkakan, rör smör och socker. Tillsätt ägget. Rör sedan i bakpulver, sedan vetemjöl och sist mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll i en smord bröad form. Skala äpplen och skär i mindre bitar. Blanda socker och kanel och rulla äppelklyftorna i det. Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om det blir socker … Continue reading Lollos Äppelkaka

Inlägget Lollos Äppelkaka dök först upp på Äppelpaj.se.