Grön ärtdressing och mina recept i Vego och Matmagasinet

Grönt, skönt tillbehör

Den här goda dressingen symboliserar verkligen titeln på min senaste kokbok, Gröna, sköna tillbehör.

Igår fick jag veta att receptet är med i senaste numret av Vego tillsammans med två andra gröna tillbehör från kokboken.

Den här dressingen hade jag även tagit med när jag var på Nyhetsmorgon i TV4 häromveckan, då förstärkt med kirskål.

Du kan se inslaget här och här kan du ta del av den hallontårta jag bjöd på i programmet.

Väldigt roligt att få vara med i Sveriges största vegetariska tidning, tack till Carita Porsetun som la upp bilderna i Facebookgruppen Låt bönor förändra ditt liv.

I förrgår tipsade hon om att boken omnämns tillsammans med två recept även i boktipsen i tidningen Matmagasinet.

Klipp ur Matmagasinet

Så glad att mina recept letar sig ut i stugorna runtom i landet, även nu när Coronakrisen gjort att alla event som var planerade kring bokens lansering ställts in.

Grön ärtdressing med persilja

2 dl frysta, gröna ärtor

1 dl hackad persilja

1 dl kallpressad olivolja

½ dl vatten

2 msk vit balsamvinäger

1 msk flingsalt

Häll kokande vatten och lite salt över ärtorna, låt stå i 2-3 minuter. Låt rinna av och bland med övriga ingredienser i en matberedare.

Mixa så dressingen blir helt slät. Häll upp på flaska och förvara i kylen, den håller sig fräsch några dagar men kan tappa lite i färgen.

Tips: Servera ärtdressingen till en riktigt grön sallad på späda blad, gröna linser, tärnat grönt äpple, pumpakärnor, strimlad fänkål och hackad gräslök.

Den är också god till en coleslaw, strimla grönkål eller salladskål, krama den med lite salt och blanda med dressingen.

Specialpris på Grillmat LCHF hos Matkärlek
Apelsinmarinerade grillspett Foto Mikael Eriksson

Apelsinmarinerade grillspett
Foto Mikael Eriksson

Erbjudande från Matkärlek på min grillbok

Just korrekturläst en artikel till nästa nummer av Tidningen Matkärlek som kommer den 30 juni.

Där får du ta del av några av mina recept från Grillmat LCHF.

Grillmat

Specialpris på Grillmat LCHF…

Om du prenumererar på tidningen innan den 11 juni så hinner nästa nummer komma hem i brevlådan.

Uppger du rabattkoden Birgitta3 så får du prova 3 nr för 129 kr.

Just nu kan du också köpa min grillbok för specialpriset 129 kr inkl frakt direkt från tidningens hemsida. Läs mer om hur du beställer den här på Matkärlek.

Grillmat LCHF

Jag önskar dig en lång, varm och härlig grillsommar med naturligt god mat att njuta av.

PS. Vill du ha min grillbok på engelska så finns den här för 17,88 dollar på Amazon, Low Carb High Fat Barbecue.

Den släpps 23 juni men kan förbokas nu, kanske en bra present till släkt och vänner utomlands till semestern :)

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Matkärlek


Specialpris på Grillmat LCHF hos Matkärlek
Apelsinmarinerade grillspett Foto Mikael Eriksson

Apelsinmarinerade grillspett
Foto Mikael Eriksson

Erbjudande från Matkärlek på min grillbok

Just korrekturläst en artikel till nästa nummer av Tidningen Matkärlek.

Där får du ta del av några av mina recept från Grillmat LCHF.

Grillmat

Specialpris på Grillmat LCHF…

Om du prenumererar på tidningen innan den 11 juni så hinner nästa nummer komma hem i brevlådan.

Uppger du rabattkoden Birgitta3 så får du prova 3 nr för 129 kr.

Just nu kan du också köpa min grillbok för specialpriset 129 kr inkl frakt direkt från tidningens hemsida. Läs mer om hur du beställer den här på Matkärlek.

Grillmat LCHF

Jag önskar dig en lång, varm och härlig grillsommar med naturligt god mat att njuta av.

PS. Vill du ha min grillbok på engelska så finns den här för 17,88 dollar på Amazon, Low Carb High Fat Barbecue.

Den släpps 23 juni men kan förbokas nu, kanske en bra present till släkt och vänner utomlands till semestern :)

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Matkärlek


Matkärlek och lyxig snabbmat

Älgchorizo från Jämtland

Jämtländsk junkfood

Idag får du ett snabbrecept på en lättlagad och god korvrätt på en smakrik älgchorizo som jag köpte på Glada Lådan i Turistbyrån här i Östersund.

Tar till riktig snabbmat nu de här dagarna jag är hemma, för jag är bara hemma på en snabbvisit.

Åker tillbaks till Stockholm till helgen, för då är det dags för årets största händelse inom lågkolhydrat-Sverige.

Det är på lördag dags för den åttonde LCHF-kryssningen, ett evenemang som växer sig större och starkare för varje år.

I år är det rekordmånga deltagare, närmare 600 deltagare är anmälda.

Här en bild lånad från Tommy Tappar där du kan läsa om fjolårets kryssning.

På bilden sitter jag själv på första parkett med Ann Fernholm, Mats Lindgren och Annika Dahlqvist.

LCHF-kryssning 2014  Bild Tommy Runesson

LCHF-kryssning 2014
Bild Tommy Runesson

Ann Fernholm och Mats Lindgren med och förläser även i år. Nytillkomna föreläsare den här gången är bland andra Bitten Jonsson, Lars-Erik Litsfeldt och Gunilla Eldh.

Alla med stor erfarenhet av LCHF och hur man kan äta sig frisk, bli fri från sockerberoende och diabetes med så enkla medel som att äta bra mat.

Här kan du läsa mer om kryssningen och vilka övriga föreläsare som deltar.

Det ska bli riktigt intressant att lyssna på dem och förstås att träffa så många med samma intresse som jag, nämligen naturligt god mat att njuta av.

Igår bokade jag även in mig på LCHF-campingen i Säffle till sommaren, den hålls 25-27 juni på Duse Udde.

Det är också ett stort återkommande LCHF-event, det blir första gången jag är med där.

Här kan du läsa mer och boka in dig om du också vill komma.

Huså Bröd

I år får jag sällskap på LCHF-kryssningen av Ylva Forsberg, ägare och grundare av Huså Bröd.

Bageriet sponsrar med Spröda frökex till goodiebagen, precis som förra året.

Kom gärna fram och prata med oss om vad du tycker om kexen och min mat, alltid roligt att få feedback i verkliga livet.

Lindha Vikström från bloggen Halva Lindha, som även hon bor här i Jämtland, kommer att vara med på både kryssningen och campingen.

Vi har inte hunnit träffas sen vi hade vår LCHF-dag på Ica Matmästarn i höstas så det ser jag fram emot.

Matkärlek

Såg att redaktionen för nya tidningen Matkärlek också ska vara med på kryssningen, det här blir verkligen ett bra läge att träffa alla möjliga intressanta LCHF-personligheter :)

Jag fick hem första numret av tidningen igår och från och med idag finns den ute i butikerna.

Tidningen innehåller mycket intressanta artiklar, många bra recept och den är verkligen snygg i utformningen.

Jag bidrar själv med flera recept och så har jag blivit intervjuad om mina kokböckers väg till USA.

Om Birgitta Höglund i Matkärlek

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Min böcker på engelska kan du förboka redan nu på Amazon.com, Low Carb High Fat Barbecue släpps i början på juni och de andra två i augusti.

Grillmat LCHF är nu den enda bok som finns kvar att köpa på svenska, du hittar den för 45 kr via länken.

Grillmat LCHF

Grillmat LCHF

Skulle skriva ett snabbt inlägg, men det händer så mycket på LCHF-fronten nu så det blev lite långt ändå.

LCHF är verkligen hetare än nånsin. I dagarna kommer även nya numret av LCHF-magasinet.

Dr Nisse Simonson, Lindha Vikström​, jag, med flera här i Östersund är med i senaste numret som kommer närmaste dagarna i brevlådan och på Pressbyrån.

LCHF-magasinet

Är du inte prenumerant på den tidningen än så kan du bli det här.

Nu följer till sist receptet på min typ av jämtländsk snabbmat ;)

Snabbmat DeLuxe

Snabbmat DeLuxe 1 port

200 g korv av bra kvalitet, jag hade älgchorizo

1 dl kantareller

½ gul lök

Salt och peppar

2 msk smör

Skär snitt i korven och stek eller grilla. Stek samtidigt den skivade löken mjuk i smöret.

Tillsätt kantarellerna och bryn en stund så de får lite färg. Krydda med salt och peppar.

Som tillbehör rörde jag ihop en ajvarmajonnäs på ½ dl majonnäs, 1 msk ajvar och ½ tsk smulade, blandade örter från förra sommarens balkongodling.

Lite saltgurka blev det också plus extra smör för mättnadens skull och för att det är så gott.

Ajvar ur Matkärlek av Anne Aobadia

Ajvar ur Matkärlek av Anne Aobadia

Anne Aobadia som ligger bakom tidningen Matkärlek kom ifjol ut med en bejublad kokbok med samma namn.

Här hittar du en liten recension av boken och hennes recept på ajvar och här hittar du min majonnäs.

Nedan följer några bilder från gårdagens skogspromenad, var ute i solen och gick en och en halv timme innan jag njöt av min lättlagade korvmiddag.

Rådjur

Rådjur

Jämtländsk skogsäng i mars


Matkärlek – Ny tidning för alla oss som älskar naturlig mat

Matkärlek

Tidning med kärlek till mat

Nu i mars kommer en helt ny tidning ut i butikerna.

Fylld med läckra, glutenfria lågkolhydratrecept och fakta kring mat och hälsa.

Anne Aobadia, författaren bakom den hyllade kokboken Matkärlek, kommer nu med en tidning med samma namn.

Matkärlek av Anne Aobadia

Matkärlek på Bokus…

Anne Aobadia var tidigare chefredaktör för den populära tidningen Mat & Hälsa som tyvärr lades ner.

Det ska bli riktigt spännande att ta del av den här tidningen, nu när Anne själv gjort sig till ett känt namn med kokboken och medverkan i Sveriges Mästerkock.

Här via bilden finns ett premiärpris på tidningen, du får 3 nummer för bara 99 kr om du beställer innan 19 mars.

Matkärlek

Klicka på bilden så kommer du till erbjudandet…

Betalar du in prenumerationen innan 11 mars då hinner du också få hem det första numret av tidningen som kommer ut den 26 mars.

Jag har blivit intervjuad till första numret och kommer att dyka upp i en eller annan form även framöver.

Vad jag vet om tidningen hittills är att Ann Fernholm på Ett sötare blod kommer att skriva i den, det ska bli intressant att ta del av.

I första numret blir det även en intervju med Lindha Vikström på bloggen Halva Lindha.

Här hittar du mer information om tidningen Matkärlek på Facebook.

Här nedan följer några bilder tidningen Mat&Hälsa tog av mina recept när jag medverkade med en artikel inför Påsk häromåret.

Klicka på bilderna så kommer du till receptet och via den här länken hittar du alla mina rätter på Recept.se.

Räkmousse

Räkmousse

Kyckling med paprikasmörsås

Kyckling med paprikasmörsås

Lammstek med rödvinssky

Lammstek med rödvinssky

Hjortronbakelse

Hjortronbakelse