Ekologiskt kryddsmör Fajita och lite reklam

Kryddsmör Fajita

Texmex-smör

Färdiga kryddmixer från texmex-köket säljer väldigt mycket, särskilt till fredagsmysets taco-fest. Men ofta innehåller kryddblandningarna ingredienser som inte är bra vare sig för barn eller vuxna.

Glutamat, E-621, är väldigt vanligt att tillsätta i kryddpåsar och färdiga röror för att förhöja smaken när råvaran inte är så särskilt bra.

Salt, socker, konserveringsmedel, citronsyra, klumpförebyggande medel är andra mindre bra saker att krydda maten med.

Jag fick hem ett prov på helt rena kryddblandningar från Spicemaster, här är det bara ekologiskt odlade kryddor och inga tillsatser alls.

Jag har testat deras produkter tidigare och tycker de är riktigt goda. Här gjorde jag ett smakrikt kryddsmör, gott till både kyckling, kött och fisk.

Det är ju väldigt sällan jag har reklam på min blogg, men just idag har jag flera saker jag vill marknadsföra lite extra.

Kampanj Spröda frökex från Huså Bröd

Fick ett tips på Facebook igår att till och med söndag kan du få ett gratispaket av Spröda frökex från Huså Bröd.

Det är hälsobutiken Liveo.se som har det generösa erbjudandet att om du handlar för 200 kr så får du ett kexpaket på köpet.

Extra trevligt i sammanhanget är att Kostdoktorn just i dagarna ändrat i sina rekommendationer kring bröd på sin sida LCHF för nybörjare.

Nu är allt bröd med gluten borttaget ur rekommendationerna och han tipsar istället om just de här kexen under rubriken ”Istället för bröd”.

Så till sist en blänkare om Sveriges största matbloggstävlning. Tycker du om min blogg eller har du nån annan favorit-matblogg så är det hög tid att nominera till Folkets val i Matbloggspriset 2014.

Du kan rösta via länken fram till och med söndag den 12 okt vid midnatt.

Kryddsmör

Fajitasmör ca 2-3 port

100 g ekologiskt smör

1-2 tsk Spicemaster kryddmix Fajita

ca 2 krm flingsalt

1 krm balsamvinäger

Skiva smöret och lägg det i en bunke, låt det mjukna en stund i rumstemperatur. Strö över kryddan, salt och vinägern.

Vispa samman allt under några minuter med elvisp, så det blir fluffigt. Smaka av om smöret har lagom halt av sälta, syra och styrka.

Lägg upp i en skål, gör smörrullar eller fyll det i en spetspaprika. Hur du gör det enklast kan du läsa Här.

Bilden nedan kommer från min kokbok Grillmat LCHF, den kan du köpa här på Adlibris.

Delar med mig av ett fint meddelande jag fick på Facebook häromdagen, om hälsofördelarna med att äta LCHF.
Så här skriver Anders Furesang;

”Tack för allt du inspirerar mig. Jag fick min diabetesdiagnos för xact 1 år sedan, mitt ”långsocker” låg då på 76, efter 6 månader på 62, läser din artiklar och köpte din grillbok, efter en sommar med god mat och dryck var jag orolig, men efter min träff i fredags med min diabetessköterska så sa hon: 48!!
då sa jag, träffa mig till jul och jag har 42….ska fixa det här, lovar dig. Tack för din inspiration. Stor beundrare av dig Birgitta.”

Tack för dina fina ord och för att jag fick dela din historia, Anders, det kan säkert inge hopp till många andra diabetiker :)

Smör med kryddmixer från Spicemaster

Kryddsmör i paprika från Grillmat LCHF  Foto Mikael Eriksson

Kryddsmör i paprika från Grillmat LCHF
Foto Mikael Eriksson


Matbloggspriset – rösta fram Folkets val 2014

IMG_3384.JPG
Med hösten kör Matbloggspriset igång som vanligt och du kan nu rösta på den matblogg du gillar bäst till Folkets val.
Fram till söndag midnatt 12 oktober går det att rösta och det gör du HÄR

Kryddburken är nominerad!

matbloggspriset_logo_text_004
Jag börjar med att säga stort, varmt tack till alla er som nominerat Kryddburken i ”Folkets val”. 

Nu är jag en av de 10 finalisterna man kan rösta på och i år tycker jag personligen att hela upplägget med matbloggspriset fått ett rejält godhjärtat lyft då röstningen även bidrar till att hjälpa människor i nöd.

Varje sms som kostar 10kr går till Stockholms stadsmission vilket jag tycker är är en riktigt bra anledning att lägga sin röst och skicka iväg ett sms på den blogg man gillar bäst. 

Jag har sagt det förr och säger det igen. Det arbete och det engagemang som ligger bakom Matbloggspriset är värd en stor hyllning och arbetet blir bara finare och mer utvecklat från år till år. Stort tack till er som står bakom arrangemanget.

Rösta på din favorit!

Skicka ett SMS till 72980. Skriv MAT1 för att rösta på blogg nr 1, MAT2 för att rösta på blogg nr 2 osv. Varje SMS kostar 10 kronor (+ ev. operatörsavgift) och går till Stockholms Stadsmission. Det går att rösta flera gånger. Omröstningen stängs kl 00.00 den 3:e november 2013. Den blogg som fått in flest röster, och därmed dragit in mest pengar till Stadsmissionen står då som vinnare.

De 10 finalisterna i Folkets val 2013 har nominerats av er matbloggläsare. Vi har fått in över 700st nomineringar, och de 10 finalister som gått till final har tagits ut av juryn samt kategorisponsorn Findus.

Här följer de 10 stycken bloggar som gått till final.

Om Stockholms Stadsmission och Matbloggspriset
Pengarna som samlas in under omröstningen i Matbloggspriset går till Stockholms Stadsmission och arbetet för barnfamiljer i svåra ekonomiska situationer. Tidigare sökte många familjer stöd till barnens fritidsaktiviteter, nya glasögon, vinterkläder osv. Nu söker de flesta för de nödvändigaste utgifterna – mat, hyra, el. Julhelgen är för många av de här familjerna väldigt tuff då de inte ens får vardagen att gå ihop. Därför delar Stockholms Stadsmission varje år ut presentkort på mat, så att familjerna kan klara sig över julhelgen och kanske unna sig något extra. Presentkorten är på 250 eller 500 kronor beroende på familjens storlek och på hur länge de ska klara sig innan nästa möjlighet till matinköp.

Pengarna från omröstningen kommer att gå till just detta – mat. Tack för ditt bidrag, det ger en godare jul!

För att ge SMS-gåvor behöver du vara ansluten till WyWallet. Det blir du automatiskt om du har ett privat mobilabonnemang. Om du har kontaktkort eller företagsabonnemang behöver du i de flesta fall registrera dig först på wywallet.se.

Har du frågor om Stockholms Stadsmission eller om din gåva? Kontakta Sofia Lemnert på 08-68 42 3063 eller sofia.lemnert@stadsmissionen.se.

Vill du ge en större gåva? Gör det här: http://stadsmissionen.se/gava eller SMS:a HEM100 till 72980 så ger du 100 kronor.

Stockholms Stadsmission har ett 90-konto, och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll, vilket ställer krav på att minst 75 % av intäkterna går till ändamålet. Under 2012 gick 90 % av Stockholms Stadsmissions intäkter till ändamålet.
(Text från www.matbloggspriset.se)

Matbloggspriset – dags att nominera din favorit!

matbloggspriset_logo_text_004
Nu kör höstens igång som vanligt med Matbloggspris.
Det är många kategorier och som vanligt alltid lika trevligt upplagt på sidan men fina illustrationer och lättillgänglig information.

På hemsidan www.matbloggspriset.se kan du läsa om hur allt fungerar från jury, nominering och pris.

Du kan nominera din favorit bland matbloggare redan nu i kategorin ”Folkets val” Klicka HÄR >>