Lök och vitlökssill

lök_vitlökssill
Julens sillsorter är ju ett utbud i sig, herregud så mycket olika sorters inlagd sill det finns. Själv äter jag inte sill men ville ändå göra en burk till dom som äter det här hemma och då ska det vara löksill och inget annat. ;-)

Jag använde både gul lök och skivad vitlök för lite extra smak och den gick hem. Här kommer mitt recept :

Det här behöver du : 
1 burk inläggningssill (420 gram)
1 gul lök
1 liten morot
2 vitlöksklyftor
2 tsk hel svartpeppar

1-2-3-lag :
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättikssprit 12%

GÖR SÅHÄR : 
Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Koka upp och låt sedan svalna.
Skär sillfiléerna i ca 2 cm tjocka bitar. Skiva lök och morot och varva allt i en glasburk med svartpeppar. Slå på lagen, förvara i kylskåp med lock. Låt sillen dra ca 2-3 dagar före servering.