Ädelostgratinerad kyckling med nötter

En enkel men smakfull LCHF rätt. Följ receptet och vänta på att rätten ska bli klar i ugnen!

Gör så här
1. Börja med att sätta ungen på 200 grader.
2. Skär sedan kycklingfiléerna på längden så att kycklingen blir i två delar.
3. Hacka lök och vitlök.
4. Stek sedan löken, vitlöken i smör tills dom har fått färg.
5. Lägg sedan i kycklingfiléerna i samma stekpanna och stek i några minuter på varje sida.
6. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och timjan.
7. Lägg sedan kycklingen, löken och vitlöken i en ugnssäker form.
8. Mixa ihop ädelost med en pressad vitlöksklyfta, crème fraiche, valnötter och fonden. Bred sedan detta över kycklingen.
9. Låt sedan detta gratineras i ca 30 minuter i ugnen.

Servera med haricot vertes.

Kycklinggryta sweet chili med crème fraîche och grönsaker

kycklinggryta_ris_recept
Dagens middagstips blir en riktigt mustig och smakrik kycklinggryta med ris. Smaksatt med en mild sweet chili blir det här lätt en favorit för hela familjen och perfekt för matlådor att frysas in.

Vad äter ni helst till kycklinggrytor?
Ris? Potatis? Pasta?

Jag är inte så jätteförtjust i ris och äter nog hellre kokt potatis till om det är kycklinggryta åt hållet husmanskost. Med andra smaksättningar som chili och åt det asiatiska hållet vill jag nog helst ha pasta eller nudlar… Nu blev det ris i alla fall men jag tycker inte jag nånsin lyckas hitta ett gott ris och allt blir hårt och klumpigt efter en stund när det är färdigtkokat…

6 port
Det här behöver du : 

2-3 kycklingfiléer
1 stor gul lök
Salt & peppar
4-5 msk tomatpuré
1½ dl sweet chilisås (mild, söt)
1 liter kycklingbuljong (egen alt. tärning/fond + vatten)
1 burk crème fraîche (2 dl)
Maizenamjöl + vatten till redning
1 burk majskorn
1 ask sugar snaps
1 gul paprika

GÖR SÅHÄR : 
Skär kycklingen i bitar och bryn i het panna med hackad gul lök. Salta och peppra. Tillsätt tomatpuré, sweet chilisås och kycklingbuljong. Låt koka upp, sänk sedan värmen och rör ner crème fraîchen och låt allt småputtra ca 10 min. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för krämigare konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör ner majskorn, sugarsnaps och paprika sist av allt så du får lite krispighet i grytan.

kycklingfiléer_kycklinggryta_kycklingrecept
Kyckling och lök bryns i het panna.

kycklinggryta_recept
Kokar upp med tomatpuré, sweet chili och buljong en stund.

kycklinggryta_sweet_chili_creme_fraiche
Rör ner crème fraîchen och sist av allt grönsakerna. Smaklig måltid! :-P

The post Kycklinggryta sweet chili med crème fraîche och grönsaker appeared first on Kryddburken.se.

LCHF recept för Buljongkokt kyckling med vitvinsås

Att sjuda kycklingen i buljong gör den saftig, och en liten rotfrukt i såsen gör den lite krämigare men kör du striktare LCHF så är det bara att skippa den.

Gör så här
1. Skör rödlök och morot i stora bitar och lägg tillsammans med kycklingsfileérna i en kastrull.
2. Tillsätt lagerblad och häll på kallt vaten så att det precis täcker. Ställ åt sidan.
3. Finhacka schalottenlöken och skala och skär jordärtkockan i bitar. Fräs i smör i en kastrull. Häll på vin och låt koka ner till hälften.
4. Tillsätt vatten, fond och grädde. Koka tills rotfrukten är mjuk.
5. Koka också upp kycklingen och låt sjuda ca 10 minuter. Skär dem sedan i sneda skivor.
6. Hacka dillen och lägg i såsen tillsammans med mjölk. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.
7. Koka sparrisen och servera med kycklingen och såsen.

LCHF recept för Aubergine-kycklinggratäng


Smarrig aubergine-kycklinggratäng som passar perfekt till middag, tar ca 40 min att tillaga.

LCHF Aubergine-kycklinggratäng
Från: Charlotte på http://www.motbattreliv.se/
Portioner: 4 st
Tid: 40 min

Ingredienser
1st stor aubergine
4 st kycklingfiléer
3 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 ½ msk kycklingfond
1 tsk samba olek
Salt och peppar
Oliv olja för stekning
Riven ost

Gör så här
Sätt ugnen på 225grader.
Skiva auberginen i ca halv centimeter tjocka skivor. Stek dom ett par minuter på varje sida i olivolja. Salta lite.
Skär ner kycklingfiléerna i små bitar. Stek även dom i olivolja. Salta och peppra.
Blanda vispgrädde, tomatpuré, kycklingfond och ett kryddmått salt.
Lägg ett lager aubergine skivor i botten på en ugnsform. Därefter lite kyckling. Häll över såsen. Nytt lager aubergine, kyckling och sås.
Lägg därefter dom sista skivorna av aubergine och sista av såsen. På med ett lagom lager med riven ost.
In i mitten av ugnen i 20 minuter. Klar när osten har fått färg.

Servera med grönsallad. Mums!