Bananrutor i långpanna med chokladglasyr och knäckkulor

bananrutor_långpanna
Det andra receptet till skolans avslutningsfika blev dessa supersaftiga bananrutor med chokladglasyr och knäckkulor. Ett gammalt och väl beprövat recept som aldrig går ur tiden. Jag gör den i långpanna 30*40 efter det här receptet men ska jag göra den i rund sockerkaksform halverar jag bara alla ingredienser. En klassiker i mitt kök. Kakan blir mjuk, saftig och faktiskt godare efter några dagar när banansmaken fått blomma ut ordentligt! :-P

30 st rutor
Det här behöver du :
6 övermogna bananer
100 gram smör
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl mjölk

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker & kanel. Sikta ner i smeten. Vänd runt. Tillsätt smöret, mosade bananer och mjölken. Häll i smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda ca 40 min 175 grader.
Jag använde en stor ugnsform 30 cm * 40 cm.

Glasyr :
2 dl florsocker
1 msk kakao
En skvätt mjölk

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop florsocker med kakao. Tillsätt mjölk, lite, lite i taget så inte glasyren blir för lös. Du har fått lagom konsistens när den rinner sakta från skeden, ungefär som en fruktkräm. Bred glasyren över kakan när den svalnat något. Strö över garnering och låt stelna.

Garnering :
Knäckkulor

långpanna_bananrutor_glasyr_knäckkulor