Ostkaka till jul

Ostkaka på LCHF-vis

Idag får du ett väldigt lättlagat tips på en god julostkaka.

Den passar fint både som efterrätt eller som frukost/kvällsmål.

Vill du variera smaksättningen så kan du ta rivet citronskal och vaniljpulver istället för saffran.

Eller smaksätta på traditionellt ostkakevis med lite riven bittermandel.

Ostkaka med keso och saffran 2 port

3 ägg

1 dl keso

½ dl grädde

0,5 g saffran

1 nypa salt

Mixa keso och grädde slätt, mixa hastigt i ägg, saffran och lite salt.

Smaka av och häll upp i en liten, smord ugnsform.

Täck eventuellt formen med smord folie så den behåller sin vackra, gula färg under gräddningen.

Grädda i ca 30 minuter på 175°.

Servera ostkakan ljummen tillsammans med bär och gärna en klick lättvispad grädde.

 

Saffranspannkaka LCHF


Lucka 19 – Saffransostkaka LCHF

Saffransostkaka LCHF

Julostkaka

Den här ostkakan/saffranspannkakan gjorde jag hemma hos mamma häromveckan, när vi firade jul i förtid.

Jag och Lennart mår båda bättre av ett varmare klimat, så vi firar sen några år jul och nyår i Alanya.

Jag tar med mig lite härliga julbilder i minnet från Julmarknaden på Jamtli, då det som tur var hade kommit lite snö.

Här nedanför receptet får du också ta del av dem, det är verkligen en vacker och traditionell julmarknad med mycket fint hantverk.

Saffranspannkaka LCHF

Ostkaka med keso  2-4 port

3 ägg

1 dl keso

½ dl grädde

0,5 g saffran

1 nypa salt

Mixa keso och grädde slätt. Mixa hastigt i ägg, saffran och lite salt. Smaka av och häll upp i en liten, smord ugnsform.

Täck eventuellt formen med smord folie så den behåller sin vackra, gula färg under gräddningen. Grädda i ca 30 minuter på 175°.

Servera ostkakan ljummen tillsammans med bär och gärna en klick lättvispad grädde.

Jamtli Julmarknad

Jamtli Julmarknad

Jamtli Julmarknad

Jamtli Julmarknad

Jamtli Julmarknad

Jamtli Julmarknad

Tomtens kusin träffade vi på Jamtlis Julmarknad...

Tomtens kusin träffade vi på Jamtlis Julmarknad…