Reda sås, stuvningar och grytor

DSC_0002Många undrar ofta med vad man ska reda en sås. Ofta blir förslagen att reda med en äggula, grädde eller creme fraiche och också philadelphia ost.

Jag tycker inte att dessa varianter alltid passar till allt.

Det är inte alltid som det passar med mejerier så som phildalphia ost, grädde eller creme fraiche.
Ibland vill man bara ha en ”brun” sås utan mejerier i.

Vi gillar också  lite tjocka såser, stuvningar och grytor, inte de tunna sky-aktiga.

Så lösningen för oss som gillar just lite tjock sås och  inte alltid ”vit”, då kan Johannesbrödkärnmjöl, Guarkärnmjöl eller Redix vara lösningen.

Alla dessa redningar är mkt dryga och man behöver endast 0,5 tsk till ca 3-4 dl vätska.
Redix är LCHF-butikens egna redning. 59 kr 100 gram
Guarkärnmjöl -Bodystore.  59 kr 125 gram
Johannesbrödkärnmjöl – LCHF-butiken.  179 kr 400 gram