Vardagen sprang verkligen ikapp mig
Ja, med påsk alldeles runt hörnet blev det en hel del att ta tag i förra veckan. Inte alls alla de trevliga inlägg som jag planerade. Men det är ingen större idé att gruva sig för det som varit, utan siktar framåt med nya uppdateringar i bloggen.

Påskhelgen bjöd på en hel del arbete för min del, men långfredagen blev veckans lediga dag. Lite till trots från min sida så tillbringades den i Ullared.

Ja, jag hade anpassat min lite vaga inställning och var faktiskt på ett riktigt "shoppinghumör" när jag väl var där :))

Även att man inte handlar något direkt (jo,fast det gjorde jag ju) så släpps man inte ut från varuhuset utan att ha erlagt ett par tusen i kassan.

Vi testade Salladsbaren inne i varuhuset och den kan jag varmt rekommendera. Mycket fräscht och välsmakande. 


Paprikakyckling
.....inte Mannerströms, utan mamma Annikas :))
Fast inspirationen till middagen stod givetvis vår goe kock från Götet, för.


Det är egentligen inte så mycket Paprika med denna rätten......1 tsk.......,men det är en mycket god och trevlig rätt.
Jag färgsatte den med hackad bladspenat. Just bara för att få bort den där tonen av blek tomatpuré.

Originalreceptet har du här:

4 pers
8 skivor marinerad tvådelad Kycklingfilé
1 gul Lök, skivad
6-7 stora Champinjoner, skivade
1 Vitlöksklyfta, riven
1 tsk paprikapulver
2 msk Tomatpuré
1,5 dl Grädde
0,5 dl Creme fraiche
Salt & Peppar
Smör
Kycklingfond

Bryn Kycklingfileérna i smör och krydda med salt och peppar.
Ta upp kycklingfileérna ur pannan. Fräs löken gyllengul, tillsätt vitlök och champinjoner och stek någon minut till.
Tillsätt kycklingfond, tomatpuré,paprikapulver,grädde och creme fraiche.
Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra i såsen ca 10 minuter till.
Tillsätt gärna hackad Bladspenat för smak och utseende.

Servera gärna med ris.
Paprikakyckling
.....inte Mannerströms, utan mamma Annikas :))
Fast inspirationen till middagen stod givetvis vår goe kock från Götet, för.


Det är egentligen inte så mycket Paprika med denna rätten......1 tsk.......,men det är en mycket god och trevlig rätt.
Jag färgsatte den med hackad bladspenat. Just bara för att få bort den där tonen av blek tomatpuré.

Originalreceptet har du här:

4 pers
8 skivor marinerad tvådelad Kycklingfilé
1 gul Lök, skivad
6-7 stora Champinjoner, skivade
1 Vitlöksklyfta, riven
1 tsk paprikapulver
2 msk Tomatpuré
1,5 dl Grädde
0,5 dl Creme fraiche
Salt & Peppar
Smör
Kycklingfond

Bryn Kycklingfileérna i smör och krydda med salt och peppar.
Ta upp kycklingfileérna ur pannan. Fräs löken gyllengul, tillsätt vitlök och champinjoner och stek någon minut till.
Tillsätt kycklingfond, tomatpuré,paprikapulver,grädde och creme fraiche.
Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra i såsen ca 10 minuter till.
Tillsätt gärna hackad Bladspenat för smak och utseende.

Servera gärna med ris.
Paprikakyckling
.....inte Mannerströms, utan mamma Annikas :))
Fast inspirationen till middagen stod givetvis vår goe kock från Götet, för.


Det är egentligen inte så mycket Paprika med denna rätten......1 tsk.......,men det är en mycket god och trevlig rätt.
Jag färgsatte den med hackad bladspenat. Just bara för att få bort den där tonen av blek tomatpuré.

Originalreceptet har du här:

4 pers
8 skivor marinerad tvådelad Kycklingfilé
1 gul Lök, skivad
6-7 stora Champinjoner, skivade
1 Vitlöksklyfta, riven
1 tsk paprikapulver
2 msk Tomatpuré
1,5 dl Grädde
0,5 dl Creme fraiche
Salt & Peppar
Smör
Kycklingfond

Bryn Kycklingfileérna i smör och krydda med salt och peppar.
Ta upp kycklingfileérna ur pannan. Fräs löken gyllengul, tillsätt vitlök och champinjoner och stek någon minut till.
Tillsätt kycklingfond, tomatpuré,paprikapulver,grädde och creme fraiche.
Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra i såsen ca 10 minuter till.
Tillsätt gärna hackad Bladspenat för smak och utseende.

Servera gärna med ris.
Vårtema – Laxpaj med sparris

laxpaj_sparris
God morgon alla fina vänner, idag blir det recept med inspiration av våren. Tillsammans med Jenny (Jennys matblogg) som ni känner sedan tidigare kör vi igång receptutmaning igen med samma tema på våra matbloggar.

Ni kommer att få följa våra utmaningar en gång i veckan. Idag börjar vi med VÅR och VARMRÄTT! Hoppas vi kan inspirera er ordentligt nu. :-P

Min varmrätt idag blev en otroligt god laxpaj med sparris, en fräsch vårrätt att avnjuta ute i solen.

6 bitar
Laxpaj med sparris : 
1 sats pajdeg
300 gram kallrökt lax
1 knippe grön sparris
3 ägg
200 gram philadelphiaost
2 dl riven ost

GÖR SÅHÄR : 
Tryck ut pajdegen i en from ca 25 cm i diam och gärna med lös botten. Min form har inte så höga kanter så jag fick lite av fyllningen över, men har du en form med något högre kant är det att föredra. Förgrädda pajskalet i 175 grader ca 10 min.
Skär den kallrökta laxen i mindre bitar/strimlor och skär sparrisen i bitar, spara ”knopparna” att ha ovanpå pajen. Fyll med lax och sparris och fördela hälften av osten ovanpå. Vispa ihop ägg med philadelphiaost och slå över. Toppa med sparrisknopparna, resten av osten och har du lite pajdeg över kan du göra små löv till dekoration. Något salt behövs inte då laxen i sig är ganska salt.Grädda pajen ca 30 min i 175 grader tills den fått fin gyllene färg. Servera med citron, aioli och en fräsch sallad.

Tips!
- Du kan byta ut den kallrökta laxen mot varmrökt.

1 sats pajdeg :
200 gram vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

GÖR SÅHÄR :
Mät upp 200 gram vetemjöl i en bunke. Tillsätt kallt smör i tunna skivor och nyp snabbt ihop degen till finfördelade smulor. Tillsätt vattnet och forma till en slät deg. Slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp en halvtimme. Ta ut degen och lägg den mellan plastfolie och kavla den till en tunn platta. Dra bort ena sidan av plasten och lyft den kavlade degen över en pajform, dra av det andra plastfoliet och tryck ut försiktigt i formen & upp mot kanterna. Överbliven pajdeg kan förvaras i kylskåp en vecka.

paj_lax_sparris
Ingredienserna till pajen.

laxpaj_lax_sparris
Fyll det förgräddade pajskalet med lax, sparris och hälften av osten.

laxpaj
Slå över ägg och philadelphiaosten.

lax_sparris_paj_matpaj
Toppa med sparrisknopparna, resten av osten och ev. dekor.

laxpaj_med_sparris
Grädda pajen i ca 30 min, 175 grader.

lax_sparrispaj_paj_laxpaj
Färdig att avnjutas. :-P

laxpaj_sparris
Servera gärna med citron, aioli och en fräsch sallad.

IMG_7388-001
Här har vi Jennys läckra kycklingspett. Att panera med halloumi blir riktigt gott och frasigt.
För att komma till Jennys recept ”Kycklingspett med halloumipanering” Klicka HÄR >>

Matklubben tipsar om mest sparade recepten
Hungern efter ny inspiration till matlagning tycks aldrig ta slut. Man vill bara ha mer och mer. (undrar om jag är så bra på varierad mat som jag tror.......får nog faktiskt kolla av med barnen)

Idag tipsade Matklubben om deras mest sparade recept:



Några utav recepten kommer absolut att testas :))
Matklubben tipsar om mest sparade recepten
Hungern efter ny inspiration till matlagning tycks aldrig ta slut. Man vill bara ha mer och mer. (undrar om jag är så bra på varierad mat som jag tror.......får nog faktiskt kolla av med barnen)

Idag tipsade Matklubben om deras mest sparade recept:



Några utav recepten kommer absolut att testas :))
Matklubben tipsar om mest sparade recepten
Hungern efter ny inspiration till matlagning tycks aldrig ta slut. Man vill bara ha mer och mer. (undrar om jag är så bra på varierad mat som jag tror.......får nog faktiskt kolla av med barnen)

Idag tipsade Matklubben om deras mest sparade recept:



Några utav recepten kommer absolut att testas :))
Korvstroganoff efter godaste receptet
I går körde jag en riktig fuling..........
Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg.........gaaahhhh.........
Iphonen är inte den mest ultimata att göra inlägg på, men att länka ett trevligt recept, fungerade alldeles utmärkt :))
Lite fusk ibland, ja det får man allt bjuda på.

Idag blev en liten hackig, ledig, dag. 
Klockan 10 hade chefen och jag bokat in ett möte ( helt enkelt på min lediga dag och bara för att få det gjort)
Även att man arbetar under, ett inte abnormt stort, tak.....så kan det ta dagar innan man riktigt kan prata. Alla jobbar med sitt och det är precis vad arbetstiden räcker till.

Ja, väl hemma så småningom ........så ställdes kosan mot skolan, för idag var det talang-tävling i år 3. Min lilla sötnos var med i ett av bidragen. I morgon avgörs vilka tre (av nio) som går vidare till talang-finalen, nästa vecka. Spännande,spännande !!

Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning:




Korvstroganoff för 4 pers

400 g god falukorv (här blir det ofta Karlssons Chark i Härryda)
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 tsk mörk soya
1 tsk sambal oelek
2 tsk dijonsenap
ca 4 dl grädde
salt
peppar
smör eller rapsolja att steka i

Strimla falukorven ganska smått. Finhacka löken. Fräs korv och lök, korven skall få lite stekyta.
Lägg i tomatpurén. Häll på grädde och krydda med resterande ingredienser. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Här serveras korvstroganoff gärna med ris och fräsch grönsallad
(bild och inspiration till recept från http://lisasgodbitar.wordpress.com)

Korvstroganoff efter godaste receptet
I går körde jag en riktig fuling..........
Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg.........gaaahhhh.........
Iphonen är inte den mest ultimata att göra inlägg på, men att länka ett trevligt recept, fungerade alldeles utmärkt :))
Lite fusk ibland, ja det får man allt bjuda på.

Idag blev en liten hackig, ledig, dag. 
Klockan 10 hade chefen och jag bokat in ett möte ( helt enkelt på min lediga dag och bara för att få det gjort)
Även att man arbetar under, ett inte abnormt stort, tak.....så kan det ta dagar innan man riktigt kan prata. Alla jobbar med sitt och det är precis vad arbetstiden räcker till.

Ja, väl hemma så småningom ........så ställdes kosan mot skolan, för idag var det talang-tävling i år 3. Min lilla sötnos var med i ett av bidragen. I morgon avgörs vilka tre (av nio) som går vidare till talang-finalen, nästa vecka. Spännande,spännande !!

Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning:




Korvstroganoff för 4 pers

400 g god falukorv (här blir det ofta Karlssons Chark i Härryda)
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 tsk mörk soya
1 tsk sambal oelek
2 tsk dijonsenap
ca 4 dl grädde
salt
peppar
smör eller rapsolja att steka i

Strimla falukorven ganska smått. Finhacka löken. Fräs korv och lök, korven skall få lite stekyta.
Lägg i tomatpurén. Häll på grädde och krydda med resterande ingredienser. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Här serveras korvstroganoff gärna med ris och fräsch grönsallad
(bild och inspiration till recept från http://lisasgodbitar.wordpress.com)