Min bästa pudding
Dagens lättlagade sportlovsmat blir en riktigt smak- och näringsrik fiskpudding som ger gott om energi till allehanda uteaktiviteter.
Laxpudding görs traditionellt med kokt ris, den här varianten med riven fetaost och morot blir ännu godare än originalet tycker jag.
Vill du hellre göra en laxpudding med blomkål så hittar du det här.
Laxpudding med skirat smör 2 port
100 gram varmrökt lax eller annan rökt fisk
2 ägg
2 dl grädde
1 dl riven fetaost
1 riven, stor morot
1 gul lök
½ dl finhackad dill
Salt och peppar
50 g smör till serveringen
Vispa ihop ägg och grädde. Hacka löken fint och rör ner den i äggsmeten, tillsammans med fetaost, morot och dill.
Dela laxen i mindre bitar och vänd försiktigt ner i smeten.
Smaka av försiktigt med kryddor, laxen och osten är båda salta. Häll upp i en smord ugnsform.
Grädda på 175° i ca 30 minuter, tills puddingen stelnat och fått färg.
Smält under tiden smöret på svag värme, ställ åt sidan och låt klarna.
Servera laxpuddingen med en sallad och skirat smör.
Fler recept på min typ av naturligt god mat hittar du i kokböckerna här nedan.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv Just nu 59 kr på Bokrean
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt Just nu 79 kr på Bokrean
Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (Skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)