Gräddstuvad kycklinglever med vitkålssallad

Gräddstuvad Kycklinglever med Vitkålssallad och Rårörda LingonHusmansfavorit

Idag får du tips på en riktigt krämig och god kycklinglevergryta.

Lever och annan inälvsmat är så otroligt hälsosam, så försök få in lite mer av den i din vardag.

Jag vet att många av mina följare har lite svårt för lever, men prova den här milda kycklinglevern så kan jag nästan lova att du kommer att ändra uppfattning.

Här kan du läsa ett inlägg inne hos Diet Doctor (Fd Kostdoktorn) som är riktigt intressant Lever – Älskad och avskydd.

Gräddstuvad kycklinglever ca 3 port

500 g färsk kycklinglever

2 gula lökar

3 msk smör

3 dl grädde/kokosgrädde

1 dl kycklingbuljong

1 msk tamarisoja

Salt och peppar

Skölj av kycklinglevrarna i kallt vatten och låt rinna av väl i durkslag.

Bryn smör i stekpanna och stek levern i omgångar.

Salta och peppra, lägg över i en gryta.

Stek inte för många leverbitar åt gången så får de bättre stekyta.

Skär löken i smala klyftor, stek även dem i smör och blanda med levern.

Häll lite vatten i stekpannan, koka ur skyn och häll över i grytan.

Tillsätt buljong och soja, koka upp och rör ner grädden, låt puttra tills såsen tjocknat.

Servera med broccoli, lingon och en färsk vitkålssallad med solrosfrön och senapsdressing.

Vitkålssallad med Solrosfrön och Senapsvinaigrette

Vill du ta del av fler recept på god, lättlagad och näringsrik vardagsmat så ta gärna en titt på någon av mina kokböcker.

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken

Diabeteskokboken för män

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gammaldags husmanskost på nytt sätt 

Klassikern Kalvlever Anglaise från Gammaldags husmanskost

Mina goda geléhallon

Nyttig njutning

Idag får du tips på ett riktigt nyttigt och gott gelégodis, det här är nåt helt annat än supersöta geléhallon och sega råttor.

Gelatin ger dig det hälsosamma kollagenet, hallon och lime C-vitamin och andra, vitaminer, mineraler och antioxidanter, kokosolja har antiinflammatoriska effekter.

Så passa på att använda den utökade tiden därhemma till att förgylla tillvaron med sånt som både är gott och gör gott.

Vill du ta del av fler av mina njutbara nyttigheter så får du gärna stötta mitt skrivande genom att förhandsbeställa Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

Kokboken säljs just nu för bara 199 kr på Adlibris, leverans vecka 14.

Jag skulle tagit tåget upp till Östersund nästa vecka för att ha kokboksrelease och vernissage med mina matfotografier från boken på 2 Inspire-Ecocaféet, men har ju förstås fått ställa in den på obestämd tid.

Geléhallon ca 50 bitar

3 dl frysta hallon

10 gelatinblad eller 5 tsk gelatinpulver

2 lime

½ dl kokosolja

ev sötning, men hallonen är söta i sig

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

Använder du pulver så blanda först ut den i limesaften och rör sen ner i de varma bären.

Koka upp bären, du kan variera mellan  till exempel hallon, blåbär, vinbär, lingon, hjortron, havtorn eller körsbär.

Pressa limefrukterna, det blir ca ½ dl saft.

Ta bärkastrullen från värmen och rör ner kokosolja och urkramade gelatinblad.

Låt svalna en stund och mixa slätt, det här gör att kokosoljan blandas väl med bärmassan och fördelas fint i hela gelén.

Häll upp i en form, ca 10 x 20 cm eller i godisformar, låt stå i kylen att stelna helt, det tar några timmar.

Lyft upp gelén och skär i mindre bitar. Förvara i kylen, gelén håller ca en vecka.

Här nedan ser du Apelsinchokladbollar från Gröna, sköna tillbehör, klicka på bilden så kan du läsa mer om kokboken.