Biff med bambuskott i stark sås

Asiatiskt!! Som jag längtat efter wok och starka såser, krispiga bambuskott och vattenkastanjer. Starkt och smakrikt och så fruktansvärt gott, det är vardagsmat för oss. Jag lovar er detta recept på min biff med bambuskott är precis lika god som på Kinarestaurang, om inte snäppet bättre. Här snålas inte med varken kött eller grönsaker och definitivt inte på smaken. Sen tillhör jag dom som brukar fiska efter så mycket sky de bara går i kantinerna på kinabuffer så här finns även extra sås för den som vill ha de.

Använd biff av fin kvalité, strimla, pudra över en matsked bikarbonat för att göra köttet riktigt mört. Slå på japansk soya och en gnutta socker. Låt marinera i rumstemperatur 2-3 timmar. Där har du hela den otroliga grunden till denna rätt.

Fräs sedan hastigt på i het wokpanna med olja. Tillsätt grönsakerna och slå på vätska. Låt koka upp och krydda dig fram med smakerna till en otroligt god sky till allt som sedan serveras med nykokt ris och pak choi. Bättre blir det inte, jag lovar!
6 port

Det här behöver du : 

Ca 500 gram lövbiff i tunna skivor

1 msk bikarbonat

3 msk ljus japansk soya

1 msk Tamari soya

0,5 msk strösocker

1 liten purjolök

1 grön paprika

2 burkar bambuskott

1 burk vattenkastanjer

0,5 – 0,8 L vatten

3 msk ostronsås

3 msk grönsaksfond

1 msk D’Elidas chilisås

1 msk finriven ingefära

Salt
GÖR SÅHÄR : 

Strimla köttet och lägg i en skål. Pudra över bikarbonat och vänd runt. Slå på soyasåserna. Täck med plastfolie och låt marinera i rumstemperatur ca 2-3 timmar.

Hetta upp en wokpanna med olja och fräs på köttet på hög värme. Lägg i skivad purjolök, paprika, bambuskott och vattenkastanjer och låg fräsa ihop några minuter.

Dags för såsen. Tillsätt vatten, ostronsås, fond, D’Elidas och riven ingefära. Låt koka ihop ca 5 minuter. Red av med lite maizenamjöl utrört i vatten för en jämnare konsistens på skyn. Smaka av med salt. Bättra på vissa smaker om du tycker det behövs mer soya, ostronsås, ingefära, chili etc. Smaka av så mycket tills du är riktigt nöjd.

Avsluta med att bryta över pak choi och servera med ris. Kanongott, hett, smakrikt och krispigt!

Några av ingredienserna.

 

Strimlorna av tunn lövbiff ska marineras med bikarbonat och soya ett par timmar i rumstemperatur. Bikarbonatet gör köttet väldigt mört.

 

Allt blandat i en rymlig wokpanna efter att köttet fått brynas.

 

När såsen monterats och smakats av, lägg på pak choi och servera. Otroligt gott och krispigt tillbehör till denna köttgryta.

 

Biff med bambuskott i stark sås, och lite extra allt… 😜

Vanlig mat!

Det kan sitta fint med lite vanlig mat nu och framförallt lite krispiga grönsaker o vanligt kött. Gjorde detta till middag igår med helt vanlig utskuren kotlett som jag stekte på i grillpannan. I samma panna la jag sen i färska skivade champinjoner som fick ta smak av köttet. Sååå in i bombens gott bara de!

Fräste även på lite grönsaker såsom zucchini, morotsstavar, purjolök, gul paprika och broccoli. En klick bearnaisesås på de och julmaten känns redan långt borta.

Vill man så kör klyftpotatis och majskolvar i ugnen också.

 


Härligt att få stå å skära vanlig mat igen!

 


Dessa grönsaker fräste jag på i het panna med smör och olja, salt, peppar och några droppar D’Elidas.

 

Smaklig spis, för nu är vi väl alla trötta på julmaten?

Fläskfilé tropicana

Då blev det ÄNTLIGEN 1:a december!!! Månaden vi längtat efter då det för oss kommer bli julafton redan den 14:e.  Det är dagen vi kör till Helsingborg och hämtar hem vår riesenschnauzer-valp; BRONCO som då har blivit åtta veckor gammal! ❤️

 

Dagarna dit känns nästan oändligt långsamma efter vårt första möte och bilder som skickats sen dess. Det är tur att julen närmar sig så man kan sysselsätta ledig tid till bak och matlagning, julpyssel, godis och pynt. 😛

Jag ska i alla fall bjuda er på ett recept på en riktigt god fläskfilégryta med lite tropisk inslag. Vill man möta det söta med lite mer hetta så pyttsa i mer av min favoritsås D’Elidas och/eller finhackad färsk chili.

 

4 port

Det här behöver du : 

1 fläskfilé ca 500 gram

smör till stekning

salt & peppar

1 ask körsbärstomater

1 burk minimajs

1 liten burk ananas i skivor + spader

1 röd paprika

1 gul lök

2 morötter

1 msk tomatpuré

2 tsk D’Elidas chilisås

4 dl vatten

3 msk grönsaksfond alt buljongtärning

Salt och peppar

 

GÖR SÅHÄR : 

Putsa fläskfilén och skär i ca 1 cm skivor. Bryn i smör i het panna så de får fin färg. Krydda med salt och peppar på bägge sidor. Lägg upp på fat vid sidan om sålänge. Använd samma panna och stek tomater, majs, ananas, lök och morötter. Tillsätt tomatpurén. Vänd runt. Slå på chilisås, spadet av ananasen samt vatten och fond. Låt koka ihop. Lägg ner fläskfiléskivorna. Red sv med maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens. Smaka av med salt och peppar.

 

img_6068.jpg

Jag förbereder lök och grönsaker under tiden fläskfilén bryns i skivor i stekpannan.

 

img_6069.jpg

Allt monteras ihop och jag slår på vatten och fond.

 

Jag låter allt koka ihop ca 10 minuter. Reder sv med lite maizenamjöl utrört i vatten och smakar av.

 

img_6071.jpg

Servera med ris, pasta, nudlar etc. En riktig god och värmande gryta!

Godaste ättiksgurkan till söndagssteken

+slottsstek_recept_husmanskost_stek_söndagsstek_klassisk_gräddsås_skysås_tillbehör_fransyska_pressgurka

Vad brukar ni ha för goda tillbehör till söndagssteken? Den klassiska husmanskosten faller aldrig ur tiden här hemma och nu äntligen börjar hösten komma och söndagsmiddagarna mer regelbundna. Jag älskar att laga saftiga stekar med goda skysåser och allra minst inte tillbehören som kan förbered flera dagar i förväg. Vi åt slottsstek igår och dagen innan hade vi gjort ättiksgurka och kokat äppelmos av höstens första skörd. Så galet gott!

Detta recept på ättiksgurka är det lite mersting i tack vare chiliflakes men otroligt god och bryter av fint till de övriga milda tillbehören.

 

Det här behöver du :

1 gurka

2 dl vatten

4 msk strösocker

2 msk ättika 12%

1 knippe finhackad persilja

2 krm salt

1 tsk chiliflakes

 

GÖR SÅHÄR :

Skölj och skiva gurkan tunt. Rör ihop vatten, socker, ättika persilja och kryddor och häll över gurkskivorna i en skål. Täck med plastfolie och en tallrik och ställ en tyngd över. Låt stå så över natten i kylskåpet.

 

slottsstek_recept_husmanskost_stek_söndagsstek_klassisk_gräddsås_skysås_tillbehör_fransyska

Slottssteken uppskivad och öst med lite av skysåsen och kokta morötter.

Recept på min godaste slottsstek hittar du HÄR >>

 

slottsstek_recept_husmanskost_stek_söndagsstek_klassisk_gräddsås_skysås_tillbehör_fransyska_middagstips

Bland det godaste jag vet… 😛

Många grillkvällar blir det!

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.02244643767806487,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Sommarens alla grillkvällarna har det blivit några bilder i telefonen av. 😛 Bjuder här på några favoriter med tillhörande tips och recept. Marinerade, färska champinjoner och majskolvar är bara det en grillmiddag i sig! Så tokgott.

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":1.448106050491333,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Fläskköttet till spetten marinerar jag med olja/soya/balsamvinäger/salt & peppar, och ett par matskedar Colman´s senapspulver. Mängden justeras efter tycke och smak. Blir riktigt gott! Till alla grillrätter är en blandsallad det godaste o h gärna med en vinegrette. Den här är min klassiska som jag ofta gör och den är himla god att dressa även över bakpotatisen.

 

Vinegrette till sallad :

2 dl olivolja

½ dl vitvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

Salt & vitpeppar

Italiensk örtkrydda

Lökpulver

 

GÖR SÅHÄR : 

Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka om. Smaka av om du vill öka på någon krydda. Dressa över salladen precis före servering.

 

{"torchEnabled":true,"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.195810123285975,"customExposureMode":1,"whiteBalanceProgram":0,"extendedExposure":false,"focusMode":1}

Kyckling på grillen är en favorit. Jag brukar ofta lägga kycklingen i marinad dagen före eller ha haft den i en saltlag då blir det himla mört och saftigt.

 

Marinad till kyckling : 

1 kg kycklingfiléer

1 dl olivolja

2 msk vitvinsvinäger

2 msk kinesisk soya

1 msk sweet chilisås

2 msk kycklingfond

1 msk tomatpuré

2 tsk D´Elidas chilisås

Salt och peppar

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":-0.04397912422684236,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

En grillad bit oxfilé som jag bara smort in lätt med olja och sedan gnidit in med en rub-blandning av lite olika torra kryddor såsom; svartpeppar, flingsalt, baconkrydda, chiliflakes, paprika och lökpulver. Jag grillar oxfilén först över direkt glöd och sedan vid sidan om med locket på tills den är färdig. Känn med ett finger eller använd termometer så får du ditt kött precis som du vill ha det. Glöm inte att låta det vila en stund före du skär upp det.

Vad är väl en oxfilé utan bearnaisesås? 😉

 

Kall bearnaisesås :

1 finhackad schalottenlök

2 dl  creme fraiche

2 msk majonäs

1 msk vitvinsvinäger

½ dl finhackad persilja

4 tsk torkad dragon

1 tsk dijonsenap

1 tsk socker

1 krm vitpeppar

½ tsk salt

 

GÖR SÅHÄR :

Finhacka schalottenlöken riktigt fint, eller riv den. Blanda med övriga ingredienser och låt stå i kylskåp ett par timmar före servering så sätter sig smakerna och den blir fastare i konsistensen.

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":1.533170223236084,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Bakpotatis naggar jag med gaffel och kör i micron ca 10 – 12 minuter. Därefter pensla med olivolja och stör över salt, peppar och grillkrydda och lägger på grillen precis före den ska ätas så blir det fin, krispig yta.

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":-0.009666613303124905,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Till allt grillat är det ju så vansinnigt gott med kryddsmör, speciellt eller rättare sagt ett måste till bakpotatis också. Här kommer lite olika tips på aromsmör du enkelt gör själv och fryser in.

 

Rödvinssmör : 

300 gram smör

4 msk rött vin

1 finhackad rödlök

Grovmalen rosépeppar

Salt & Peppar

 

Café de Paris :

300 gram smör

½ gul finhackad lök

1 finriven vitlöksklyfta

1 tsk vanlig senap

1 tsk paprikapulver

1 tsk chilipulver

2 tsk dragon

Salt & vitpeppar

 

Fisk – aromsmör :

300 gram smör

1 msk tomatpuré

1 msk vitt vin

klippt gräsklök

några droppar pressad citron

Salt & citronpeppar

 

Vitlökssmör :

300 gram smör

6 – 8 vitlöksklyftor

2 tsk vitvinsvinäger

Några droppar pressad citron

Salt och vitpeppar

 

Pepparrotssmör :

300 gram smör

2 msk riven pepparrot

½ tsk vitvinsvinäger

Salt & Peppar

 

Persiljesmör :

300 gram smör

Finhackad persilja

Några droppar pressad citron

Salt & vitpeppar

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.1007414301249643,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Grillad lövbiff med pommes och pepparsås, en riktig goding!

 

Pepparsås : 

2 msk smör

4 msk vetemjöl

4 dl mörk oxbuljong

2 tsk mörk balsamvinäger

1 tsk tomatpuré

1 tsk soya

½ tsk nymalen svartpeppar

½ tsk nymalen rosépeppar

1 krm nymalen grönpeppar

2 dl grädde

Salt

en nypa socker

 

GÖR SÅHÄR : 

Smält smöret och vispa ner vetemjölet till en slät konsistens. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sjud såsen på svag värme. Smaka av med salt och en gnutta socker. Tillsätt eventuellt en burk champinjoner. 😉

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.0985620458933969,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

6 – 8 port

Potatissallad

ca 2 kilo nypotatis

5 dl creme fraiche

2 msk majonäs

1 finhackad purjolök el. 2-3 salladslök

1 finhackad liten gul lök

2 pressade vitlöksklyftor

1 knippe blandade färska örter

Trocomare örtsalt

 

GÖR SÅHÄR :

Koka nypotatisen i saltat vatten eller använd kall överbliven potatis. Ställ undan o låt svalna. Rör ihop resten av ingredienserna i en stor skål. Krydda och smaka av. Skär potatisen i lagom stora bitar och vänd ner försiktigt i krämen. Smaka av med örtsalt. Potatissalladen blir ännu godare om den får stå till sig några timmar före servering.

Grillmiddag med rostade tillbehör

grillad_skinkstek_vitlökssmör
Då var det fredag igen och idag bjuder jag på grillat! Nog kliar det allt lite i grillfingrarna när vårsolen tittar fram och man väcks av fågelkvitter på morgonkvisten. Det är ju så förbenat gott med grillat just i början av säsongen. Här kommer tips på marinad, vitlökssmör och goda tillbehör med rostade rotfrukter och grönsaker. Kan säga att det smakade ljuvligt! :-P

Har ni idétorka om vad ni ska ha för tillbehör?, här hittar ni 50 tips på tillbehör till just grillat – Klicka HÄR!

Marinad till 1 kg skivad skinkstek;
2 dl rapsolja
2 msk tomatvinäger
2 msk tomatpuré
2 msk soya
2 tsk D´Elidas chilisås
2 pressad vitlöksklyfta
2 msk malen paprika
Salt & svartpeppar

räfflad_kniv_potatis_morötter
Potatis och morötter skar jag med ”räffelkniven” i skivor.

rostade_grönsaker_rotfrukter_tillbehör_grillat
Blandade med förkokta majskolvar i bitar, små plommontomater, ett par vitlöksklyftor, citron och timjan. Olivolja, salt och peppar sen ska allt vändas runt och gotta till sig i ugnen ca 50 – 60 min 200 grader.

grillmiddag_potatistillbehör_förberedaFörbereder tillbehör och min specialare; american grillsås. Den är sjukt god! ;-)

American grillsås :
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl gräddfil
3 msk stark sweet chilisås
1 msk balsamicovinäger
1 msk tomatpuré
1 msk steakhous seasoning *
2 tsk paprikapulver

*American steakhouse(Fidde´s Payne) innehåller :
Finsalt, Lökpulver, Chilipulver, Brunt socker, Rökt paprika, Koriander frön, Rostade Vitlökflarn, Senapspulver, Persilja, Tomatpulver, Röksmak, Citronsyra, Basilika, Oregano.

Kryddan kan man hitta på bl a. Citygross eller beställa på nätet, te x. här >>

tillbehör_grillat_potatis_rostade_majs_grönsaker_rotfrukter
Skjuts in i ugnen 200 grader ca 50 – 60 min. Vänd runt då och då.

tillbehör_grillat_potatis_majskolvar_morötter_ugnsrostade_grönsaker
När rotfrukter och grönsaker är klara i ugnen, plocka bort de torra timjankvistarna och servera till köttet.

grillat_griskött_skinkstek
Smaklig måltid, å glöm för guds skull inte vitlökssmöret! ;-)

Vitlökssmör :
200 gram rumsvarmt smör
2 msk olivolja
6 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk D’Elidas chilisås
Några droppar pressad citron
Trocomare örtsalt
Vitpeppar
Flingsalt

RÖR IHOP – smaka av! :-P

Jamie Olivers zucchinigratäng

jamie_oliver_zucchinigratäng_grillad_kyckling
De va som sjutton! Nu gör han det igen – trollar i mitt kök! Jamie Oliver förstås! :-P
Det är lätt att inspireras av hans kokkonster både via TV, böcker och webb. Jag har provat en hel del av hans recept och varje gång blir jag lika förundrad över hur genialiskt gott allting blir. Den här gratängen har trollats fram indirekt av Jamie, jag var väl med på ett litet hörn då kan ju erkännas. Gratängen är hur som haver här för att stanna.

Så vansinnigt god med det krämiga riset, osten, de knapriga zucchiniskivorna och smaken av en god buljong. Ungefär som risotto fast som gratäng! En klar favorit hos stora som små.

Nån som har provat den kanske? 
Jag har jag några ytterst få justeringar i receptet; Jag bytte ut ankfett mot olivolja att steka i och använde lagrad prästost istället för emmentaler.

6-8 port
Det här behöver du : 

1 msk olivolja
2 st gul lök
½ dl vatten
100 gram basmatiris
3 medelstora zucchini
6 dl grönsaksbuljong, ekologisk
4 msk crème fraîche
150 g lagrad prästost (36 mån)
Havssalt och nymald svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skala och skiva löken tunt. Hetta upp en rymlig panna med olivolja. Fräs på löken och sänk till medelvärme, slå på en liten skvätt vatten och låt löken stekas ca 15-20 min så den blir riktigt krämig i konsistensen. Tillsätt ris och zucchini i skivor. Slå på buljongen och låt allt puttra på medelvärme ca 5 min. Ta pannan från värmen och rör ner creme fraiche och ost. Smaka av med salt & peppar. Häll allt i en ugnsfast, smord form. Se till så de mesta av zucchinin ligger överst. Grädda i 175 grader ca 50 min.

Servera som här till grillad kyckling och kokta vaxbönor/sockerärtor, eller som ensam vegetarisk rätt.

jamie_oliver_recept_zucchini_zucchinigratäng_ingredienser
Ingredienserna du behöver.

zucchinigratäng_vegetarisk_zucchini_gratäng
Härligt färsk knipplök och nyskördad zucchini. Måste ge mig ut på jakt efter gul zucchini också till nästa gång jag ska laga den här.

jamie_oliver_recept_zucchinigratäng_lök_zucchini
Löken behöver tid i stekpannan så den blir riktigt mjuk och krämig. En skvätt vatten gör susen.

zucchinigratäng_jamie_oliver_buljong_zucchini_gratäng_recept
När ris och zucchini är tillsatt slår du på en god buljong och låter allt få puttra ihop några minuter.

zucchinigratäng_pträstost_ris_jamie_oliver_zucchini
Rör sen ner creme fraiche och ost. Salt & peppar.

gratäng_zucchini_zucchinigratäng_jamie_oliver
Häll allt i en ugnsfast, smord form.

zucchinigratäng_jamie_oliver_vegetarisk_gratäng
Gratinera i ugn ca 50 min, 175 grader.

Istället för korvbröd

kokta_rödbetor
Det är en trött och sliten matbloggar-Linda bakom skärmen idag!
Jag är verkligen dödens trött, sliten mentalt och varit engagerad i jobbet hela veckan så inte ens nattsömnen har stämt rätt. Ibland händer de saker som ställer allt på kant och man kämpar, biter ihop, är saklig och korrekt, informerar och håller fasaden uppe fast man själv mår skit. Samtidigt som livet här hemma har sin gilla gång och jag vill hinna med att vara både fru och mamma och ta hand om familjen. Alltihop i ett enda virr-varv dag efter dag… Det dåliga samvetet är på topp!! :(

Nu först har pusslet fallit på plats… Andas ut lite och kom igen!
Det är också först DÅ jag kopplar av och släpper på allt och blir så jordens trött… Nu är jag hemma, ledig med familjen och huvudet snurrar och tankarna flyger som såpbubblor omkring mig men jag försöker koppla av och leva här och NU. Jag vill prestera och vara duktig 24 timmar om dygnet men det går inte, det är mitt stora handikapp att vilja så mycket och tänka hit o dit och kan inte släppa och jag bara funderar och grubblar.

Ändå sitter jag här nu fast jag orkar egentligen inte, men det är en sorts avkoppling det också. Jag har saknat er, mina recept, stunderna med kryddburken och hur slut mentalt jag ändå är nu är det skönt att skriva av sig och både plita ner mina tankar och recept!

Idag vill jag verkligen pusha för det enkla men ack så goda alternativ istället för korvbröd!

Fräscha, nyskördade sommarprimörer med betor, morötter och vaxbönor. Skippa korvbrödet nästa gång korven ligger på grillen! Koka upp två kastruller ned saltat vatten och låt rödbetor, morötter och vaxbönor bli det enkla tillbehöret istället!

Nu ska jag, Nicke och barnen cykla till badet, sen ska det blir skönt med en god natts sömn utan orosmoln, tro mig…
Ja, just de… Nicke skulle grilla lax till kvällsmiddag så jag hoppas jag håller mig vaken till dess… :-P

Det här behöver du : 
Grillad korv
1 knippe färska rödbetor
1 knippe små morötter
1 rejäl näve vaxbönor
1 rejäl näven sockerärtor
Flingsalt
Smör

GÖR SÅHÄR : 
Koka upp två kastruller med rikligt saltat vatten. Koka rödbetorna i den ena (dom färgar av sig på andra grönsaker och rotfrukter om det blandas i samma kastrull).
Koka hela små morötter i den andra och lägg i vaxbönor och sockerärtor precis på slutet, dom behöver bara 1 minut. Häll upp allt på ett fat. Klicka över smör och flingsalt och vänd runt. Servera istället för korvbröd till goda grillade korvar. ;-)

gårdsbutik_grönsaker_rotsfrukter_bönor

Sparris & pastasallad med knaperstekt bacon och ädelost

sparrissallad_ädelost_bacon_sommarsallad_recept_med_sparris
Sommarsallader är bland det bästa jag vet! Antingen de är matiga, fruktiga eller som tillbehör till grillat så är det verkligen bland det godaste sommartid!

Så fort sommaren kommer får jag inspiration att laborera med sallader på längden och tvären som jag sällan annars har vintertid. Då blir det mest kycklingsallad med rhode islanddressing eller något annat vanligt, tråkigt.

Men NU - Nu frodas sommarsalladerna en efter en och inspirationen kan ju inget annat flöda när utbudet av fräscha sommarprimörer fullkomligt spirar överallt.

Här jag jag gjort en matigt, väldig enkelt med fy bubblans så god sparrissallad med pasta, grönsaker, ädelost och knaperstekt bacon. Nu blir de banne mig några repriser på den här också för den gillades av samtliga i familjen och ska absolut packas ner i nån kommande strandväska.

Ät den kall eller nygjord, lätt ljummen. Osten mår bäst om den får smälta ner lite extra på den varma pastan… Bara ett tips… :-P

4 port
Det här behöver du : 
2 port kokt pasta
2 knippen grön sparris
250 gram bacon
120 gram kvibille ädelost
1 knipplök
Tomat
Paprika
Gurka

GÖR SÅHÄR : 
Koka pasta och sparris al dente. Häll av och ringla över en god olivolja. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Blanda  pasta och sparris på ett fat. Smula över osten, blanda ner övriga grönsaker och toppa med bacon.

grön_sparris
Vem kan undgå att älska dessa små, späda knoppar…

sparris_sallad_bacon_ädelost
Smaklig måltid, detta är verkligen dubbel-mums!! ;-)

Snabb äggröra med broccoli, dagens jobblunch!

20130716-131709.jpg
En för ögat inte alltför bildskön lunch på jobbet idag, men det bjuder jag på för detta är så otroligt gott, enkelt och en perfekt lätt lunch i sommarvärmen men ändå mättande med något lagat.

Jag klipper ner små, råa broccolibuketter direkt i stekpannan med en klick smör. Låter det få fräsa ca 1 minut, knäcker i 3 ägg, en skvätt grädde, salt och peppar. Sen rör jag om så allt blandas och låter det sedan stå på svag värme ca 5 min – klart! Toppa med några skivor prästost.

Dagens snabba lunchtips alltså!
Till kvällsmiddag ska jag laga köttgryta med fläsk, lök och morötter. Rejäl husmanskost som köttfärslimpa, raggmunkar och ärtsoppa är något som gillas på mitt jobb och det är ju alltid kul att laga mat som uppskattas. ;-) Det var någon som undrade vad jag jobbar med! Jag jobbar i familjeföretag inom LSS, assistans och bemanning, både som arb.ledare, på kontor och som assistent. Så nu vet ni de! :-P