Snåla-veckan-gryta
Visst är det himla skönt att kunna ta vara på sånt man har hemma när man behöver snåla lite?! Att inte behöva handla utan ta vad som finns. Alla har vi stunder då man får vända och vrida på slantarna eller behöver spara till något. Har man inte det så kan man faktiskt tillaga denna […]
Matpajer, så lyckas du!
Ja, matpajer som är så galet gott och som dessutom kan förbereds god tid i förväg och serveras på buffé, bjudningar och mottagningar av alla de slag. Perfekt nu på vårkanten när det nalkas både många bröllop, studenter, examen, dop och likande. Matpajer överlag går ju att variera i all oändlighet med fyllningar men jag […]
Kycklinggryta i krämig sås
Hallå! Hoppas ni alla haft en riktigt härlig och glad påsk och fått njuta av vårvärme och sol! Jag ska ge er ett gott recept på en enkel men så vansinnigt god kycklinggryta som passar utmärkt både till vardags som helg. Den är verkligen smakrik och omtyckt av både stora som små. 4 – 6 […]
Korvgryta, billigt och vansinnigt gott!
Väderomslag efter en otroligt solig och varm helg. Vi har njutit av vårvädret, grillat korv och pysslat en hel del utomhus. Korv blev det över från grillningen så den fick bli en riktigt, härlig mustig korvgryta idag med rotfrukter i smakrik buljong. Billigt! Och väldigt nyttigt att ta tillvara på det som finns i kylskåpet […]
Fläskfilé med nudlar i stark sås
Chinamat! Hur många gånger längtar man inte efter det ibland? Speciellt lunchbufféer med olika grytor, biff med bambuskott, kyckling i röd curry, fläskfiléspett, jordnötssås, friterade räkor, sötsur sås mm mm. Mina personliga favoriter är grytorna, speciellt kyckling i stark sås eller biff med bambuskott och purjolök. Jag tar sällan nudlar på en buffé utan ris […]
Fläskfilégryta i en riktigt god husmansbuljong
Idag vid lunch kokade jag ihop en väldigt enkel med så otroligt god liten gryta på fläskfilé. Jag håller på med en beställning av exotisk planka och fick en halv fläskfilé över så den åkte ner i en gryta idag med lök, morot, lagerblad och lite av stekskyn från det övriga köttet. (som var marinerat […]
Spagetti med sparris, vaxbönor och baconsås
Sommaren är verkligen lång i år! Vilken värme vi har alltså… Inte många regndroppar har kommit här ändå är grillförbudet nu upphävt. Man får då vara försiktig för allt är snustorrt i skog och mark. Inte ett grönt grässtrå så långt ögat kan nå och gula löv ligger redan fallna på marken. Vi har såklart […]
Vad ska man äta i värmen??!
Den tropiska värmeböljan är visst här för att stanna enligt SMHI så jag bidrar med ett vansinnigt enkelt, svalkande och gott tips på mat som man ORKAR äta i värmen. Det tycks vara eviga frågan hos väldigt många just nu. Vad ska vi äta? För varmt för att laga mat, för varmt för att grilla, […]
Broccolilasagne med vit och grönmögelost

Vad säger ni? Vill ni ha tips på något riktigt gott och dessutom vegetariskt? Något som jag verkligen tycker om så är det broccoli i alla former och här har jag använt den i en enkel, vegetarisk lasagne. Precis lika god att äta som den är eller ihop med grillad kyckling eller kallskuret kött. Istället för bechamelsås har jag använt färsk vitost, finns olika sorter att välja på från olika märken. Den kan smulas eller tärnas och användas både i sallad eller i varma rätter. Supergod och krämig är den och har en fin sälta. Jag har inte använt några övriga kryddor eller salt i receptet, det blir otroligt gott bara som det är. En skvätt grädde och folie över och sen skjuts in i ugnen så blir det fantastiskt gott!😊

Följ mig även på Instagram @kryddburken för mer daglig uppdatering av allt som sker och händer här hemma.😊

4 port

Det här behöver du :

200 gram lasagneplattor

500 gram apetina vitost, tetra

2 broccolibuketter

4 stjälkar salladslök

140 gram kvibille ädelost

2 dl grädde

GÖR SÅHÄR :

Använd en smord ugnsfast form, mindre modell. (Ca 15*30cm) Börja med ett lager smulad vitost. Lägg på tre lasagneplattor. Smula över ett lager med vitost. Toppa med broccoli, finskuren salladslök och smulad ädelost. Upprepa en gång och avsluta med lasagneplattor och smulad vitost. Slå på 2 dl grädde. Täck formen med aluminiumfolie och skjuts in i ugnen ca 20 minuter. Ta av folien efter 20 minuter och stek i ugn ca 10 minuter till.

Kasslersallad med Rhode island-dressing

Så kom värmeböljan tillbaka och fler enkla sallader står på tur. Det här är en klassisk barndomsfavorit som har hängt med länge. Kassler är perfekt då vi behöver salt i värmen. Inte så många ingredienser men så vansinnigt god och svår att tröttna på. Pasta och osttärningar gör den extra matig och dressingen vispad du ihop på ett kick, mycket godare än köpta på flaska.

6 port

Det här behöver du :

250 gram barilla penne pasta

1 msk rapsolja

400 gram kassler

200 gram ost, port salut

1 gurka

1 burk, 150 gram majskorn

GÖR SÅHÄR :

Koka pastan och häll av, skölj i kallt vatten och vänd runt med en matsked rapsolja.

Skär kassler, skalad och urkärnad gurka och ost i kuber. Blanda sedan allt med en burk majskorn i en rymlig skål.

Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

Förslag;

Häll upp på petflaska, det ryms precis lagom i en 0,5 liters pet. Smidigt att förvara i och även servera ur om man ska ta med sig till exempel.

Rhode island-dressing :

3 dl gräddfil

1 dl majonäs

1/2 dl ketchup

1 tsk chilipulver

Salt

Vitpeppar

Enkel och supergod, kall sallad i värmen!

Skippa köpta såser, att vispa ihop gräddfil, majonäs och ketchup går på nolltid om med lite kryddor får du en helt hemmagjord och mycket godare dressing.

I helgen grillade vi korv och satt ute i kvällssolen och svalkade oss. Så skönt nu när myggen minskat markant. Dom finns men inte lika många längre…😉

Doggy-Chevan är nu helt färdig och jag är så glad att äntligen fått XC70 såld också. Här är bilen alldeles nyss upptextad av mannen. Kryddburken har hunnit skyltas på tre bilar redan, 12 år går fort. Nu tänker jag att den här bilen ska få hänga med bra länge då den är komplett utrustad och påskostad för hundarna också. 😉

Ha en fin söndagkväll allihopa. Fortsätt skicka in era tårtor till tävlingen, flera bidrag har redan trillat in.

Veckan som kommer stundar bal för Joline, skolavslutningar, restaurangbesök och avslutsningsfest. Sen är det sommarlov.

Joline har fått ett toppenjobb på Nya Conditoriet i Borgholm i sommar så vi får se till att ranta ner till stan och hälsa på och fika lite oftare.😉

Nä, nu trampar hundarna otåligt omkring mig och vill ha kvällsmat så det är bäst jag avslutar. KRAM PÅ ER!