Fyllda skinkrullader i gräddsås

rullader_fyllning_recept_skinkrullader_fläskrullader
Något som är fantastiskt gott och lite pyssligt att tillaga är rullader. För att nämna några som fläskrullader med färskostlövbiffsrullader med pepparrot, kycklingrullader med ädelost och som här skinkrullader fyllda med bacon och lök.

fläskrullader_rullader_ostfyllda_rullar rullader_pepparrot kycklingrullader
(Klicka på bilderna för att komma till recepten)

När man ändå tar sig tid att banka och fixa fyllning måste man också låta rulladerna få ta lite tid i pannan för att bli riktigt möra och saftiga. Det finns väl inget tråkigare än sega, hårda rullader… Så följ mitt råd och bräsera dom i en kraftig buljong tills de är riktigt mjuka, sen fixar du till godaste gräddsåsen med alla härliga smaker. Det kan inte bli bättre så! ;-)

Det här behöver du : 
1 kg skivad skinkschnitzel (ca 15 skivor)

Fyllning till rulladerna : 
2 pkt bacon
½ purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
Trocomare örtsalt

Sky/gräddsås  : 
6-8 dl köttbuljong
1 msk tomatpuré
3 dl grädde
1 msk vinbärsgelé
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att förbereda fyllning. Finhacka bacon och purjolök och pressa vitlöken. Fräs på i het stekpanna tills purjolöken blivit mjuk. Krydda med trocomare örtsalt. Ställ åt sidan och låt svalna något.

Banka ut skinkschnitzlarna, lägg en rågad matsked på varje och rulla ihop. Fäst med tandpetare.

Bryn rulladerna i panna. Slå på buljong. Låt bräsera på medelvärme ca 1½ timme. Tillsätt grädde och vinbärsgelé. Låt såsen koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens.

rullader_fyllning_skinkrullader
Fyllningen är förberedd och får svalna innan rulladerna rullas ihop.

rullader_fyllda_skinkrullader
Lägg på en rågad matsked på varje schnitzel.

fyllda_rullader_skinkrullader_schnitzel
Rulla ihop och fäst med tandpetare.

rullader_skinkschnitzel_fyllda_skinkrullader
Bräsera rulladerna i buljong ca 1½ timme så de blir riktigt möra.

skinkrullader_fyllda_gräddsås_rullader
Tillsätt sedan resten av ingredienserna och koka upp såsen. Dra ut tandpetarna.

fläskrullader_rullader_fyllda_skinkrullader
Servera med kokt potatis och lingon. :-P

Fläskrullader i pepparsås med varm champinjonsallad


Igårkväll lagades det rullader här hemma. Goda fläskrullader fyllda med cantadou pepparrot som jag kryddade rejält med svart/grön och vitpeppar och lät bräsera sig riktigt möra i en god sås. Vill du äta enligt lchf eller bara ha en vansinnigt god sallad till så ska du prova min varma champinjonsallad med haricots verts, rödkål och tomat! En totalt ”hitte-på-sallad” som bara blev sååå bra. Prova!

4 port
Det här behöver du :
ca 500 gram skinkstek eller 8 schnitzlar i skivor
2 askar cantadou pepparrot
Smör till stekning
1 tsk mortlad svartpeppar
1 tsk mortlad grönpeppar
2 krm mortlad vitpeppar
5 dl vatten + ev. mer under bräsering
1 st knorr fond du chef beef
1 tsk dijonsenap
1 burk creme fraiche (2 dl)
ev. soya colorit

GÖR SÅHÄR : 
Skär tunna skivor av skinkstek och banka ut dom med köttklubba. Använder du skivor av schnitzel bankar du ut dom också, ca 0,5 cm tjocka. Bred på färskost med pepparrot. Blir det färskost över rör du ner det i såsen sen. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn i stekpanna på hög värme i smör. Krydda med svartpeppar, grönpeppar och vitpeppar. Lägg upp på ett fat allt eftersom. Vispa ur pannan med lite vatten så smakerna från botten löser upp sig. Häll i allt vatten och vispa ner fond och dijonsenap. Lägg i rulladerna och sänk värme. Låt puttra utan lock ca 1-1½ timme tills rulladerna är riktigt möra. Du kan behöva fylla på med mer vatten under tiden. Tillsätt så mycket vatten i proportion till hur mycket sås du vill ha. Du kan behöva tillsätta lite mer fond. Vispa ner en burk creme fraiche på slutet och smaka av med salt och peppar. Ev. några droppar soya colorit för färgens skull. Servera enligt lchf med den varma champinjonsalladen, alternativt med kroketter.

Varm champinjonsallad 
200 gram färska champinjoner
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & peppar
2 stora tomater i kylftor
250 gram haricots verts
100 gram strimlad rödkål
Finhackad persilja

GÖR SÅHÄR : 
Förväll haricots vertsen i saltat vatten. Häll av och skölj med kallt vatten, ställ åt sidan sålänge. Pensla champinjoner så sand och smuts försvinner. Skär dom i skivor och fräs på i het stekpanna. Tillsätt lite smör när champinjonerna släppt vätskan och fått fin färg. Pressa i en vitlöksklyfta. Salta och peppra.  Skär tomater i klyftor och lägg i stekpannan tillsammans med harocots verts och rödkål och vänd runt hastigt så allt blir hett. Avsluta med finhackad persilja. Servera direkt. Ett gott alternativ till er som äter lchf.

Ett litet tillägg : 
Nästa gång jag gör salladen så ska jag även tillsätta lite rostade nötter, för extra ”crunch”. och några droppar chili… Prova de! :-P

Rulladerna är fyllda med cantadou pepparrot, ihoprullade och fästa med tandpetare.


Brynta rullader som väntar på att få bräsera sig möra i såsen.


Rulladerna bräserar i den goda skyn av stekningen.


Potatiskroketter är festligt och gott ibland.


Varm champinjonsallad är ett gott alternativ som lchf och med härligt krispig rödkål och haricot verts kan det inte bli fel!


Här påbörjas den suveränt goda champinjonsalladen. Tar bara 10 min så gör den precis på slutet så den inte kallnar.


Allt har fått fräsa ihop snabbt i stekpannan. Finhacka persilja och strössla över precis före servering.


Rulladerna är möra och har puttra i den goda såsen.


Smaklig måltid! ;-)

Inlägg i samarbete med Cantadou.