Falukorv i panna med senapssås

falukorv_senapssås
Ibland när man går och handlar så hoppar det ner en falukorv i kundvagnen. Bara sådär!! Helt utan avsikt eller mening. Förstår inte hur?? Den åker på bandet, betalas och packas ner i matkassen. Hem till köket och upp och in i kylskåpet.

Efter att nån dag passerat kommer den stora frågan!
- ”Jahaja…?? Falukorven ja… Ugnsbakad eller stroganoff?
- ”Jasså inte?!”
- Nänä, skivad då?? Och stekt med stuvade makaroner till??… ” 

- ”Jasså, inte de heller?!”
- ”Nä… Vi tar den en annan dag va?!…”

Å så ligger den där i kylen och stirrar blint på en varje gång kylskåpsdörren öppnas och fullkomligt skriker;
- TA MIG – TA MIG!! 

Jag tog den idag… ;-)  

Det blev en korvgryta med senapssås, och JA – jag MÅSTE ha tomatpuré i min senapssås, det blir inte riktigt sådär gott annars. Tro mig, eller inte! Här följer hur som haver en god anrättning falukorv i världens godaste senapssås… *medtomatpuréjaaaaa*

4 port
Det här behöver du :
1 ring falukorv (800 gram)
1 gul lök
1 morot
3 msk dijonsenap
3 msk bostongurka
2 msk grönsaksfond
1 msk tomatpuré
3 dl grädde
3 dl vatten
Salt & vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skär falukorven i skivor och sen i halvmånar. Fräs på i het panna med lite smör. Tillsätt hackad lök och morot skuren i strimlor. Låt allt få fräsa ihop tills löken mjuknat. Sänk värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Låt småputtra ca 15-20 min. Red ev. av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten. Smaka av med salt och vitpeppar.

falukorvspanna_falupanna_falukorv_panna_senapssås
Mise en place!

falukorvspanna_falukorv_panna_senapssås
Falukorv, lök och morot fräser ihop.

senapssås_falukorv_senap_sås
Resten av ingredienserna tillsatta och nu ska det puttra ca 15-20 min. servera med potatismos och en fräsch sallad.