Mina godaste bruschetta med jordgubbar och crema di balsamico

bruschetta_godaste_kryddburken_jordgubbar_balsamico_tomat_mozzarella_gourmetgruppenHej fina vänner! Ja, alltså jag är lite ledsen i ögat… Ganska mycket faktiskt! :(
Såg ni på Sverige yngsta mästerkock ikväll?
Redan i första avsnittet så förälskade jag mig i lilla kocken Mattis. ♥ Alltså 9 år!?! Så fullkomligt bedårande, vältalig, ursöt och lillgammal för att inte tala om hans matspråk och kokkonst. 9 år bara!! Jag häpnande när jag såg honom i TV-rutan…

Varför skulle han åka ut såhär tidigt då?? Det trodde jag inte… :(

Hur som haver! Jag älskar onsdagarna, då kör vi mat-TV-kväll för hela slanten här hemma. 18.30 börjar de;
”Vad blir det för mat” följt av
”Mitt kök” och sen
”Halv åtta hos mig” och
”Mästerkockarna” i detta fall dom yngsta som jag tycker är så imponerande att se på.

Brukar alltid fixa nåt extra gott till dessa onsdagar och ikväll blev det bruschetta, en riktig dunder-favorit som jag bara älskar! :-P

Jag gratinerar mina bruschetta i ugnen och serverar ALLTID jordgubbar till för det är bara en sån fullkomlig, total smakexplosion när jordgubbarnas sötma möter den fräscha tomaten och den smälta, krämiga osten.

Det som sen gör hela äktenskapet lyckligt är en crema di balsamico, i det här fallet med smak av dadel. Ja, jag kan inte uttrycka mig med fler superlativ hur in i bombens gott detta är så jag överlåter till er att prova. Ni måste!! Lova de! :-P

En liten skiss på hur jag gör : 
Bröd
Olivolja
Bruschetta kryddmix
Mozzarellaost
Tomater
Jordgubbar
Crema di balsamico dadel
Svartpeppar & flingsalt

GÖR SÅHÄR : 
Skär upp så många skivor bröd du vill ha. Ringla över olivolja och strö på bruschetta kryddmix. Fördela skivad mozzarella och tomater ovanpå och lite extra krydda. In i ugnen 220 grader ca 10 min.
Toppa med färska jordgubbar, några varv med pepparkvarnen, flingsalt och ringla över balsamico. Ät, njut och va lycklig! ;-)

bruschetta_tomat_jordgubbar_gourmetgruppen_kryddmix_balsamico
En riktigt god crema di balsamico med dadel, prova den om ni har möjlighet.

ekologiska_romantica_tomater
Ekologiska romantica tomater… Kärlek! ♥

bruschetta_jordgubb_tomat_godaste

bruschetta_tomat_jordgubbar_mozzarella

bruschetta_jordgubbar

bruschetta_kryddmix
Den här kryddmixen, också en produkt från gourmetgruppen är riktigt god. Den kan användas torr eller blandas med olivolja eller vatten så framträder smakerna mer. Perfekt i såser och dip också. Bara torkade kryddor och grönsaker.
(Gourmetgruppen.se)

godaste_bruschetta_kryddburken_recept_jordgubbar_mozzarella_balsamico_gourmetgruppen
Lova att ni provar detta och när ni gjort så hojta till och fyll på med superlativ! ;-)

Bruschetta med tomat, jordgubbar och mozzarella

bruschetta_med_jordgubbar
Igår lagade jag en trerätters middag till lillsyrran. Hon och en kompis skulle ha en en tjejkväll ihop och då frågade hon mig och jag vill laga nåt gott till dom och trerätters ville hon ha fast inte för dyrt. Självklart! :-P Ni ska få alla tre rätterna idag och självklart ska ni också få veta vad det kostade men först ut har vi förrätten. En grillad bruschetta med massor av härliga sommarsmaker med tomat och jordgubbar och en krämig mozzarella.

Prova att marinera både tomat och jordgubbar såhär med lite flytande honung, salt och peppar och låt det stå till sig en stund så får du fram fantastiska smaker som passar riktigt bra på en het, grillad ciabatta med massor av vitlök.

Jag tror det var gott då det åts upp på bara ett par minuter och jag kunde hämta in näst intill renslickade tallrikar! ;-)

2 pers
Det här behöver du :
1 ciabatta
Olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 mozzarella

2 stora tomater
½ l jordgubbar
Flytande honung
Salt & svartpeppar

Crema di balsamico
Basilika

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att skölja och skära tomat och jordgubbar. Lägg i en skål och ringla över lite honung, krydda med salt och några varv med pepparkvarnen. Täck med plastfolie och låt stå framme i rumstemperatur så alla smaker få stå och gotta till sig. Saltet drar ur mycket vätska så häll av det före du ska servera.

Dela ciabattabrödet på mitten. Ringla över olivolja och fördela vitlök över bägge bröden. Grilla i ugn på galler med snittytan uppåt. Montera bruschettan med rikligt av tomat/jordgubbar varvat med en god mozzarella. Ringla över crema di balsamico. några blad basilika. Servera!

förrätt_bruschetta_tomat_jordgubbar_mozarella

bruschetta_recept

bruschetta_med_tomat_jordgubbar