Snacks LCHF-Paleo Grönkålschips och heta nötter
Drink med tilltugg på Kreta

Drink med tilltugg på Kreta

Fredagsmys och lördagssnacks

Här kommer några riktigt goda recept på snacks som passar oss som äter LCHF och Paleo.

Ja, de passar förstås även alla andra, de brukar ha en strykande åtgång hos vem man än ställer fram dem ;)

Ha en trevlig helg, själv fortsätter jag att njuta några dagar till på Kreta, rapporterar mer när jag är hemma igen.

Fröchips, ajvardip och heta nötter från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson

Fröchips, ajvardip och heta nötter från Grillmat LCHF
Foto Mikael Eriksson

Kryddiga nötter

3 dl blandade nötter, jag använde paranötter, valnötter och cashewnötter

1 msk kokosolja

1 tsk paprikapulver

1 krm spiskummin

1 krm cayennepeppar

2 tsk flingsalt

Rosta nötterna i en torr stekpanna ett par minuter under omrörning. Var försiktig så de inte bränns.

Blanda ner kokosolja, kryddor och smula över flingsalt. Fräs en minut under omrörning.

Häll upp på ett fat och låt svalna. Förvara i en burk med lock.

Grönkålschips innan torkning

Tacokryddade grönkålschips

4 stora grönkålsblad

1 msk olivolja

1-2 tsk ekologisk tacokrydda, jag hade Spicemaster Taco Original

Salt efter smak

Riv grönkålsbladen i chipsstora bitar och lägg i en bunke. Ringla över oljan och krama bladen så oljan blir jämnt fördelad överallt. Sprid ut dem på plåtar.

Strö kryddan och salt över, jag gjorde det bara på ena sidan men vill du ha mycket smak så vänd och krydda där med.

Ställ in att torka i ugnen på 100º i cirka en timme. De ska bli riktigt torra och spröda.

Du kan också köra dem strax under 50º i ett par timmar, då passar de även för de som äter rawfood.

Grönkålschips