Kryddig kyckling

Kycklingschnitzel

Kycklingschnitzel

Kryddig kycklingschnitzel 2 port

2 benfria och utbankade kycklingklubbor

2 msk olivolja

1 tsk salt

½ tsk curry

½ tsk paprikapulver

½ tsk kanel

Här använder jag kycklingschnitzlar med skinnet kvar, som jag köper utbankade hos favoritslaktaren Güven Et i Alanya.

Här hemma finns urbenade kycklinglår utan skinn, de funkar förstås de med.

Du kan också bena ur kycklingbenen själv med hjälp av en vass kniv.

Urbening av kyckling

Lägg dem mellan plast och banka ut till tunna schnitzlar.

Blanda ihop kryddorna och saltet. Pensla schnitzlarna på båda sidor med olivolja och strö kryddorna jämnt över.

Lägg på en plåt på bakplåtspapper med skinnsidan upp. Ställ in i mitten av ugnen på 225º.

Stek 5 minuter och ta ut och vänd, stek 3 minuter.

Vänd igen så skinnsidan får bli krispig under 3 minuter till.

Här nedan ser du bilder från den slakteributik vi handlar hos på vintrarna i Alanya, har varit kund hos dem i 13 år nu.

Våra tankar går till dem och de andra vännerna i Turkiet nu i dessa svåra tider.

Hoppas det snart blir lugnt igen så turisterna återvänder.

Blomkål

Güven Et Kasap, Alanya...

Güven Et Kasap, Alanya…

Güven Et Kasap, Alanya

Güven Et Kasap, Alanya

Vår slakteributik i Alanya…


Vår-piff i köket bland plåtburkar och nostalgi!


Visst behöver man lite vårpiff i köket, lite nya härliga färger som sätter fart och en o annan ny liten pryl att älska?! Efter ett besök inne på ÖNSKA butiken här i Borgholm behövde iallafall _jag_ det! :-P Jag har fallit för den turkosa färgen länge och har en hel del i den nyansen här hemma, både servisen i porslin från Indiska och små le creuset grytor, fat, ljuslyktor och thekoppar så jag gick på samma linje och hittade hur mycket fint som helst! Turkost, ljusblått, klarblå det är ju sååå fint! Fatet och muggarna ovan är från Bruka Design. En soppskål, mindre skål samt fatet har jag i samma serie fast i rött och tyckte dessa klarblå var sååå fina så fick följa med hem!

Kikade förstås lite i ”Le Creuset-hörnet” där alla tjusiga grytor, skålar, vitlöksgömmor finns… Men det bidde inget av det den här gång, den lilla Le Creuset familjen här hemma är i till stor del i rött, men lite inslag av plommonlila och turkos, men jag kunde faktiskt hålla mig idag. ;-)


En 50% REA-hörna hittade jag också och fyndade detta turkosa fat, blir ju tokfint att servera små tårtbitar och bakelser på i sommar!


Köpte en vit?? (jag och vitt går inte…) filtlöpare, det var ju halva priset och jag tänkte jag kör på de får vi se! Men så när jag kom hem och hade dukat om bordet en sisådär trettiosjutusen gånger och fortfarande inte var nöjd så åkte den svarta filtduken fram som jag visste jag hade i garderoben ”nånstans”. Hehe…


Bordstabletter från ICA.


Och min nya stora hobby som jag inte visat så mycket utav är ju mina plåtburkar och allt samalande av dessa. Ibland fastnar jag på tradera och hittar hur mycket fina, gamla plåtburkar som helst men så får jag hia mig ett tag när det börjar bli fullt på hyllorna. Nu måste jag hitta på nåt annat system att ha alla burkar på för jag vill ha dom framme ju! Den här gamla Kellogg´s burken fick pryda bordet med en liten rosa våreld bara för jag jag älskar färgen på den.


Det här är mina favoriter, gamla Kellogg´s burkar, kaffeburkar som jag minns från när jag var liten och för att inte tala om marabou twistburk. Detta är dock den ”lilla” twistburken, jag är fortfarande på jakt efter modellen större oavsett skick. Så har ni nån gammal burk som ligger och skräpar i nåt skåp där hemma tar jag tacksamt emot allehanda plåtpaket och kommer skutta av glädje om ni skulle få för er att skicka till mig, så nu vet ni det! :-P


Ser ni ”Salte Petter” där uppe i hörnet? (Anita Nylund, JIE) Jag letar efter makan ”Sockerpullan” så vet ni var hon finns får ni gärna hojta! ;-) Även Familjen Pepparsson…