Nötchokladbollar 8 st små bollar
2 msk cashewnötssmör
1 msk brunt mandelsmör
2 tsk cacao nibs, krossade kakaobönor
2 tsk kakao
½-1 krm vaniljpulver
Lite smulat flingsalt
Garnering
½ dl kokosflingor, hackade nötter eller kakao att rulla bollarna i
Se till att nöt- och mandelsmör är rumstempererat.
Lägg allt utom garneringen i en skål.
Mosa allt ordentligt med en sked så det blir väl blandat.
Saltet gör att chokladsmaken framhävs mer, smaka av så du får en sälta som passar dig.
Forma degen till en rulle, skär i jämna bitar och rulla till små bollar.
Nötsmöret gör att bollarna blir ganska mjuka i en varm hand så arbeta fort.
Häll kokosflingor, nöthack eller kakao i en liten skål, rulla bollarna i det så de blir helt täckta.
Förvara chokladbollarna i kylen eller frysen. Tycker du satsen är för liten så dubbla den bara.
Du kan också smaksätta bollarna med t. ex lakritspulver, rivet skal från ekologiska citrusfrukter eller mint.
Olika sorters nötsmör finns i hälsokostbutiker och i välsorterade mataffärer.
Du hittar också inköpsställen på nätet i länkarna i ingredienslistan.