På matbloggs-safari hittar man alltid nya frön att så!


Något som är otroligt kul är att sitta och bläddra och söka efter nya matbloggare, och ibland dyker dom upp utan att jag letat!

Det är jättemånga som mailar till mig som startat matbloggar till höger och vänster, fast egentligen är det privatbloggar med enstaka recept som dom vill att jag ska skriva om här på kryddburken eller att vi ska byta länkar så dom får mer trafik! Vänligt men bestämt brukar jag svara NEJ på såna mail! Vill du ha mer trafik till din sida får du göra som alla andra och jobba dig uppåt och orkar du inte det så kanske bloggandet inte är nåt för dig, vare sig det gäller mat, mode eller annat!

Angående länkbyte så byter jag enbart länkar med de som jag har ett samarbete med av någon form. Länklistor är fruktansvärt ohållbara om man inte ständigt håller sig ajour med vad som uppdateras eller inte, om bloggen är stängd eller länken död, sånt har jag bara inte tid med så därför finns inga länklistor här!

Däremot tycker jag att en BRA matblogg ska visas upp!
En bra matblogg ska liksom kännas på riktigt! Du ska kunna förmedla att du gillar mat, recept, matlagning osv osv… Du ska veta vad upphovsrätt betyder inte ha en massa ”google-bilder” kopierade på din sida utan tillstånd! Du ska ha inbjudande bilder och skriva personligt och inspirerande! Då kan hända att du hamnar i ett litet inlägg här på Kryddburken som dyker upp då och då!

Så här kommer lite inspiration till godo :
Två åt gången får räcka, för jag tycker ni ska kolla upp dom noga och inte missa nåt! ;-)  

  •  Cookies n´Dreams
    Jenny är en ung tjej med stort matintresse som längtar efter eget hus och eget kök! Bloggen är en riktig nyläckt färskning, anno januari 2012! Bilderna i bloggen har hon tagit själv och hon skriver inspirerande om recept varvat med läckra inredningstips, helt i min smak! Hon har en fin start och är på god väg om hon fortsätter såhär!
  • En salig soppa
    En enormt ambitiös blogg som detaljerat och utförligt beskriver både tankesätt och grunden i riktigt lagad mat! Buljongkok, egna fonder, husmanskost varvat med ett grabbigt språk! Det är bra, för det behövs fler grabbar/killar/män/gubbar i matbloggsvärlden! Grym blogg med massor av härliga bilder.
Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin


Här kommer favoritbiffarna nummer ett, (ja förutom Nickes biffar han gör över öppna elden ute). Stora, saftiga, smakrika för att inte tala om såsen… ;-)  Perfekt söndagsmiddag med kokt potatis, broccoli och vinbärsgelé till! Anledningen till att jag har två ägg i smeten är att dom ”jäser” upp, blir runda och fina och så vansinnigt saftiga! Jag steker dom bara lätt så de får fin färg på bägge sidorna, sen får dom koka färdigt i skysås med en skvätt rödvin och creme fraiche! Tokgott blir de!!

14 st biffar
Det här behöver du : 

1 kg blandfärs
2 ägg
2 dl vatten
2 msk malen paprika (mild)
1½ tsk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk malen vitpeppar
Salt
Smör till stekning

Såsen : 
6 dl köttbuljong (alt. vatten + fond/tärning)
1½ dl rött vin
2 tsk muschroom soya
2 tsk vinbärsgelé
1 burk creme fraiche (2dl)
Salt & peppar
Persilja

GÖR SÅHÄR :
Blanda färsen med övriga ingredienser till smeten. Forma till biffar och platta till dom innan du lägger dom i stekpanna. Stek på hög värme så de får fin färg på bägge sidorna, lägg upp på fat vid sidan om allt efter hand. Vispa ur pannan med köttbuljong och resten av ingredienserna till såsen, lägg i biffarna och sänk värmen. På med lock och låt småputtra ca 15 min. Smaka av med salt & peppar. Toppa med finhackad persilja.




Gott som tusan!