Liten kontemplation över Äkta Vara…

Visst är det märkligt (för oss som kan vandra på City Gross) att se denna märkning finnas lite varstans på hyllorna.

Visst är det en väldigt trevlig syn, men att den ska behövas!?

Borde det inte vara självklart att all mat är äkta mat?

Det är ju fruktansvärt att vi i dessa “moderna” tider ska behöva märka vår mat med Äkta Vara märkning för att vi ska veta vilken mat som är bra för oss och är utan “mös och bös” (tillsatser). Att produkten endast innehåller det den ska.

Den mest talande produkt för just detta är väl majonnäsen?

Majonnäs ska endast kunna hittas i kyldisk, inte i skafferihyllorna…
Vem gör en hemlagad majonnäs och förvara den i skafferiet?
INGEN!

Äkta majonnäs på riktigt är den fina klassiska majonnäsen från Rydbergs  och färsk majonnäs från Kavli 
vill du göra egen så finns recept här

Den som gärna vill använda sina ofta surt förvärvade slantar på mat värd namnet bör läsa på länken ovan om Äkta Vara…

 

 

Bloggar etiketter:

Nyckelhålsmat innehåller många E-nummer

En av mina många favoritförfattare Mats-Eric Nilsson skriver i SvD med anledning att svenska folket nu sviker nyckehålsmärkta varor mot fullfeta Äkta Varor.
Man skyller på alla som äter LCHF, men glömmer att det är många som bara vill äta riktig mat utan “mös och bös”!
I artikeln raddar Mats-Eric om några nyckelhålsprodukter och deras innehåll, i mina ögon låter det inte som mat=näring direkt, möjligens bukfylla…

Vad är det för fel på riktig mat?

Colting visar en tjusig tallrik
idag som är riktig mat! Läs hans inlägg också

 

 

Bloggar etiketter: ,