LCH recept för smarrigt lchf bröd

LCHF recept bröd

Ett gott och enkelt bröd som är perfekt för dig som går på LCHF dieten!

Smarrigt Lchf bröd
Tid: 30 minuter
Portioner: 6 st

Ingredienser
50 g apetina eller annan fetaost
1dl turkisk youghurt
1 ägg
2msk fiberhusk
2tsk bakpulver

Så här gör man
Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda ihop ost, youghurt och ägg. Rör sedan ner fiberhusk och bakpulver.
Blanda väl och låt stå 10 min.

Gör sedan bollar och lägg på pappersklädd plåt. Garnera med solroskärnor eller andra frön om du vill.
Grädda i ca 18 min i 200grader.

Låt bröden svalna helt på plåten innan du rör dem. Njut!! :)

Skrivet av Anna från http://vitdrom.blogspot.com/

Fransk äppelpaj (tarte tatin)

Fransk äppelpaj! En riktigt smarrig fransk äppelpaj (tarte tatin) – ett enkelt och gott recept på fransk äppelpaj (tarte tatin). Smarrigaste franska äppelpajreceptet för dig som gillar smulpaj med äpplen som är både enkelt och gott. Ingredienser: (4-6 portioner) – 60 g osaltat mjukt smör – 150 g mjöl – 1 äggula – 1 msk … Continue reading Fransk äppelpaj (tarte tatin)

Inlägget Fransk äppelpaj (tarte tatin) dök först upp på Äppelpaj.se.

Glutenfri rabarberpaj

En smarrig glutenfri Rabarberpaj som alla som inte tål gluten (glutenfritt) kan njuta av och frossa i.

Det är supergott och enkelt att göra Rabarberpajen. Receptet på den glutenfria Rabarberpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer.

Ingredienser

(6 portioner)

Pajdeg

– 3 dl MixWell ljust basmjöl
– 125 gram margarin
– 1 kryddmått bakpulver
– 1 msk socker
– 2 msk vatten

Pajfyllning

– 50 gram margarin
– 1/2 dl socker
– 2 ägg
– 100 gram riven mandelmassa
– 3-4 rabarber
– kanel efter behag

Gör så här, pajdeg

1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Går utmärkt i matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Gör så här, pajfyllning:

1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan.
3. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! får ej koka.
4. Häll fyllningen i pajskalet. Skala och rabarberskivor rabarberna.
5. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
6. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.

Tidsåtgång

ca 50 minuter

Serveras med

Glass, grädde eller vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 18:40:04. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Glutenfri rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Glutenfri rabarberpaj

Glutenfri Rabarberpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri Rabarberpaj (glutenfritt) med mandelmassa.

Ingredienser (10-12 portioner)

3 dl MixWell ljust basmjöl
125 gram margarin
1 kryddmått bakpulver
1 msk socker
2 msk vatten

Pajfyllning

50 gram margarin
1/2 dl socker
2 ägg
100 gram riven mandelmassa
3-4 rabarber
kanel efter behag

Gör så här:

1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Det går alldeles utmärkt att göra det i en matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Tillganing fyllning
1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! det får ej koka!
3. Häll fyllningen i pajskalet.
4. Skala och rabarberskivor rabarberna. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
5. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.
6. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 18:25:46. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Glutenfri rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberkaka från Alsace

Hacka ihop smör, mjöl, socker och en äggula i matberedaren eller direkt på bakbordet. Arbeta ihop till en deg som får vila i kylskåpet minst en halvtimme.

Tryck ut degen i aluminiumform eller i en form med löstagbar kant (24cm diameter). Skala rabarberna och dela dem i kvartar. Skär rabarberna i rabarberskivor och lägg i formen. Vispa ihop crème fraiche, ägg, socker och vanilj. Häll smeten över rabarberna.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Servera med crème fraiche.

2dl vetemjöl, 1msk socker, 75g smör, 1 äggula.

Fyllning: 3-4 rabarber, 2dl crème fraiche, 2 ägg, 3/4dl socker, 1tsk vanilj.

Sätt ugnen på 200 grader.

Originally posted 2009-09-17 18:11:31. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberkaka från Alsace dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med kesella

Den godaste Rabarberpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå.

Ingredienser

Pajsmulor:
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smält smör

Pajdeg:
1 dl filmjölk
1 ägg

Fyllning:
1 burk (250 g) kesella
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
saften från en halv citron

2-3 rabarber

Tillagning
Rör ihop de torra ingredienserna med det smälta sockret till smulor. Ta undan hälften av smulorna och rör ner filen och ägget i resten. Bred ut smeten i en pajform (ca 25 cm i diameter). Blanda ihop fyllningen och bred ut det över smeten. Skala, kärna ur och skiva rabarberna och lägg dem över fyllningen. Avsluta med att strö över de återstående smulorna. Grädda i 200 i ca 30 minuter.

Serveras kall!

Originally posted 2009-09-17 18:44:44. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med kesella dök först upp på Rabarberpaj.se.

Glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj (glutenfritt) – en smarrig glutenfri äppelpaj som alla som inte tål gluten kan njuta av och frossa i. Äppelpaj receptet är supergott och det är väldigt enkelt att göra äppelpajen. Receptet på den glutenfria äppelpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer. Ingredienser (6 portioner) Tidsåtgång: ca 50 minuter Pajdeg – 3 dl … Continue reading Glutenfri äppelpaj

Inlägget Glutenfri äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Fransk rabarberpaj med vaniljglass

Riktigt smarrig fransk Rabarberpaj (tarte tatin) – ett enkelt och gott recept på fransk Rabarberpaj.

Smarrigaste franska Rabarberpajreceptet för dig som gillar smulpaj med rabarber som är både enkelt och gott.

Ingredienser

(4-6 portioner)
– 60 g osaltat mjukt smör
– 150 g mjöl
– 1 äggula
– 1 msk socker
– 1 krm salt
– 4 rabarber

Glasering

– 30 g smält smör
– ½ dl socker (ca)

Tidsåtgång

ca 30 minuter, ugn 175°

Gör så här

1. Lägg mjölet på en arbetsbänk eller i en mixer.
2. Tillsätt äggulan, socker, salt, vatten, och smöret i små bitar.
3. Knåda ihop till en slät deg, låt den vila kallt en timme.
4. Kavla ut degen 3 mm tjock eller tryck ut den i en pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.
5. Skala och kärna ur rabarberna, dela dem på längden.
6. Skiva rabarberna i 1-2 mm tunna skivor och lägg i ett fint mönster på pajdegen.
7. Grädda i 175o ca 30 min.
8. Ta ut pajen och låt den kallna.
9. Pensla med smält smör och strö över socker, om syrliga rabarber används kan sockermängden ökas.
10. Sätt ugnen på grill och ställ in pajen tills sockret smält och fått fin färg.

Servera pajen med

Ljummen vaniljglass eller lättvispad grädde

Originally posted 2009-09-17 02:25:05. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Fransk rabarberpaj med vaniljglass dök först upp på Rabarberpaj.se.