Söndagsmiddag – Pepparfläsk med broccoli

Njutbart smakminne

Den här rätten lagade min mamma ofta på helgerna när jag var liten, den väcker väldigt goda smakminnen till liv.

Hon fick receptet från ett TV-program nån gång i början på 70-talet.

Mamma använde bogfläsk, men här har jag använt fläskkarré, det är så mört och gott.

Då serverades grytan med kokt eller pressad potatis, men nu äter jag hellre broccoli eller blomkål till.

Pepparfläsk 4 port

500 g benfritt fläskkött

4 dl grädde

1 dl chilisås

2 msk senap

50 g smör

Rejält med krossad vitpeppar

Salt

Skär köttet i tunna skivor, gnid in ordentligt med peppar och salt.

Stek i omgångar i smöret, flytta över till en gryta, vispa under tiden grädden.

Blanda ner senap och chilisås i skyn i stekpannan, när du tagit upp sista köttet.

Rör om och häll i den vispade grädden.

Låt koka upp under omrörning, häll sen ner allt över köttet i grytan.

Koka upp och låt puttra i 30 minuter på svag värme.

Servera med kokt broccoli, tomat och persilja.

Recept på min sockerfria chilisås och BBQ-sås hittar du i kokboken ”Birgitta Höglunds bästa grilltips”.