Gratäng på rester 3-4 port
300 g rester av pulled turkey
(eller 300 g köttfärs)
½ dl sockerfri ketchup
1 msk paprikapulver
1 msk timjan
1 msk oregano
1 msk kanel
20 tunna skivor aubergine
25 g smör/kokosolja
Gratängtäcke
4 ägg
2 dl majonnäs
Salt och peppar
8 cocktailtomater till garnering
Blanda resterna av köttet med ketchup och kryddor.
Har du nån annan typ av kött som pulled pork, beef eller liknande så kan du använda det på samma sätt.
Använder du köttfärs så bryn den med en hackad lök, blanda ner kryddorna och salta, låt fräsa 20 min.
Den här långkokta köttfärssåsen passar också bra att använda till den här rätten.
Stek aubergineskivorna på båda sidor, krydda med salt och peppar.
Lägg ett lager skivor i en smord ugnsform.
Fördela hälften av köttet över och häll på hälften av gratängsåsen.
Upprepa med ett lager till, avsluta med sås och aubergineskivor och lägg delade tomater över.
Gratinera på 175º i 45-50 minuter.