Gryta på gröna blad
Jag ber alltid att blasten ska få sitta kvar när jag köper rödbetor hos någon lokal odlare.
Den innehåller massor av näring och god smak.
Bladen till den här grytan kom från Ås Trädgård, strax utanför Östersund.
Det är en fröjd för både öga och gom att handla på en så fin gårdsbutik.
Indisk grönsaksgryta 2 port
6 dl strimlad gulbetsblast, rödbetsblast, mangold eller bladspenat
2 dl kokosgrädde
2 färska lökar
½ dl strimlad paprika
2 msk kokosolja
1 msk gurkmeja
1 krm malen kardemumma
1 krm malen ingefära
Salt
Chiliflingor
Dela lökarna i halvor och skiva dem.
Hetta upp kokosoljan och bryn de gröna bladen, lök och paprika utan att de får för mycket färg.
Tillsätt kryddorna och låt fräsa några minuter så utvecklas kryddsmakerna mer.
Häll på kokosgrädden och låt puttra ca 10 minuter.
Smaka av om du vill ha mer hetta eller sälta.
Servera gärna grytan med hackade nötter och kokta ägg.