Värmande soppa
Nu kryper vinterkylan ner över hela landet, då passar en matig fisksoppa extra bra att ta till när du vill laga snabbmat.
Gör du den här soppan så har du middagen blir klar på en kvart.
För att göra matlagningen ännu snabbare och enklare när du kommer hem så är ett bra tips att skära grönsakerna kvällen innan och ha dem i en burk i kylen.
Fisksoppa 2 port
2-300 g skinn och benfri lax eller annan fisk
2 dl blomkålsbuketter
2 dl zucchini i bitar
2 dl kokosgrädde
½ röd paprika i strimlor
2 msk kokosolja/smör
1 msk riven ingefära
1 msk curry
1 tsk chiliflingor
1 dl vatten
1 msk pressad citron
Salt
Fräs grönsakerna tillsammans med curry och chili.
Häll på kokosgrädde och koka upp, låt puttra några minuter.
Koka under tiden upp vattnet med citronsaft och salt, ta från värmen och lägg i fiskbitarna.
Låt fisken ligga och dra i det heta vattnet ett par minuter, så blir den färdigkokt.
Späd soppan med vattnet och smaka av om det behövs mer krydda eller citron.
Lägg laxbitar i botten på en mugg eller skål.
Skeda över soppan och lägg några fiskbitar till på toppen.
Kokboksreklam
Tycker du om mina recept och vill stötta mitt fortsatta skrivande?
Då får du väldigt gärna köpa nån av mina kokböcker som du kan läsa mer om i länkarna nedan.
Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)
Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (Skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-kokbok skriven med Annika Dahlqvist)
Klicka på den här länken så kan du läsa en artikel om hur jag med hjälp av maten fått ett friskare liv.