Solgul kycklinggryta 2 port
400 g kycklingbröst
3 dl strimlad vitkål
3 dl strimlad zucchini
1 dl färsk kokos i småbitar
1 dl kokosmjölk
2 msk finhackad ingefära
2 vitlöksklyftor
3-4 msk kokosolja
1 msk curry
Salt och chiliflingor
Lite limesaft eller vinäger
Skär kycklingbrösten i skivor på längden, sen i strimlor.
Stek dem i kokosolja, krydda med salt, curry och chili.
Häll upp i en skål så länge, torka ur pannan och bryn zucchini och vitkål.
I en annan panna bryner du kokosbitarna med ingefära och vitlök en stund så de får lite färg.
Blanda allt, häll på kokosmjölken och hetta upp snabbt. Smaka av om du vill ha mer kryddor.
En skvätt lime eller vinäger över sätter extra sting till rätten.
Kokboksreklam
Jag blir väldigt glad om du köper en eller flera av mina kokböcker för att stötta mitt skrivande.
De passar riktigt fint som present istället för en blomma eller en flaska vin när du ska bort på middag i sommar.
Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken